Jump to content

Проблем с климатроника а4


stanko_g

Recommended Posts

Здравейте :bia:

Имам един въпрос към разбиращите..защо климатроника на ауди а4 духа топло,а когато го пусна да духа студено неще :) духа съвсем леко,почти не се усеща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го пуснеш на най-ниска температура (low) без да си натиснал "снежинката" все едно си с парно и просто влиза въздух с външната температура. Отваряй джамовете и не му мисли. Като станат големите жеги си цъкай "снежинката" или по-точно тогава се пуска компресора на климатика. Ако с пуснат компресор пак не духа студено, значи или нямаш фреон или компресорът не бачка. Като го пуснеш би трябвало за момент да се вдигнат оборотите - ако не, значи имаш проблем.

Редактирано от Archetype
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи опитах и когато климатроника е на low и включа снежинката оборотите леко се качват което долкото разбрах означава,че компресора работи,и така да разбирам че колата няма фреон и трябва да иде да се зареди така ли :steinigung::flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм забелязъл и нещо друго като го направите климатроника на желаната температура,и ако пуснете да върти само вътрешен въздух,ще ви замръзнат мозъците и колата охлажда доста по-бързо, пробвай го и това :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми прави впечатление, че всеки път като натисна копчето за циркулация само вътре в купето ми се включва компресора ... Миналото лято като го натисках не ми се включваше компресора, а от доста време не съм се заигравал с климатроника. Някой може ли да ми каже как да го направя така, че да не се включва всеки път, че често пътувам по места, където си мЕрише постоянно, а такива едносекундни пускания - спирания на компресора не мисля, че са много полезни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен винаги когато натисна бутона за циркулация се включва и компресора и се появява и снежинката на дисплея.незнам дали трябва да е така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bia: колега за жалост не е вода да се налее от чешмата и си трябва специална машина. И заедно с фреона ти сипват и масло в компресора така че няма как да си налееш. Преди 2 години платих 70 лв. сега незнам колко е, а и зависи от мястото на което попаднеш!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...