Jump to content

Търся съвет за хостинг


Recommended Posts

Колеги трябва ми съвет на коя компания да се спра за хостинг на 2 сайта. Единия на фирмата ми а другия ще е личен и двата със собствени домейни. Ще използвам някой CMSи като joomla и oscomerce. Предполагам няма да са много натоварени. Искам да има достатъчно място да може да си кача снимки и клипчета. Бюджета не съм го определил точно, но не съм склонен да дам повече 100 лв годишно за хост + домейн .eu.(единия домейн си го имам така, че не влиза в сметката) Колкото по-малко толкова по-добре :rolleyes: Прегледах офертите на superhosting, icn, host.bg. bghost и най ми хвана окото икономичния план на icn с безплатен домейн при предплащане на хостинга за 12м. Даже тоя най-евтиния им ще ми свърши работа ама като добавим и домейн пак става горе долу същата. За тях обаче има доста негативни мнения в нета свързани с даунтайм. Superhosting са много хвалени и домейна ми е купен от тях ама нещо нямат оферта като за мен. Моля за вашите мнения и препоръки :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам пет сайта при суперхостинг и съм много доволен.

Един познат хостваше няколко при ICN и му ги затриха след един голям срив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Host Bulgaria - от около 2 год. коректни, само веднъж имах малък проблем със статистиката, но ми предложиха ако искам да ми върнат парите. Отказах, защото не е кой знае какъв проблем. Доволен съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Host.bg - НЕ. Имах бед експириънс с тех преди 4-5 години. А и като гледам от тогава не са мръднали много.

Tophost също не, нямам опит с тях но колеги се оплакват.

Аз имам няколко сайта в ICN. ICN са готини - цените им са прилични, съпорта е добър, спекове за 2-3 години почти не съм имал. Ако ти трябва за малък сайт, в който няма да правиш по 2000 посещения на ден примерно, ICN стават.

Иначе аз се замислям да мигрирам скоро време към http://site5.com . Доста колеги са там и са много доволни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам мненията са във всички посоки :hilezh: Май ще ICN ми се струва, ще помисля още малко. Офертите им са много по-добри от другите. Благодаря на всички за съветите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Някой да добави нещо в темата към днешна дата?

Интересува ме стабилен хост за малък сайт (os commerce), който няма да генерира особен трафик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Здравейте,

да изтупаме темата от прахта. Интересува ме към момента как седи ситуацията с хостингите. Сайтът ще бъде на joomla/wordpress. Желателно е да има и мейл към него. До момента за други сайтове съм ползвал услугите на Host.bg и бях доволен. Сега установявам, че са се слели със superhosting И това малко ме накара да се позачудя.

Та препоръчайте български хостинг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
On 3/11/2019 at 10:19 AM, HannoSLM said:

 имат си мейл сървър и им е добра и бърза поддръжката.

поддръжката им е нулева.....освен, ако под "поддръжка" не разбираш размяна на безмислени имейли тип "държавен чиновник".

Наскоро познат ми обясни за друг доставчик колко добра поддръжка имали и каква комуникация. Когато спирали сървърите за по няколко часа го уведомявали:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като им се обадя, веднага реагират :) Не съм комуникирал с тях по имейл, пък и хич не е препоръчително, освен за много заплетен казус. За спиране на сървър е безумие да се говори :steinigung:

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е из другите махали на София, но селските провайдери на Драгалевци и Симеоново (NetIP и Пролан) все още дават статични IP адреси. Така че моя хостинг си го правя у нас, даже и имам Интернет от двата провайдера с 2 IP адреса и съм нагласил DNS-а да работи с другия ако единия падне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...