Jump to content

VAG-COM

Recommended Posts

Относно отключването на Ваг-Ком 409.1

Кракът Генерира 3 файла: d1,d2 и d3.bin. Копирайте си някъде тези 3 файла. Всеки път, когато влезнете в някой контролер, тези три файла биват изтривани от папката където е инсталиран Ваг-Ком 409.1.За да се запази статута на регистрацията, трябва да копирате обрано 3-те файла всеки път като влизате в някой контролер.

Loader-а, който са публикували заеднo с 3-те bin файла (в един от по горните ми постове), дефакто прави точно това. Копра 3-те файла обратно в инсталационната директория при всяко влизане в някой от контролерите. Начина работи но не е пълноценно регистриране на програмата.

Здравейте колеги!Имам проблем с vagcom,от скоро съм с windows7 и днес реших да закача колата,но нещо не се получи.Инсталирана си е и драйвърите са сложени,ком порта е на 3,до тук няма проблем,трагвам да правя първо сканиране за да мога да си я регистрирам програмата,но не ме пуска да влизам никаде,само в настроиките на портовете(там вси4ко е наред).Преди като си бях на WinXp нямах проблеми,сега с тоя win7 нещо не се получава,като се опитам да вляза и ми дава че имало проблем.Прочетох на предната страница че същото се е получило на един колега с виста,но при мен май се различават тези настроики или аз нещо не разбрах от обяснението което му е дадено.Ако някой колега е наясно с проблема ми или се е сблъсквал нека да каже как да го оправя за да може да си работи програмката?С vagcom 311.2 съм.

Ако действително е от Виста-та, можеш да опиташ да стартираш програмата в "compatible mode XP" . Това става като "цъкнеш" с десния бутон на мишката в/у изпълнимия файл, избереш "properties -> compatibility" ("свойства" ако си на български) и версията на windows която искаш да се емулира (в случая ХР или пробвай и друга от падащото меню). Дано това да свърши работа

Това при мен сработи на win7.Мерси на колегата VBI.

Здравейте колеги!Имам проблем с vagcom,от скоро съм с windows7 и днес ........

Аз съм с windows7 и си ползвам Ваг-Ком и всичко, което върви на ХР си върви и на 7-цата. Най-вероятно проблема ти идва от това, че първите ти 4 COM порта са заети от други устройства, които си инсталирал, като модем, блутуут адаптор, лан карта и др.

Влез в Device Manager и освободи един от първите 4 ком порта ръчно като избереш някое от устройствата(да речем модема) дадеш му десен бутон, избираш Properties, след това избираш Advanced и отдолу избираш Advanced Port Settings и отдолу в левия ъгъл ще видиш кой порт ти заема устройството(да речем модема). Ако заема някой от първите 4 СОМ порта то натисни стрелкичката надолу и му избери някой порт койтио не се използва (да не е "in use") даваш му ОК после пак ОК или там Apply (не поня точно какво изписваше) , пускаш си Ваг-Кома и от настройките на портовете му избираш порта, който си освободил. Итова е.

Айде със здраве и наздраве, че отивам да посрещаме Свети Трифон Зарезан. Като знам какво ме чака от сега почва да ме свива черния дроб. :):):):bia::bia:

Guest stilioza

колеги, да знаете къде мога да намеря всички lbl файлове, че във VAG-COM 311.2 има само за някои контролери.

колеги, да знаете къде мога да намеря всички lbl файлове, че във VAG-COM 311.2 има само за някои контролери.

Бяха достъпни на сайта на рос-тех, но гледам вече не са.

Може да се вземат и от по-нова версия, засега не са кодирани, но нещата вървят натам.

Но, не всички са съвместими, във всеки файл, отгоре е написано минималната версия която изисква.

Например: някои за 409 не стават на 311.2 - двигателите с еднакви кодове...

Или сам си ги пишеш или някои друг може да го е направил вече.

Даже и в последната версия 912.0 няма за всички контролери.

17 - Instruments Adaptation - 10

kanaal 01 not available

kanaal 02 service interval

kanaal 03 verbruiks-meter; t/m modeljaar 2001

kanaal 04 taal

kanaal 05 service: 'OIL' melding = olie verversen iedere 15.000 km t/m modeljaar 1999

kanaal 06 service: 'INSP 01' melding = kleine beurt iedere 30.000 km t/m modeljaar 1999

kanaal 07 service: 'INSP 02' melding = grote beurt ieder 360 dagen = 1 jaar t/m modeljaar 1999

kanaal 08 wel in gebruik, maar functie onbekend

kanaal 09 kilometerstand

kanaal 10 service: 'OIL' melding = olie verversen iedere 15.000 km t/m modeljaar 1999

kanaal 11 service: 'INSP 01' melding = kleine beurt iedere 30.000 km t/m modeljaar 1999

kanaal 12 servive: 'INSP 02' melding = grote beurt ieder 360 dagen = 1 jaar t/m modeljaar 1999

kanaal 13 not available

kanaal 14 not available

kanaal 15 not available

kanaal 16 Wegstreckenkennzahl; alleen lezen, niet te veranderen; t/m modeljaar 2001

kanaal 17 not available

kanaal 18 not available

kanaal 19 not available

kanaal 20 not available

kanaal 21 aantal aangemelde sleutels

kanaal 22 not available

kanaal 23 not available

kanaal 24 not available

kanaal 25 not available

kanaal 26 not available

kanaal 27 not available

kanaal 28 not available

kanaal 29 not available

kanaal 30 brandstofvoorraad

kanaal 31 not available

kanaal 32 not available

kanaal 33 not available

kanaal 34 not available

kanaal 35 waarschuwing voor te lage oliedruk

kanaal 36 not available

kanaal 37 not available

kanaal 38 not available

kanaal 39 not available

kanaal 40 service: afgelegde afstand sinds de laatste service; vanaf modeljaar 2000

kanaal 41 service: verstreken tijd sinds de laatste service; vanaf modeljaar 2000

kanaal 42 service: hoeveel km (in 1000km) je nog minimaal kunt doen tot de volgende service; (00015 = geen longlife); vanaf modeljaar 2000

kanaal 43 service: hoeveel km (in 1000km) je nog maximaal kunt doen tot de volgende service; (00015 = geen longlife; 00030 = benzine, long-life; 50 = diesel, long-life); vanaf modeljaar 2000

kanaal 44 service: hoeveel tijd (in dagen) je nog maximaal kunt doen tot de volgende service; (00360 = geen long life = 12 maanden; 00720 = long life = 24 maanden); vanaf modeljaar 2000

kanaal 45 service: welke olie moet erin. n.b. klopt niet voor mijn Golf4; vanaf modeljaar 2000

kanaal 46 not available

kanaal 47 service-intervalgegevens voor roetindex, (alleen dieselmotor, wordt door motorregelapparaat doorgegeven)

kanaal 48 service-intervalgegevens voor teruglopen oliekwaliteit, (alleen dieselmotor, wordt door motorregelapparaat doorgegeven)

kanaal 49 not available

kanaal 99 not available; laatste kanaal

kanaal 99 AUDI (alleen CAN): 1 = transportmode (slaapstand) activeren; 0 = transportmode de-activeren

....

поне да го беше превел! Нидерландския не е най-популярния език!

17 - Instruments Adaptation - 10

Channel 01 not available

Channel 02 service interval

Channel 03 consumption meters to 2001 model year

Channel 04 languages

05 channel service, "OIL" message = oil change every 15,000 kilometers through model year 1999

Channel 06 service: "INSP 01" message = minor turn every 30,000 kilometers through model year 1999

Channel 07 service: "INSP 02" message = overhaul every 360 days = 1 years to 1999 model year

Channel 08 is used, but function unknown

09 channel mileage

10 channel service, "OIL" message = oil change every 15,000 kilometers through model year 1999

Channel 11 service: "INSP 01" message = minor turn every 30,000 kilometers through model year 1999

Channel 12 servive: "INSP 02" message = overhaul every 360 days = 1 years to 1999 model year

Channel 13 not available

Channel 14 not available

Channel 15 not available

Channel 16 Wegstreckenkennzahl, only read, not to change until model year 2001

Channel 17 not available

Channel 18 not available

Channel 19 not available

Channel 20 not available

Channel 21 number keys notified

Channel 22 not available

Channel 23 not available

Channel 24 not available

Channel 25 not available

Channel 26 not available

Channel 27 not available

Channel 28 not available

Channel 29 not available

fuel supply channel 30

Channel 31 not available

Channel 32 not available

Channel 33 not available

Channel 34 not available

35 channel low oil pressure warning

Channel 36 not available

Channel 37 not available

Channel 38 not available

Channel 39 not available

Channel 40 Service: distance traveled since the last service, from model year 2000

Channel 41 service: time elapsed since the last service, from model year 2000

Channel 42 service: how many km (at 1000km) you still can do at least until the next service, (00015 = no long life), from model year 2000

Channel 43 service: how many km (1000km in) you can have up to do the next service, (00015 = no long life, 00,030 = gasoline, long-life, 50 = diesel, long-life), from model year 2000

Channel 44 service: how much time (in days) you can have up to do the next service, (00360 = no life = long 12 months, 00,720 = Long Life = 24 months), from model year 2000

Channel 45 service: what oil to it. n.a. not true for my Golf4, from model year 2000

Channel 46 not available

47-channel service interval data for soot index (only diesel engine controller is given by)

48-channel service interval data for declining oil quality, (only diesel engine controller is given by)

Channel 49 not available

Channel 99 not available; last channel

Channel 99 AUDI (CAN): 1 = transport mode (sleep) activate 0 = transport mode de-activate

Guest stilioza

Тези lable файлове май са голям дефицит. Свалих последната версия на VAG-COM от сайта и се оказа че за най масовите двигатели на 80/Б4 и 100 няма lbl файлове.

Моля някой ако ги има да ги сподели.

Благодаря предварително.

то си е казано -> 409

Сложих 7ма серия и върви перфектно, въпреки че четах къде ли не че щял да изгори.

Е още не е изгорял

• 4 weeks later...

Колеги, опитвам се да сменя езика от немски на английски, но в 17 инструментс, адаптации, 4 канал ми е неактивен, тоест дава ерор... Забелязал съм, че ако се логна в някой друг контролер и тези с ерор стават видими, но точно тук, в 17, не мога да се логна...Много неприятно, искам да го сменя този немски...

Извличане на приблизително реалният пробег от някои EDC 15/16 дизел контролери - http://www.youtube.com/watch?v=8gW5FCfSP6k

Колега да попитам с такъв кабел става ли ? Само програмата трябва да е VCDS така ли? Имам голямото желание като ми пристинге кабелчето да видя по-реалните километри на колата :machkaputt:

Още едно въпросче. Може ли да се направи, като заключа колата да се вдигат прозорците?

Edited by dobrin90

Колега да попитам с такъв кабел става ли ? Само програмата трябва да е VCDS така ли? Имам голямото желание като ми пристинге кабелчето да видя по-реалните километри на колата :rolleyes:

Още едно въпросче. Може ли да се направи, като заключа колата да се вдигат прозорците?

по принцип трябва да го имаш вдигането на джамовете като задържиш ключа на заключване и да ти се направи от алармата едно дълго заключване

Кодира ли си таблото както съм описал в горната тема за Фис-а? Напиши си кодировката която си въвел.

@drob40, викаш няма да стане така както на клипчето по-горе?

Иначе за питането ми със стъклата. При продължително задържане на бутона за заключване се вдигнаха стъклата. Доста доволен останах ;) Направи ми впечатление обаче, че колкото време държиш бутона, толкова време се вдигат стъклата. Дефакто ако пусната копчето преди да са се затворили изцяло, си остават в това положение.

Току що видях, клипчето за Шкода II, предполагам за последните модели на V.A.G групата след 2004-2006 ще стане. Но за A4 - B5,B6, A6 1998-2004, A8 1994-2003, A3 поне до 2004. В двигателя няма записана такава информация. Предполагам на моделите с DPF (партикел филтър) има такава информация.

А иначе предишният ми пост беше за запитването на "topei4o".

• 2 weeks later...

Здравейте колеги имам един въпрос към вас който имате ВАГКОМ а тои е имали . Някоя от ползващите версий друг освен английски език като,испански, немски ,руски , или португалски (не е за предпочитане но става).

2.За колата от автара коя версия на vagcom да търся или е по кабела и версията

3. някои постигнал ли,е настроика за темпомат без да има такъв оригинално

4. и евентуално линк за теглене на версията за испански предпочитан............................... и.др посочени

5. благодаря и НАЗДРАВЕ :hilezh::lol: