Jump to content

Педала на газта "изчезва" при превключване на предавки


rdolinov

Recommended Posts

Здравейте колеги!Много пъти съм намирал полезни нещица по тук но ми се случи много интересно нещо :hilezh: .Моторът ми е ААТ,когато колата е студена пали и веднага след това гасне :P и така няколко пъти докато заработи.Но проблема не е само този,когато я подкарам при превключване на предавки понякога педала на газта "изчезва"-за да е по ясно пример:от 2-ра натискам съединителя преминавам на 3-та и когато подам газ никакви реакций все едно натискам "нищо" :( :( :( но ако натисна съединителя пак без да превключвам и го пусна всичко си идва на место подавам газ и изчезвам.Това се появява и в двата случая при приминаване от по ниска на по висока и обратно.Смених всички филтри но няма оправия!!Ако някой е имал подобен проблем много моля :lupe::idea::rotcol: да помогне :help:Предварително БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е странно.

Не би трябвало да е това, но провери дали работи коректно машинката на съединителя. Не знам защо да влияе така, но все пак това е единствената връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че е електрониката на помпата да се е скапала,като загрее колата почва да работи на компресия,кога за последно е ходила на преглед помпата. на 99 процента сьм сигурен че е помпата нещо

Редактирано от NIKELL BEGA4KA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом все при съединител стават проблемите има само 1 начин - машинката за натиснат съединител нещо прави. Но тя не може да влияе така. Остава кабелът от машинката да се окъсява с някой друг и да бърка компютъра.

Провери какви грешки има в компютъра. Може да те насочат.

За проба може да махнеш захранването на машинката или по добре да я окъсиш да дава само ненатиснат съединител и да видиш дали ще има проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е педала на газта няма да загасва. Затова му казвам да види грешките.

Пробвай също да натискаш съвсем леко съединителя - без да отделя - само колкото да задейства датчика. Това преди пробите с окъсен датчик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

и така минаха години и при мен се получава този келяф от няколко дена,педала си изчезва когато иска натискам сьединитела колата се форсира и педала на газта идва забелязох че това го прави от 1000 до 2000 оборота и си мисля че ще излезне плочката на помпата

когато я карам на педала до доло няма проблем но карам  ли спокоино пенсионерската почва да засича ,някои ако има изживян подобен случаи да сподели че ще се видим в чудо,не мисля че е от педала на газта и сьединитела няма нищо общо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Колеги, темата е стара, но ще я вдигна малко нагоре, защото от известно време имам същия проблем. Само че при мен "симптона" се проявява при превключване на предавките във високите обороти (над 2000). При по-спокойно каране проблема го няма. Решава се като се натисне съединителя и леко се изфорсира или се изключи от скорост и се изфорсира.

Ще съм благодарен ако автора на темата, a също и колегата nikell bega4ka споделят...

Установихте ли причината, от къде идва проблема, нещо насочващо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...