Jump to content

Грешка Engine Speed Sensor (G28)


Pumpel

Recommended Posts

Привет колеги,

Колата е A4 B6 2000 ALT. От няколко дни както си карам и всичко е наред, колата загасва и светва EPC. Като изчета компа, грешката е следната:

Control Module Part Number: 8E0 909 557

Component and/or Version: 2.0L R4/5VS 0003

Software Coding: 0011501

Work Shop Code: WSC 63351

1 Fault Found:

16706 - Engine Speed Sensor (G28): No Signal

P0322 - 004 - No Signal/Communication

Като се опитвам да запаля неще и на три пробвания накрая запалва и EPC-то изгасва. Колата си работи нормално няколко дена и пак се повтаря същото. Според мен е хлабава връзка с този датчик... Някой знае ли къде се намира буксата? Имали ли сте подобни проблеми?

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво дават за тази грешка.

http://wiki.ross-tech.com/index.php/16706/P0322/000802

На мен ми звучи като прецакал се сензор. Цената му е доста солена. По добре отиди при Жоро на диагностика, ако може да се измисли нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То там нищо не пишат. Аз разбрах къде е този датчик и ще го борй тези дни, че положението е непоносимо. Колата забива, гасне абе ужас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като карах 2.0 АЛТ изведнъж почна да пали много тегаво и като запали светва ЕСПто.Смених датчик на разпледелителния вал и за 2 месеца не ми направи повече проблем,след това вече не беше моя.

Идеята ми е,смени си speed sensor-а и на 99% ще се оправи колата,не вярвам да е от нещо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е да се измери датчика в момента на проблема. Ако си мени параметрите, смяна. Иначе на по новите имат проблем със софтуера и записва същата грешка. Добре е едно шаси да качиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,При мен има някакъв подобен проблем, доста съм се опитвал да разбера от какво е, но все още не ми е ясно."Dynamic headlight range control faulty1" - Този уарнинг ми светва много често и винаги и само в градско.Моля ако някой има представа на какво се дължи или как да се оправи да ми пише, много ще му бъда благодарен.Аудито е 1.9TDI Avant 131hp 2004 края.Само да вмъкна, че при палене се вижда, че механизма който движи фаровете нагоре и надоло работи, та предполагам, че не е проблема в него.Само да вмъкна, че при палене се вижда, че механизма който движи фаровете нагоре и надоло работи, та предполагам, че не е проблема в него.

Само да вмъкна, че при палене се вижда, че механизма който движи фаровете нагоре и надоло работи, та предполагам, че не е проблема в него.

Редактирано от S.Stoyanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи добре е на тестер да се закачи, вероятно имаш нивомерен датчик за смяна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

И аз да се включа като потърпевш от този проблем. Моята кола също е А4, с ALT мотор от 2002г. Зимата имах същите симптоми... трудно палеше, от 3-я или 4-я път и когато ми запалеше оставаше да свети EPC, както и лампичката Check Engine. Обикновено ако затриеш всички записани грешки с VAG-com после изобщо не иска да запали за няколко часа. Според мен като даде бъг този датчик... колата пуска някакви свои си настройки и влиза като в авариен режим, тъй като има разлика и в мощността и работата на двигателя когато е светнала вече лампата.

Въпросите ми са следните...

1. Защо свети и EPC-то в този случай. Има ли връзка този датчик с ABS-а, защото са ми изкачали някакви предопредителни лампи, както и ESP-то докато е имало проблем с въпросния Engine Speed Sensor?

2. Тъй като от няколко дни имам споменатия проблем отново... чудя се възможно ли е този датчик да се скапал за 6 мес. и пак да трябва да го сменявам или просто може да не е бил сложен както трябва и да му се е разхлабила буксата през тази половин година?

3. Понеже имам газов инжекцион може ли той да предизвиква тези проблеми и респективно увреждането на датчика (ако разбира се пак е за смяна)?

Редактирано от chymera
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...