Jump to content

Неработеща задна пръскалка на А3


Shagrath

Recommended Posts

Колеги някой сменял ли си е маркучето до задната пръскалка? Ако да, всякаква информация по въпроса ще ми е полезна. Взех си нова и ще я боря при първа възможност. Някой има ли идея от къде точно минава и дали е сложно са смяна (дали се разтапицира много). Предполагам че минава долу дясно някъде... Изобщо всякаква информация ще ми е от полза.

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имах такъв проблем беше ми замръзнала някаде по системата незнам за6то имах си течност явно дето си центрирах един ден праскалките с вода и е замразнала ватре много ебана работа ина4е трабичката трагва от казан4ето:bia: минажа някаде до радиатора след това над стартера под поставката на акумолатора под ваздушния филтар и там има една снадка виж там дали ти праска.сигурно е замразнала и при теб изчакаи малко да се стопли мисля че и при теб е саштия проблем. и друго кати седиш на място и като праскаш виж отдолу на колата от каде капе ако е до дясното предно колело значи тази снадка ти се е разкачила и мисля че и при теб се е получило като при мен.ако не отвори отзат чистачката и надуи с уста да видиж дали е запушена.на мене като се постопли малко и се оправи ама трабваше да разглобя цялата тая работа докато установя че е запушено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретизирай малко, какво си взел и какво искаш да смениш :steinigung: Пръскалката или маркучите и кои от маркучите ако става дума за тях. Ако искаш ще ти пусна и схема от ЕТКА за всичките маркучи, само кажи къде е проблема :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е от замръзване, щото не пръска поне от половин година... и се не ми оставаше време... :respekt:

Взел съм си маркучета и искам да ги сменя. Предполагам, че някъде е прищипан или огънат, или нещо такова. Затова искам да разбера от къде минава и да проследя маркучето до евентуалния проблем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Aз миналото лято имах същия проблем. Съответно нямаше как да е замръзване при 30+ градуса :respekt: Не знам къде точно минава в предната част на колата, но отзад, поне при мен, тръбичката за течността минава отлявата страна. Сваля се левия панел в багажника и там се мотае. Мен ми се беше запушило там и изтичаше течността.

Успех :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало провери си снадките. 2те които знам са:

- в кутията където минава снопа към EKU-то, намира се зад въздушния филтър, за да я отвориш се маха кутията на филтъра

- отзад под кората

... и 2те ми бяха разкачени като си взех моята. После се разкачаха още 2 пъти от налягането :huh:

По принцип като пръскаш и все някъде трябва да капе или да е влажно след това. Ако си виждал как вървят маркучите, ще видиш че много трудно може да се огъне, камо ли да се прещипе... Та според мен е снадка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз кутия за въздушен филтър от край време нямам, но горе-долу разбрах къде е :bia: Мерси, ще погледна :huh:

Тя колата като я взех си пръскаше силно, постепенно взе да намалява... После попреседя дълго време на едно място и след това йок пръскалка... :P В интерес на истината точно там бая сме ръчкали между другото, където е снопа... но все си мисля, че проблема е някъде по-назад. Та пак мерси за съветите :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам че самия маркуч,за да стине до задната чистачка минава по тавана и след това в дебелия сноп и отива в вратата на багажника...

Иначе си провери снадката с маркучите.При мене се беше изкарал единия.То е един тройник,анмиращ се в предната част на предния калник.Махаш мигача и ако си сръчен и с малки пръсти го търсиш и оправяш.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Може би вече е късно да коментирам по темата, но това е защото едва днес ми остана време да погледна. При мен случаят е работеща задна чистачка, но пръскалката се повреди. Отне ми доста време да махам всички възможни кори за да разбера в крайна сметка, че маркучето беше излязло, а достъпът до него е много лесен. Просто развиваш на ръка капачето, което е в багажника и се ползва при смяна на крушките за левия стоп и точно там е съответното маркуче което променя посоката си под ъгъл и затова е излязло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...