Jump to content

Ремонт на задни спирачни апарати за VW Group, Опел, Хонда и др. (3 годишна гаранция за ремонт на апарати)

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Иде пролетта,тая зима разказа играта на колите ни ,ще трябва да се помисли за след зимно обслужване,махане на ръжди,подменяне жила и всичко което ни е скъсало нервите.До момента,отлепи ми се лайсната на задна врата,прецака се жилото на задна дясна и на шоферската врата.за прозорците....оф не ми се пише...големите студове невероятно много скъсяват живота на закъсани сп мъркучи,при първите плюсови температури направете една пароструйка на окачването и прегледайте:zustimm:

Edited by buzzi

• 2 weeks later...

Колеги, искам да благодаря на семейството си, на родителите си, но също така да изкажа и отгомни благодарности на Пепи, който беше с мен (и аз с него) през тези 3 студени, неделни часа, в които се занимаваше с теча от хидравликата ми, и по-конкретно смяната на маркуча от помпата към рейката (онзи за многото пари :)) Оказа се че от към рейката е поставен на доста шибано място...

Без теб нямаше да се справя, а ти без мен сигурно пак би успял :respekt:

И аз, и аз, и аз !

Вече се радвам на спираща задница ...

Апаратите както обикновенно - трагедия !

Малко го изненадах Пепи с демонтажа на самите апарати (имахме уговорка да си ги сваля в сервиза, но уви - колегите предпочетоха да си правят други коли, вместо в сервизни условия да се развият 2 болта и един маркуч както се казва), и дано нещо не го е затруднило ! Уж пръсках с един спрей за такива моменти ... :gruebel:

Ръчната на 3-ти зъб вече е хванала здраво - няма и да я барам (въпреки че Пепи каза една идея да я отпусна) ! Така и дават и в аутодата !

Едно АЦЕ беше с вдигнат капак :zustimm:

Общо взето си тръгнах така :):flehan:

Хвала маме !

ПП трябва да си ти дам листчето :hilezh:

И щях да забравя :hilezh:

Надявам се да онагледим колко голяма е разликата ...

Преди да докарам колата при теб, и пуснахме един тест на валците !

Като сменя и предните апарати и метна 280 мм дискове, ще драсна пак за разликата в самото спиране !!!

Edited by Vitcig

Обещаното инфо !

Накратко споделям само за задната ос, тъй като в момента само тя е ребилдната !

Преди и след, както следва

Задно Ляво - 1530 -> 1860

Задно Дясно - 1350 -> 1780

Разлика в заден мост преди - 12%, разлика след - 5% !

Ръчна след смяната - 1410 ляво/ дясно 1380 !

Следват нови 8 ( :stupid: ) спирачни маркуча, и нови 280 мм дискове с апарати front, и сме пей сърце !

Поне надявам се в следващата 1 години :rolleyes:

Хихи ,тръпнех като премръзнала пеперудка ,чакаща някой да спре на околовръстното :hilezh:,красота са резултатите,след 200 -300 км,пак може да я качиш.,трябва да е още по малка разликата.Ивчо,драсни и предните как са се представили,че когато цифрите говорят и ГТП пунктовете мълчат. Благодаря за труда ти:flehan:

Блокирало беше задно дясно,цилиндъра нямаше маншон,левия пък беше на вечна ръчна,леко заварена ,но за сметка на това буталото беше като ново,там където колелото е имало здраво бутало и маншон,диска е износен равномерно и работи чудесно,другото колело му трябва малко време,за да влезе в час.

Edited by buzzi

Уж пръсках с един спрей за такива моменти ... :gruebel:

Я кажи с какво пръска?С WD нали.Знам,че ти е любимо. :hilezh:

И моята ръчна хваща на 3-4 зъП.И няма да я пипам.

Не искам да омаловажя труда на колегата buzzi :respekt: ,но ми е доста далече и се наложи да си правя сам профилактика на спирачните апарати.Щях да строша един от задните супорти докато разбера,че буталото се прибира с въртене. :hilezh:

Я кажи с какво пръска?С WD нали.Знам,че ти е любимо. :hilezh:

:hilezh::hilezh:

Мислим за на Ради рожденният ден, да му подаря едно такова :hilezh:

BG 438 ...

Два дена подред на всичките връзки дето има - пръскане !

Адаш ти от Бургас (Милев) - при него нещо обаче не е имало ефект !

Днес или утре се каним да махам всичките маркучи по системата, пак обезвъздушаване (че клесавият ми колега е вкарал с машината въздух в системата, понеже не е обезвъздушена преди това), ОЕМ-ска течност и мога да карам вече малко по-спокоен че поне откъм спиране всичко е ОК !

• 2 weeks later...

Искам и тук да благодаря на Пепи, че накара стария ми мазутник да спира отново както трябва :respekt:

Професионалистът си личи от далече, независимо дали ремонтира ауди или го хвърлям в непознати води с други германски кочини :bia:

Човеко, БМВ то е супер готино ,3 литров звяр,стъпва направо прекрасно на пътя,радвай му се се на воля:zustimm:

Дойде време и аз да благодаря на Пепи.След неговата правилна диагноза и отстраняването на проблемите почти тридесет годишна кола спира перфектно.Аз я карам почти 19 години не е спирала така добре.И едно допълнение сложих накладки най на края ATE и разбрах разликата с останалите марки които съм слагал а те не са малко.ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ПЕПИ.

• 3 weeks later...

През празниците си оставам селянин от София в София,детето е при бабата,или ще правя коли или риболов ако няма коли:hilezh:

Aaaaaa, те и мойте така ги бяха "обезвъздушили" !

Помпах се като някой тиков на педала (да ме извиняват хората с това заболяване :( ) ...

И се чудя толкова ли е сложно да се изкарат едни мехурчета - е явно е сложно !

Добре че е Пепи, иначе да си помпам още като обезумял ...

Даже и с новата спирачна помпа която мислех да купувам !

ПП то било гот да се връткаш на ръчна ве :hilezh:

Току що Пепи излекува и моите задни спирачни апарати.

Как съм живял с мисълта, че имам спирачки досега не знам. Колата вече спира повече от превъзходно.

Паралелно с това, дали защото се изплаши от Пепи или по друга причина, но предните апарати спряха да свирят.

Пепи, огромни благодарности още веднъж :respekt:

Прекрасна неделя за всякакви спирателни и др. проблеми,дано остане време за НИМ:rolleyes:

Edited by buzzi