Jump to content

Къде да не ходим!

Recommended Posts

@kpematop разбрахме се да сложи силикон и със вакуум да се сменя , но това нещо не се случи .Два пъти съм карал кола в официален сервиз и отношението беше друго. За тази кола четох , че там били невероятни некадърници и от мнения реших да я правя при румен.Не искам по никакъв начин да омаловажавам труда и желанието , но това е моят опит .Горчив , с дълго чакане и свършен на половина , ако изобщо е свършен.

@kpematop разбрахме се да сложи силикон и със вакуум да се сменя , но това нещо не се случи .Два пъти съм карал кола в официален сервиз и отношението беше друго. За тази кола четох , че там били невероятни некадърници и от мнения реших да я правя при румен.Не искам по никакъв начин да омаловажавам труда и желанието , но това е моят опит .Горчив , с дълго чакане и свършен на половина , ако изобщо е свършен.

Мислех изобщо да не се включвам в темата ,но реших , че ще бъда в помощ на колеги , които са се чудили.

@slavista Донякъде заради чакането по сервизите хората почнаха да купуват нови коли, но това не те лишава да не пиеш кафе в дилършипа, за да ти изтрият някоя грешка, защото без логин може да не може да влязат в колата гаражните майстори....................Та това е засега.

@kpematop  Така е няма спор. Просто при мен се случиха поредица от негативни неща, които за мен са неприемливи. Смених си майстора и всичко е точно. Плащам си малко повече, но нямам никакви проблеми.

От друга страна ти пък си пример как продължаваш да си държиш ниво. Когато имах проблема с прегряването на А8-цата ти упся да го намериш, видя, че колата е тунингована неграмотно и ми сложи дефаулт картите (по мое желание), направи ми ъпдейт на софта на кутията и всичко беше точно. 

Година - две след това пратих при теб сестрами с една бяла бензинова а4 3.0 tfsi и тя също остана доволна от работата ти.

На 15.04.2024 г. at 10:55, OvivO написа:

@kpematop: със смукане през щеката получава ли се добре? Примамливото е, че е бързо, чисто и лесно. :)

От години ми го сменят така. Няма корИ, пробки и т.н.

@petio_venkov: понякога си е добре да се свали кората, за да се огледа за течове и други неща.
А и си мисля, че през пробката ще излязат повече отлагания и мръсотии.
Иначе е най-лесно и бързо през щеката. Може да пробвам и аз :D

On 4/15/2024 at 11:11 AM, slavista said:

Мислех изобщо да не се включвам в темата ,но реших , че ще бъда в помощ на колеги , които са се чудили.

Разбрахме се когато наближи смяната на масло да свалим и огледаме картера и да го отстраним дали с друг картер или със силикон да го запечатим и вече да се смуче през щеката. Много ти е къса паметта и споделяш само това което ти изнася.

On 4/22/2024 at 8:53 AM, Rumen_Service said:

Разбрахме се когато наближи смяната на масло да свалим и огледаме картера и да го отстраним дали с друг картер или със силикон да го запечатим и вече да се смуче през щеката. Много ти е къса паметта и споделяш само това което ти изнася.

Румене , казвам нещата ,които преминах и не съм доволен . Споделям опит с останалите в групата . Истината е такава ,че съм бил коректен във всяко едно отношение с теб ,а в замяна съм чакал със седмици да ми се погледне колата ,а имаме уговорки от месец преди това . Не ми харесва и го споделям с останалите в групата . Ти се опитваш да ме изкараш мен виновен и т.н ? Аз бях твой клиент и това е изцяло моето мнение . Смятам ,че е редно да спрем да дълбаем в темата и да си пожелаем здраве и късмет за напред ?

На 22.04.2024 г. at 8:53, Rumen_Service написа:

или със силикон да го запечатим

когато "майстор" предложи "запечатване със силикон" за да се "спрат течове", БЯГАЙ С ДВЕСТА оттам. Тоа е далеееееееееееееЕЕЕЕЕЕЕЕЕЧЕ от това, което "прави".

Демек е пълен профан в "автосервизният" "бизнес".

• Like 1

• 4 weeks later...

Нов верно ли е 300 леа тоя картер? Някак си даже евтино ми се вижда, аз ако имах такива драми не бих се замислил и за секунда. 300 лева на фона на останалата поддръжка на тия коли си е супер смешна сума, особено пък през 2024-та.

• Thanks 1

• 8 months later...

Нормално ли е, да имаш записан час за диагностика на двигател, дюзи и турбо и да ти държат колата 3 дни в ОФИЦИАЛНИЯ сервиз на АУДИ? Като се обдя, за да питам какво се случва, да не си вдигат телефона.

• Confused 1

Допълнение.

При огледа установили "потънали тампони на двигателя и по-големи вибрации". Исках протокол за този оглед - казаха, че не може да ми дадат. Тези тампони съм ги сменени преди 10к к.м. и исках да направя рекламация в сервиза, който ми ги е подменил. Провека на дюзи, турбо и двигател - два теста пуснати за около 30-40 мин. без протокол за показанията и становище на техника-монтьор. Само лог файл от системата.

ТРИ ДНИ с предварително записан час за оглед от 30-40 мин. и накрая само устно, че всичко било ОК, ама може би тампоните са заминали. Искаха 350 лв., но накрая ми направиха отстъпка и платих 178 лв.. 

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

On 4/23/2024 at 1:37 PM, slavista said:

Румене , казвам нещата ,които преминах и не съм доволен . Споделям опит с останалите в групата . Истината е такава ,че съм бил коректен във всяко едно отношение с теб ,а в замяна съм чакал със седмици да ми се погледне колата ,а имаме уговорки от месец преди това . Не ми харесва и го споделям с останалите в групата . Ти се опитваш да ме изкараш мен виновен и т.н ? Аз бях твой клиент и това е изцяло моето мнение . Смятам ,че е редно да спрем да дълбаем в темата и да си пожелаем здраве и късмет за напред ?

Не им се вярва на хората ама бавенето там си е на лице.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...