RaDi_b4 Публикувано 1 Май 2011 Доклад Share Публикувано 1 Май 2011 Ради според мен си се минал. Случвало ли ти се е жена ти да се прибере от магазина и да ти каже, че е купила невероятен електроуред, много изгодно, без да те попита? Ето това е един такъв случай при мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 2 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 (Редактирано) Aхахах, Ради изненадали са те. Аз имам лек проблем с мойта машинка. Кафето го прави рядко и не знам откъде се регулира това нещо. Имам само едно за регулиране едрината на кафето. Сложих го на по едро. Има ли някой представа каква роля играе едрината на смилане? Кафето го прави с каймак както си трябва, но е рядко. Нагласих и дължината на кафето, за късо и за дълго кафе. Демек колко вода да слага. Обаче пак ми е рядко. Вече се изчерпах от към възможности.Засега съм доволен от машинката. Малко е големичка. Има си самопочистваща функция при спиране и пускане. Също така като ползваш парата иска да пуснеш гореща вода след това иначе не ти дава да правиш кафе. Демек да я почистиш преди да пуснеш кафето. Редактирано 2 Май 2011 от sky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Thor Публикувано 2 Май 2011 Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 Гледай кафето да е колкото се може по-добре смляно, но не прахообразно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Един_Луд Публикувано 2 Май 2011 Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 Жената ме набълбука с те това чудо на технологиите! Имате ли някакви отзиви?Имаме такава машина. Jacobs Monarch (всички разновидности) непрекъснато задръства цедката, а е кафето, което най-много ми допада. Принудихме се да експериментираме с различни марки и модели кафе, докато отгатнем кои не запушват. Сега пием Chibo. Не ми харесва, но поне става някакво кафе.А иначе разправят, че Krups били Мерцедесът на кафемашините. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 2 Май 2011 Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 Виж си гумата в цедката да не и липсват дупки. На моята се оказа, че от 2 е пробита само една и много лесно се запушваше. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Един_Луд Публикувано 2 Май 2011 Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 Не е една, три цедки са и всичките се запушват. Много са им малки дупките, пробити в метала. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 2 Май 2011 Доклад Share Публикувано 2 Май 2011 Басси, са пък и цедки да отпушвам. Как става това? С бутончето от обратната страна се отваря самата закопчалка за кафето и после? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 4 Май 2011 Доклад Share Публикувано 4 Май 2011 Принципно когато се приключи работа с кафемашината е желателно да се накисне ръкохватката с цедките в гореща вода и да постои известно време. Също така е желателно като направиш последното кафе преди да дръпнеш щепсела и да изключиш машината да пуснеш малко вода да потече от нея без ръкохватка да прочисти горната цедка, след което си слагаш ръкохватката и цедките в гореща водичка за няколко часа примерно и после я измиваш и оставяш да си изсъхне. Така доста рядко ще имаш проблем със запушване да не кажа никога. Нещо важно - цедките НЕ се отпушват с игла. Тази операция води до уголемяване на отворите на самата цедка, което води после до негърската пот и фини частици от смляно кафе в напитката. При мен доста игра падна докато си настроя машината да прави задоволително кафе. Машината ми както споменах по горе е доста старичка и мога спокойно да си я отварям и да си я бъзикам като нямам притеснения за гаранция. Оригиналната помпа на времето и е горяла и сегашната уж била по-силна. Няма да ви казвам колко негърска пот изпих докато разбера, че имало трипътен клапан вътре чрез който се настройва налягането което се нанася на пресовката от кафе. При мен този клапан беше затегнат до край явно при поставяне на новата помпа и цялото налягане минаваше през кафето в резултат на което чашката се пълнеше за около 4 - 5 секунди а кафето беше боза и без каймак. Сега го настроих да изтича за около 20-тина секунди в малка чашка и през крема диска става перфектно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
profusion Публикувано 4 Май 2011 Доклад Share Публикувано 4 Май 2011 Здравейте,случайно се натъкнах на темата и това е първия ми пост във форум за коли а нямам и кола Видях, че има хора запознати доста с моделите саеко Ексмалл и Одеа.На работата имаме Ексмалл и в нас от 1-2 седмици си взех от ебей Одеа на 1 седмица. Перфектрно си работи Одеата обаче забелязвам че прави по-рядко кафе (не много но се забелязва) и с не толкова дебел каймак от Ексмалл-а!?(като вкъщи на Одеата слагам хубави кафета от сорта на Лаваца, Сакела и Верняно, а на работата са ширпотреба)При положение че Одеата е по скъпа, дори мисля че brew-механизма е еднакъв на двата модела ми се струва малко странно Ексмалл-а да се представя по добре? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 4 Май 2011 Доклад Share Публикувано 4 Май 2011 Не е една, три цедки са и всичките се запушват. Много са им малки дупките, пробити в метала.При мен се запушва гумата под цедките (крема диска).На него не са му пробити всички дупки, не знам фабричен дефект ли е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don_Diego_ Публикувано 10 Май 2011 Доклад Share Публикувано 10 Май 2011 В офиса имаме Lavazza BLUE машина и капсули. Кафето е доста приятно, доста хора даже мислят, че е по-силно от необходимото Машините са доста корави - всекидневна употреба, поне по 10 кафета се правят и единствения проблем е едно уплътнение дето протича (втора машина сменяваме поради тази причина) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 25 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 25 Май 2011 (Редактирано) Днеска се сдобих с ей това кафенце. Няма го в БГ ми казаха. Взех го от кварталния магазин, като те го вземали от Румъния. Ще го пробвам и ще кажа дали е хубаво. Кафето е австрийско.http://www.alvorada.at Редактирано 25 Май 2011 от sky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 26 Май 2011 Доклад Share Публикувано 26 Май 2011 Понеже предполагам, че темата ще послужи за справочник при подобни терзания и на други потребители, да вмъкна нещо, което изпуснахме- цената на 'консумативните' части.Онзи ден супер изненадващо ми се запуши цедката на ръкохватката на моята Саеко Нина Бар. В комплекта има две, сега ползвам единичната, но проверих колко струва по- голямата цедка (сваля се от ръкохватката и е прост леко вдлъбнат диск от неръждавейка)- 25лв за това парче желязо Ясно е, че ще си я купя. Просто имайте в предвид цените и на консумативите за бъдещата ви машина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 26 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 26 Май 2011 А колко време си я ползвал? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 26 Май 2011 Доклад Share Публикувано 26 Май 2011 Година и половина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_koko_ Публикувано 26 Май 2011 Доклад Share Публикувано 26 Май 2011 Между другото не е лошо кафе машината да се промива веднъж на 1-2 години. Продават се специални препарати за тази цел, или се слага оцет/лимонтузо във водния резервоар (не помня съотношения- google it).Освен това съм забелязал следното: Лаваца от метална кутия запушва цедката, а същото кафе, но вакумирано в нормален пакет- не. Просто смилат зърната различно. В повечето случаи кафето за еспресо машини трябва да е по- едро смляно, но си зависи и от особеностите на конкретната марка/модел. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 27 Май 2011 Доклад Share Публикувано 27 Май 2011 На всеки 3 месеца я промивам- аз съм кафепиявица, ако мога така да се изразя и си глезя машините Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 29 Май 2011 Доклад Share Публикувано 29 Май 2011 По онзи ден правих пълна профилактика на моята кафемашина която е Gran Gaggia. Разглобих бойлерчето и вътре имаше около две супени лъжици котлен камък. Почистих го след което накиснах бойлерчето в 20% разтвор на лимонена киселина (лимонтозу) и след около час всичко блестеше. За да се извърши тази операция се наложи да откачам термодатчиците - добре, че изнамерих в килера термоконтактна паста после. Днеска купих от лидъла някаква 100% арабика за 6 и нещо полвинка. Утре ще мога да споделя как е на вкус и дали прави каймак. Към колегата Ivo Dinkov Онзи ден купих за мойта машина единична цедка и струваше седем лева. Магазина се намира на ъгъла на Пиротска и Екзарх Йосиф тръгваш по Пиротска посока ЦУМ и на 15-тина метра навътре по Пиротска от лявата страна се намира. Другият магазин който има богат избор от чаркуляци за кафе машини се намира на Цар Симеон 20-тина метра преди Мария Луиза от лявата страна, като идвате от Ботев. За тез пари където си споменал там имаше ръкохватки с цедката едва ли не. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 30 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 30 Май 2011 (Редактирано) Туй мойто кафе не е много хубаво. Прави пяна, но има загорели зърна вътре. Следващото ще е Чибо арабика. Редактирано 30 Май 2011 от sky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 30 Май 2011 Доклад Share Публикувано 30 Май 2011 След киснене няколко дни в Меглио, цедката се отпуши Определено кафемашините си искат обгрижване редовно, за да няма неприятни изненади. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 30 Май 2011 Доклад Share Публикувано 30 Май 2011 Кафето от Лидъл що-годе го бива. Аз съм на принципа, че за да стане хубаво кафе трябва да се сложи кафе и слагам около 10 грама тоест цедката я пълня почти до горе след което я пресовам яко. Не знам какви са тайните за хубаво еспресо, но съм забелязъл, че кафето трябва да е по-ситничко смляно и да се отъпка добре като и разбира се да се сложи повечко кафе. Машината ми е без крем дюза и за това трябва да разчитам на натюра - какво пусне кафето пусне. обикновено каймака ми се получава около 5 мм. но някой път е и по-малко което ме дразни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellix Публикувано 1 Юни 2011 Доклад Share Публикувано 1 Юни 2011 Aхахах, Ради изненадали са те. Аз имам лек проблем с мойта машинка. Кафето го прави рядко и не знам откъде се регулира това нещо. Имам само едно за регулиране едрината на кафето. Сложих го на по едро. Има ли някой представа каква роля играе едрината на смилане? Кафето го прави с каймак както си трябва, но е рядко. Нагласих и дължината на кафето, за късо и за дълго кафе. Демек колко вода да слага. Обаче пак ми е рядко. Вече се изчерпах от към възможности.Здрасти,реши ли си проблема, че и аз съм се ориентирал към същата машинка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 1 Юни 2011 Доклад Share Публикувано 1 Юни 2011 Я кажете къде в София продават ръкохватки за делонги, модел тревизо.Или само крема диск пак би свършил работа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 1 Юни 2011 Доклад Share Публикувано 1 Юни 2011 Тези продавали и за Делонги части.Тук също има някакви ръкохватки, но без крема диск. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 1 Юни 2011 Автор Доклад Share Публикувано 1 Юни 2011 Здрасти,реши ли си проблема, че и аз съм се ориентирал към същата машинка Да. Проблема се реши като настроих дължината на кафето. Понеже има 2 копчета, за дълго и късо кафе. Явно са били настроени да правят дългото доста дълго и го правеше късото доста рядко. Незнам какво общо има м/у дългото и късото, но като се настроят е добре. Машинката е перфектна. Аз съм доволен. Ако искаш може да я поръчаме откъдето аз я поръчах. Машинката е купена от Италия и е с 2 години гаранция. Има си програми за самопочистване при включване и изключване. Ако имаш въпроси питай. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване