Jump to content

схеми за АГУ


Recommended Posts

На бутилката на газовата имам поставен клапан по новите стандарти има и два кабела който казаха че са за индикатора за газ.От къде мога да намеря схемата за връзване на индикатора за показване на количеството газ.И мога ли да ползвам за индикатор , волтмер за 12 волта със светодиоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да си поставиш и автоматичен ключ със светодиоди, който да отговаря на датчика в бутилката за да показва точно. Иначе другото е наистина да си направиш сам някаква индикация. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

можеш ли да ми изпратиш ел. схемата на свързване на автоматичния ключ с датчика на бутилката.За да имам представа какво мога да направя сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При различните ключове има разлика в пиновете на куплунга. Така, че най добре е да поискаш схемата от мястото където ти е монтирано АГУ-то за да не изгориш ключа или поплавъка. За съжаление нямам схема. Погледни си ключа отзад, където са ти куплунзите и виж на свободния (който би трябвало да е за поплавъка) с колко крачета е. Ако е с две, трябва да замериш какво излиза "-" и активен или "+" и активен. След това премери датчика на бутилката как са му двата извода. Ако единия е на "-" значи ще трябва да го вържеш на съответния крак "-" на ключа. Ако и двата извода на поплавъка са развързани (независими) от автомобилната инсталация - тогава може спокойно да ги свържеш към ключа. Най-много да се наложи да им размениш местата после. Лошото е, че ако не отговаря съпротивлението на поплавъка към входа на автоматичния ключ - няма да показва вярно и ще се наложи да си поиграеш с поставяне на някакво съпротивление последователно на поплавъка. Стойността на това съпротивление ще трябва да го определиш опитно :machkaputt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...