REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Здравейте. Решил съм да си подменям скарата с такава която уж не пуши тип тефлонова. Има ли някой да ползва такова чудо на техниката и какви са му отзивите от подобен тип електроуред. Заслужава ли си стоте лева пред 30 - 40 от обикновен тип. Какво става на вкус месото. Бях чел някъде, че става нещо като варено-печено и няма типичният вкус на скара но все пак не дими което за мен е + понеже няма къде да излагам обикновена скара. От друга страна четох, че били адски бавни и слаби и едва ли не неставали за печене на по дебелко месо понеже вътре оставало все сурово. Харесъл съм си един модел в технополиса 95 лева на Rohnson 2/3 е оребрена а 1/2 е плоча и е 2000 вата. В денси има някакви на Зелмер пак с капак каро ронсъна но са 1500 вата което ме кара на мисълта, че ако са слаби тази ще да е тотално слаба. Просто се колебая между двете. Ронсъна е с 1/3 плоча която си нямам и на идея за какво мога да я ползвам освен да си чукна едно яйце докато Зелмера е изцяло оребрена което си е доста по-голяма площ за печене на кебапчета обаче 1500 вата. Вие какво бихте ме посъветвали. Разчитам на мнения от колеги които са имали допир до подобна техника или ползват същата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 (Редактирано) Де бре от толкоз народ нема ли мръфкаджии - барбекюристи. Редактирано 19 Октомври 2010 от REPLAY Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 (Редактирано) Аз ползвам тефлонова Taurus (мисля беше) испанска, 2000W. Много бързо приготвя всичко, но за пушене си пуши. По-малко от другите, но си има и пушек - няма как щом се пече. Иначе сме правили (по-скоро жената, аз съм само дегустатор ) всякакво месо, включително риба, също така и кашкавал, сирена, зеленчуци и става много вкусно и сочно. Могат да се пекат едновременно различни продукти. От както сме я купили друга скара не ползваме . Почиства се само с една салфетка. Редактирано 19 Октомври 2010 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
b0bae Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 добре де като е на тефлона не става ли по сухо месото или ? поне на тефлон плочата ако не ръсишпо малко мазнина - сочно малко трудно се докарва ако не е вратна пържола примерно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Не слагаме мазнина и става много сочно и вкусно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Е то нали си пуска достатъчно мазнинка месото. Иначе аз старата която си беше открит нагревател я пусках под аспиратора ама пак малко или много си опушваше. Тази под аспиратора би трябвало да върши работа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacofazomera Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 ronson и elektrolux (AEG ) са с калпави терморегулатори ,мощност имат но изкл твърде рано , за покритието рядко има оплаквания Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gnaks Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 мощност имат но изкл твърде рано , за покритието рядко има оплакванияНапълно съм съгласен с колегата,особено както аз пека на терасата и ако духа малко по-хладен вятър забрави... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlobil Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 на мен приятели ми подариха за вилата такава която уж не пуши..... да ти кажа пуши си и то много ..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CHERVEQ Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 колега ронсъна няма ли капак? аз също съм си купил ронсън преди година за новата къща с ваучер от технополис , но не съм го тествал.а за сочно си става по- сочно от колкото на обикновена- от опит с тигана на тефал.колега ронсъна няма ли капак? аз също съм си купил ронсън преди година за новата къща с ваучер от технополис , но не съм го тествал.а за сочно си става по- сочно от колкото на обикновена- от опит с тигана на тефал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
knejata Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Взехме я от Технополис и мога да кажа, че си заслужава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Е добре де тези терморегулатори не могат ли да се бъзнат нещо та да не изключват толкова рано. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gnaks Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 (Редактирано) Е добре де тези терморегулатори не могат ли да се бъзнат нещо та да не изключват толкова рано.Това е добра идея ама не знам как да стане,нека да кажат колегите жичкаджий. Редактирано 19 Октомври 2010 от Gnaks Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Някъде бегло по форумите бях зачел че някъв си купил ронсон бил разочарован от начало, че била слаба докато баща му не бъзнал терморегулатора и сега е най-перфектната скара. За това зададох въпроса. Но пък от друга страна си е един вид побългаряване и после ако се случи нещо с нагревателя няма да приемат гаранцията, а тя никак не е малка за ронсъна в момента в технополис дават 5 години гаранция. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacofazomera Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 (Редактирано) може и регулиране,даже повечето клиенти си искат шунтиране на терморегулатора и да грее на макс Редактирано 19 Октомври 2010 от pacofazomera Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 19 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Е би било хубавко да си я има тази екстра за нещо по неизискващо температура. Макар, че според мен е малко безсмислица поне като включи терморегулатора той си включва нагревателя на макс и уж като достигне зададената температура се изключва и какво се случва тогава пече на изключена скара с остатъчна топлина което доста бързо изстива по повърхността и докато регулатора пак зацепи скарата си е едва ли не студена. Кат включи докато загрее се мине половин минута и после цикъла се повтаря. Яд ме е, че няма къде да ползва скара с тръбни реотани иначе от всички скари тя най ми допада на вкус ама... пусти панелки. Ще я взема и ще пробвам как е ако трябва нещо ще понатегна биметалната пластина ако има възможност. Дават я с регулация на температурата от 170 до 210 градуса. Тези 210 градуса ми се струват слабичко да изпече някой котлет примерно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ppetkov Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 аз имам ронсън ... да ти кажа ташак работа, определено старата скара, дето си е с ребра грее сто пъти по бързо и става по вкусно.Неоребрената част от ронсъна не можеш да я използваш често или губиш 1/3 от площта за печене. Заеби тия работи за непушенето ... пуши си. Единственото хубаво на тая скара е капака, слагаш го и не ти пръска и не пуши.Мен лично ме е яд дето ги дадох тия 100 лв, вместо за нова скара от обикновения тип. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STENLY 73 Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Колега , погледни и едно моделче на Тефал, струваше 120лв. но не знам дали го предлагат вече. Мощността и е 2200W , отдолу се сипва вода , така че месото хем е изпечено , хем не го суши както контактната скара, и не на последно място , много е удобна за миене защото е напълно разглобяема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ekzorsist Публикувано 19 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2010 Taurus Enya. Както е казал колегата по - горе, пуши по - малко от другите. Аз искам само да добавя, че покритието е много специално - освен че нищо не залепва, "запечатва" порите на месото и то остава сочно. Лично наблюдение върху свинско бонфиле на барбекюто и такова на плочата. Махни всичко друго ами разтопяваш пластмасова чаша...и после я обърсваш със салфетка. p.s. Щях да забравя палачинките - бързо правиш количество като за "гладни". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 20 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 а бе доста хвалби чета за таурус ениата ама този модел не е ли само плоча тоест няма оребрена част или бъркам? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 20 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 Плоча е, но са много добри като модел. За какво ти е оребряване? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 20 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 Е кибаПчетУ ако няма ресни някак си ще ми изглежда нереално. И на такъв тип скара месото не става ли като пържено или бъркам. На другите (оребрените) поне отворите са директно под месото и мазнината направо се стича докато при тази докато се стече нема ли да се попържи малко месото? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 20 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 Няма има си ваничка отдолу, която събира мазнината. Най-добре отиди, разгледай за добиеш представа за какво иде реч. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 20 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 (Редактирано) Така и ще направя. Поне технополиса ми е близо до нас. Само се понаспа, че се върнах от нощтна и ще отскоча за две минути да ги разгледам. Все си мисля, че тази която е като плоча някак си ще го пържи. Еи ТУЙ не знам какво ще да представлява.А това пък ЧУДО е с двустранна плоча - от едната е оребрено а от другата гладка. Триума се вече Редактирано 20 Октомври 2010 от REPLAY Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STENLY 73 Публикувано 20 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2010 Точно за ей ТУЙ писах по горе , намалили са я значи беше 120лв.Според мен страхотна скара , ползвам я от около година и половина.Достатъчно мощна е и за по дебели мръвки , относно пушенето , пуши си но не колкото контактната абсорбатора и смогва без проблем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване