Jump to content

На кой колко му гори колата


z3raks

Recommended Posts

За разхода на бензин излъгах доста :blush: Извинявам се. Бензина си е в резервоара, но комбинацията неработещ нивомер и скапана горивна помпа ме излъга и мен - остане ли малко количество в резервоара помпата изглежда не прави достатъчно налягане. Това си го мислех в началото, но трябваше пак да ровя в резервоара за да я сменя с друга. Втора употреба, работеща ВИНАГИ е за препочитане пред чисто нова китайска за 65 лв. с 6 месеца гаранция. Гаранцията ме накара да я купя. Ако карате само на бензин - истинската (ВДО) е задължителна. 
Разхода на газ е 13/100 смесено (повече извънрадско) с обикновена газова с усилен изпарител. Някакси ми се струва висок, но дебитомера не е в ред и нямам читав работещ. Някой ако има координати на колегата с платките да ги даде на ЛС - трябват ми 4 такива :steinigung:  Мисля си, че и на бензин ще е тука някъде. Като отворя още един път (дано да е за последно) резервоара да сложа нивомер ще кажа приблизително. ГИ който имах не ставал според специалистите (или по-скоро искаха да си купя от тях нов). Ще пробвам при още един и ако и той каже, че не става си остава АГУ. 

Колата си е същата - Б4 седан, куатро, АБК 16V.

Едит: Някой ако има работещ нивомер за Б4 куатро и иска да се раздели с него - аз се разделям с 20 лв. :) 

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауди 80 Авант с ABF - 10/100 смесено на газ, обикновена уредба.

Колега @Sklepi, няма ли да ти е по - лесно (и евтино) да сложиш просто един АБФ, вървят на 5 - 600 лева във VW форума вместо да се мъчиш с преправяне на АБK - то? ABF - ът няма дебитомер за справка, само MAP сензор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм взел какво ми трябва от АБФ-а (цял Голф имах) и съм го набутал в блока на АБК в една тема съм обяснил защо така съм направил. Разликата в блоковете между АБК и АБФ е това, че АБФ има един датчик повече :nixweiss: Преди да разцентровам всички 4 дебитомери които имах гореше колкото твоята :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А и аз да доложа ,Варна -Лесковац (Срьбско) и обратно -1410 км по километраж 120 литра газ по касови бонове, като се льзнах сам да зареждам до  горе непосредствено преди да изляза от БГ , та на калотина колеги газта сьс 6-7 ст. по скьпа от предходните бензиностанции, както и да е бях извикан спешал по празниците на парите сметка не сьм правил ,всичко ми беше платено сьс един телефонен разговор гориво , такси ,хотел плюс софра вьв хотела до откат.Колата е б4 АБК авант. Под 10 литра газ идва, щот чух по напред как ги сваляте тез АБК-та под 10 литра.На моменти сьм карал и сьс 150-160 изпреварвания нали знаете, но по принцип от 120-140 км.е бил прехода като цяло. Наистина сам бях сьс една девоика взех рахитична такава да сменя дисковете в цдито :razz: и за баласт по завоите понеже сьм само на предно.50 километра вьтре в Лесковац имам които са вкарани в общия хесап.Та грубо 9 газ от цялата история

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 11/25/2016 at 20:22, Костадин1975 написа:

1Z, градско около 6л./100км , извънградско и магистрала 120-130км/ч , малко под 5л/100км:)

 

При мен 1Z-ката беше на 7/100 градско и на 5,5/100 извънградско :)

 

Газаджиите ме кефят как казват колко стотинки горят на километър, или на 100 км, ама не отчитат бензина, който харчат, ако палят на бензин и държи до няква температура на антифриза да работи на него, преди да прехвърли на газ :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е , то моето градско си е направо селско. Няма светофари и дрямане по кръстовища.

Извънградско също се движа доста лежерно, въобще не я режа.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, AsK написа:

Газаджиите ме кефят как казват колко стотинки горят на километър, или на 100 км, ама не отчитат бензина, който харчат

Вярно е.Аз средно на ден изминавам около 40 км градско,5 от които са на бензин,заради ниските температури.На газ обръща на 30 градуса,което са около 1,2 изминати км при много студен двигател.В този режим на работа със сигурност разхода е около 20/100 бензин,което е 1 литър за 5 км.За декември съм заредил 150 лв газ и 40 лв бензин.Пролет, лято и есен по друг начин стоят нещата,а за извънградско шофиране бензина не намалява

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи на месец изминаваш 1200км. средно.Заредил си за 190лв. гориво(газ и бензин).На мен за тези километри ще ми коства 200-220лв. за бензин.

За 30лв. повече за гориво не мога да си позволя газови драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,имах и едно пътуване до Светльо в търговище и до борово,което са още 350 км, общо 1600 . Пропускате,че само 3 месеца е този разход. През другите 9 месеца са ми нужни около 5 литра бензинец. Веско, твоята ако гори 12/100,за 1200 км са ти нужни 144л по 1.80 лв,прави 260, а не 220 лв

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си Тони.Не догледах,че си написал,че това е градско шофиране.За разхода е така,гори 12\100 в града.Даже парите отиват към 300лв. защото бензина вече не е 1,80лв.Обче газ няма да сложа.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Днес засякох куатрото горе-долу на газ смесено - по сметки ~11/100, по бордкомп точно 11/100. С разцентрован дебитомер беше 13-14 по борд, сега 11 със читав. Който твърди, че дебитомера не играе роля в разхода при работа на газ - вече знае, че участва пряко :) Колата е Б4 седан, куатро, АБК 16V. Според мен е добре разхода. Друг водач със друг стил на шофиране може и по-надолу да го свали - аз толкова си мога :)  Другата е Б4 седан на предно, АБК 8V - 8/100 бензин по борд с нормално каране, баща ми го прави 7.2/100 по борд  за същия маршрут.

Продължавам да търся нивомер за горивото за Б4 куатро :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за обикновено АГУ може да харчи повече ако е изкривена клапата и е блокирала в някакво полу-затворено полужение. По този начин клапата оказва съпротивление на въздуха който минава през дебитомера, което води до по голямо количество засмукана газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

До като се бях видял в чудо с разход от 15.5 газ с а6 ACE куатро,сега нее за вярване извънградско смъкна на 9.450/100  на газ при скорост 100-120 без климатик,а с климатик 10.8.Доста време бях с изпарител Landi с него около 12.5 извънградско беше разхода на газ,а в момента съм с изпарител OMVL и с няколко регулировки на изпарителя се получи приличен разход и вървеж както на бензин.Също имах проблеми с ниските обороти на газ смених си потенциометъра с нов и удоволствието е съвсем различно сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните няколко дена минах на бързо едни 1430 км ~ 11.4/100 газ разход.
Ауди 80 2.0 16V кватро, комби с Bluetronic 4.4 LC.
Гуменките 205/55/16 на 2.4 напомпани.
Скорост съм гледал да съм на магистралата малко над 140 по гпс, останалото малко над 90 по гармина.
п.с градското е около 150 км + Беклемето.

 

Преди година имах подобен маршрут и тогава бях с къстъм "турбо" плочка и БРЦ изпарител 100KW с разход ~11/100.

Разлика в харча няма голяма, обаче с плочката разбрах че, едни 40 коня ги е нямало просто.

Проблема е по бавно набиране и по мудно изпреварване (сега вече като знам как е било и как е сега ми стана ясно).

Сега просто живна аче-то не намирам никаква разлика с вървенето на бензин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...