Jump to content

Темпомат (Cruise control) A4 B6


stilko

Recommended Posts

Здравейте,

Предстои ми монтаж на темпомат и мултиволан на B7 2.0tdi. Имам модул с буква Q, лост за темпомат, лентов кабел и волан, остава само да ги сложа и кодирам.  Притеснява ме кодирането, понеже имам кабел (син, вероятно китаец и нямам друг спомен за него :D ), купуван преди 7-8 години, който чете всички модули без Engine, като пише, че не може да се свърже с него. За кодиране не съм го пробвал. Кабелът тогава дойде с VAG COM 311, ползвал съм го с 409 и с VCDS Lite 1.1/1.2, като си ми вършеше работа да гледам живи данни и грешки на тогавашната кола - Сеат Кордоба 2000г., но на Аудито не ми се е налагало да го закачам и съм го връзвал само за тест. 

Дали ще ми свърши работа този кабел или да търся друг? Какъв кабел да търся, с какъв софтуер и от къде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно е да се каже дали програмирането ще стане с VCDS v.409. На теория би трябвало да стане, но ако кодирането не си го правил преди, най-вероятно няма да стане от първия път и ще се чудиш от кабела ли е или нещо не го правиш както трябва. Пробвал съм VCDS v.409 със син кабел на моята Б7-ца - едни неща работят, други не. Вече при версия 11.11 и нагоре всичко работи.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монтирах и кодирах модулите и след кодировка всичко заработи (мултиволан и темпомат). Единственото, което забелязах е, че при изправен волан ми показва -10 градуса в 5ти канал на ABS модула. Дали това може да се оправи с адаптация или проблема е друг?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Колегата е пропусна една малка но важна подробност, че колите с код на ABS- модула 1LT за да се кодира се влиза със специален код. Днес се сблъскат точно с този проблем. 

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...