Jump to content

Лампата за маслото свети когато и харесва


Recommended Posts

На 26.09.2017 г. at 20:48, veselin velchev написа:

На самата платка на оборотомера има кондензатори,които с времето се повреждат(изсъхват) и оборотомера спира да работи.Трабва да се подменят.Другото е,че може да има напукани спойки по таблото.

Azov прочети пак какво ти е написал колегата, не е само спойки това табло. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...
  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Моят проблем с оборотомера и лампата на масло, все още не е решен. Два пъти купувах табла с уредите като моето и пробвах с тях, но явно проблема не е в таблото. Някъде другаде, е релета може би?

Ще опиша проблема отново , може някой да има подобен. От няколко години вече, когато времето започне да се стопля и да се нагрява вътре в купето ( случва се и при по-продължително каране на парно), оборотомера спира да показва и светва лампата на маслото. Има масло двигателя работи нормално. Ако примерно включа климатика и охладя вътре в купето , съответно и самото табло, оборотомера се оправя и лампата на маслото угасва. Т.е. проблема е свързан с нещо, което при нагряване въздейства на оборотомера и на лампата за маслото. Някой някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

След като известно време виках неволята и тя разбора се не дойде, си оправих проблема засега. Бил е в едни букси от сноповете кабели под таблото. Явно при нагряване в купето е ставало някакво окъсяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
На 2.03.2009 г. at 9:53, Михаил Радославов написа:

Когато карам в града , не свети лампата за маслото , но когато излезна на извън градско и настъпя колата малко и вече двигателя загрее на 80 - 90 градуса лапичката за маслото започва да свети на моменти.Това ще рече че примерно 5 секунди свети 10-15 секунди не свети и пак така като интервалите на които светка не са постоянни - имам предвит че се менят.Тука от 2 дена ми върви на каръщина вчера гърнето се плъосна на земята , лапи светят ... и почвам да се изнервям май ще се продаваме с мойта баба ...

Какво да го правя това сега? Маслена помпа ли е?Датчика ли да сменям?Маслото ли ми прави проблеми...Сега карам с 5/40 кастрол , знам че трябва да карам с 10/40,но чакам да свърши вече окончателно зимата,за да я обслужа...

:bia: не знам и аз вече ...

Колега изчезна ли проблема 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...