Jump to content

Recommended Posts

От днес обявявам "война" на всички сладури, които пускат теми с подобно заглавие.

Смятам, че е адски неуважително да не отделиш няколко секунди да вмъкнеш няколко думи за елементарно обяснение на проблема, който имаш. Намирам го за точно толкова малоумно, колкото и писането на majmunica или изписването на 4-5 реда без нито едно спиране и започване на смислено ново изречение.

От днес всички подобни теми, които видя, ще бъдат директно заключвани! При евентуално повторение от страна на автора ще му бъде наложен read only статус, сиреч бан.

Моля да се съобразявате с подобни елементарни неща!

Адрес на коментара

Време беше. Че ми писна от "помощ", "проблем", "помогнете", "въпрос" и всякакви подобни, а още повече и когато са на маймунската. Щом си тръгнал да пускаш тема, очевидно е че имаш някакъв проблем или въпрос и имаш нужда от помощ. :hilezh:

Адрес на коментара

Ще е добре наистина да се внесе малко яснота в темите с мерки като тази. :zustimm:

Дано скоро се научат всички, че е хубаво да пишат подробни и изчерпателни заглавия, за да си прецени всеки иска ли да отваря темата или не.

Само дано не се забегне и в другата крайност (както се е случвало неведнъж) да се пишат заглавия по два реда, в които да се съдържа цялата тема.

Но "войната" определено ще е от полезните. :hilezh:

Адрес на коментара
  • 3 months later...
  • 1 month later...

За мен, теб и група шепа други може би е така, но ако носиш оскъдно количество умствен материал колкото по-просто и по-глупаво е едно заглавие, толкова повече симпатяги ще го погледнат. Години на експерименти, в този иначе толкова симпатичен форум, ме карат в момента да съм на това виждане на нещата, уви.

Адрес на коментара
  • 10 months later...

Напоследък все по - често срещам теми в техническите раздели със заглавие: "проблем с еди какво си..."

Колеги, използвайте по-конкретни термини за неизправностите, така ще бъде лесно за останалите, ползващи търсачката.

Поради тази причина често се случва някой да пише, че не открива решение на негов проблем с търсачката, а всъщност такава тема вече има - заради неправилно структурирано заглавие.

Имайте едно на ум, да не говорим, че в правилата на форума ясно е посочено, че заглавие с подобно или сходно съдържание е неподходящо.

Адрес на коментара
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Според мен трябват много крути мерки срещу тези потребители. Не мога да разбера как не се научиха, че заглавието трябва да съдържа обяснение на проблема, а не модела на колата и двигателя. Ми то разделът си казва тези неща!

Но снощи темата "Проблем с колата" в раздела "Извън темата" направо изрина паважа.

Адрес на коментара
  • 3 months later...

http://audibg.com/fo...dpost&p=1761190

Да се повторя, имам предложение към админо/модераторския екип, при регистрация на нов профил вече да се прави някакъв тест за ПОНЕ базови познания по български език и езикова култура.В последните година-две масово се появиха изключително неграмотни хора, които едно че не се четат(било на латиница, било на счупена "кирилица) и второ не могат да оформят и една ясна и обоснована мисъл епистоларно."Явлението" взема застрашителни размери.При ясното изискване за писането на кирилица, считам че вече е КРАЙНО наложително това да бъде и първият форум, поставящ правила и за грамотността на членовете си.

Знам че това изглежда еретично, нелогично и абсурдно и знам, че ефекта ще бъде повече от нулев, но се чувствам длъжен да го напиша, колкото и патетично да изглежда.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Бях забравил какво е технически раздел и невероятна мисъл прехвърлена в последователно натискане на бутони по клавиатура на компютър <_<

 

Хора, бъдете така любезни да демонстрирате поне начално образование и споделяйте максимално кратко и ясно проблема, който имате още в самото заглавие на темата си!

 

Всякакви заглавия съставени едва от една или две думички са НЕДОПУСТИМИ! Бъдете така добри да активирате и обедините поне няколко мозъчни клетки в тази толкова сложна задача и въведете нормално заглавие на темата си! Колкото и трудно и непосилно да изглеждат нещата ние, модератори, администратори и други добри хорица на този форум, вярваме силно, че ще успеете да родите нещо смислено.

 

Благодаря отново за вниманието!

Адрес на коментара
  • 10 months later...

Принципен въпрос на високо ниво - след като се съблюдава примерно дисциплина за цитат на мнения в такъв детайл и т.н. модератерство от сорта, защо не се приеме като форумна политика да се премахват такива безсмислени и спамърски теми от типа "МОЯТА кола", "Имам проблем", "Купих си А6" и т.н., където всеки захваща да си описва колата с проблемите и си прави фейсбук-профил на колата и живота около нея?

Минусите са 2 огромни:
- ако някой отговори, то мнението му потъва в ненасочено заглавие и обща тема - неполезно и невъзможно за намиране
- много няма да отговорят, защото това вече се е повтаряло и повтаряло...

 

Съгласно тази тема май не се случва много такъв контрол...

 

Давам съвсем бърз пример с 3 теми в рамките на седмица:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=167778

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=167753

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=167038

 

Абсолютен спам за мен, имам желание да пиша по проблемите, но не и по този начин...

Адрес на коментара

Оги, не че го казвам за да се заяждам, но не беше ли тъкмо ти против общите теми, конкретно няколко пъти забелязах покрай темата за Allroad такива твои констатации?

Проблемът на "индивидуалните" теми е, че всеки има някакви въпроси, които по негово собствено мнение са уникални и си струва да бъдат дефинирани в отделна тема. Особено при "новаците" това е често срещано. Дали е правилно да се пише първо, вместо да се попрочете малко, е друг въпрос. За това си има кой да преценява. 

Адрес на коментара

Сашо, благодаря за мнението, всъщност точно тези индивидуални теми са изключително общи и ненасочени и точно в това им е проблема, според мен, "Allroad" и "малка питанка..." са такива, но пораснали.  В тях потенциално се излива полезна информация, която:

- първо, не може да бъде намерена по критерий - заглавие, което си мисля, че е едно от най-важните

- второ, ако потръгне общата тема, става един безкраен чат, в който пак потъва всичко, здраво разбъркано

 

Все пак нали за това има разДЕЛИ,  за да се ДЕЛИ информацията, по същия начин би трябвало да има и сортиране някакво вътре в разделите, а не да се тръсва купа сено и да се дири карфицата. В момента, за да се ориентира нов юзър, трябва да изкара поне няколко месеца всеки ден вътре, за да успее да се навигира в търсенето и намирането и става затворен кръг - не му се чете, или няма време (то си е и малко безумие) да прегледа няколко десетки, или стотици страници от обща тематика с никакво заглавие, съответно пуска кратка нова тема "Моят проблем", поради незнание, която не пораства, проблемът се решава и всичко потъва надълбоко. Последното води до юзър-2, който има същия проблем, който няма време да намери тема "питане за моята кола", потънала 100 места надолу, нито да прочете 100 страници "малка питанка" и пуска нова тема "имам проблем" и така до безкрай си върви...

 

 Може да има друга концепция в АКБ, която не знам, за това питам...

Адрес на коментара
  • 9 months later...

Общите правила, на които цъкна, че се съгласяваш, прочете ли ?

Никой не е съвършен. Ако смяташ, че си санкциониран несправедливо, пусни един репорт за нередност и опиши кое е несправедливо според теб.

Редактирано от Ivo_Dinkov
Адрес на коментара
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...