Ivo_Dinkov Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 (Редактирано) Здравейте,след престой от 24+ часа като пусна климатика, първите 30 секунди излиза въздушна струя с 'аромат' на застояло и спарено.Реших да се преборя с ефекта и да изтребя гъбичките, които на практика са причината за смрадта Напазарувах си спрей за целта, но инструкциите му са доста мъгляви затова питам тук:1. В упътването пише, че трябва да махна филтъра на климатика. Аз такъв нямам, съответно се очаква тази стъпка да я пропусна, нали (т.е. не се очаква да махам каквото и да е друго)?2. Доколкото разбирам, трябва да вкарам маркучето във всеки един възуховод на таблото и да напръскам обилно. Правилно ли съм схванал? Питам, понеже на спрея е нарисуван дехидрататор с няколко отвора и недвусмислено е показнао, че влиза вътре и излиза след това (сини и червени стрелки). Или просто много се вживявам в картинките? 3. Пише да се изчака 15 минути- ако някой е ползвал спрея, колко минути реално трябва да престой, за да подейства?4. Преди почистването трябва ли да е работил климатика или е добре колата да е била в покой няколко часа?Благодаря предварително за отговорите Редактирано 11 Август 2008 от Ivo_Dinkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Пак така трябва да е, нищо че няма филтърОт дясната страна под предното стъкло, маха се една пластмаса и трябва да се вижда мястото откъдето дърпа въздух. Там вкарваш маркучето колкото се може по-навътре и пръскаш, поне при мен така стана миналата година. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IRON MAN Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Здравей колега и аз бях използвал такъв спрей,но ефект никакъв.От обясненията на опаковката оставаме с впечатление,че мрасотията се е събрала по въздоховодите и като напръскаме всичко ще е ок да а ма не.Аз си бях свалил някои от въздоховодите и те бяха учудващо чисти и не миришеха абсолютно на нищо,за това си мисля,че миризмата идва от самия климатик и би трябвало според мен да пръскаме на друго място ама къде и аз не знам.Бях пръскал и директно на самия вентилатор отпред в двигателния отсек,но освен ароматизиране за ден два нищо друго.Незнам ако се свали жабката и от там се напръска?Тук ни трябва някой който професионално се занимава с климатици малко да ни просвети с профилактиката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 11 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Мдам. Стефчо май ще има визитация, ако не се справя сам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4226...ма+от+климатикаСпоред мен или през тръбата за конденза или жапката и мотора на парното долу и от там Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Като си смениш филтъра на климатика с такъв с активен въглен ще ти изчезне миризмата поне за 1 месец. Само, че са скъпички тея филтри. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 11 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Така, днес напръсках през въздуховодите, изчаках и миризмата изчезна Иначе разгледах отпред- имам филтър все пак, но не ми се сваляха чистачките по тъмно . Ако пак се появи миризмата, трябва да се махне кората под рамената на чистачките, да махнем филтъра и да се напръска обилно там: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Като си смениш филтъра на климатика с такъв с активен въглен ще ти изчезне миризмата поне за 1 месец. Само, че са скъпички тея филтри.Аз си взех точно такъв с активен въглен заради тая миризма за която говорите обаче няма никаква промяна.....при мен по-скоро кофтито миризма е когато климатика не е включен.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 11 Август 2008 Доклад Share Публикувано 11 Август 2008 Така, днес напръсках през въздуховодите, изчаках и миризмата изчезна Да, помага. Също така пръскам при работещ климатик, рециркулация и вентилатор през входа на рециркулацията (долу в дясно под жабката). Идеята ми е перката да го разхвърля върху изпарителя.И не прекалявайте с пръскането. И малко количество е достатъчно.Филтъра с активен въглен не виждам как ще премахне точно ТАЗИ миризма. Тя е в тръбопровода след филтъра. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
filio Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Абе полезно е да се прехвърли форумчето рано сутрин. Изобщо не знаех, че има такъв спрей, а и моя климатик понамирисва. Къде да го търся нещото? Някаква конкретна марка за да върши наистина работа? Цената? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 12 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 В Бриколаж, 12лв Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sashocos Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 (Редактирано) Във Кауфланд видях един спрей,който се отличава от стандартните за целта по начина на използване.Имаше много подробно обяснение на български.Значи взимаш спрея,и го поставяш на пода зад шоф.седалка,която буташ мах.на пред.Палиш двг. и пускаш климатика(троника)на максимална сила L0 и вентилатора на Мах.,натискаш бурона за рециркулация(да върти въздуха в купето,без да вкарва от вън) .Натискаш бутона на спрея,който се чупи и повече не може да се изключи,т.е изпръсква се целия(като газова бомба),и веднага затвараш вратата(прозорците вдигнати).Чакаш до колата при работещ двг.и клима-10 минути -Пулверизираното от спрея се върти във системата през това време и дезенквицира и обезмирисява.Струва 19 лвНе го купих,щото нямам проблем с миризмите!Ако някой го пробва да пише за ефекта Редактирано 12 Август 2008 от sashocos Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Във Кауфланд видях един спрей,който се отличава от стандартните за целта по начина на използване.Имаше много подробно обяснение на български.Значи взимаш спрея,и го поставяш на пода зад шоф.седалка,която буташ мах.на пред.Палиш двг. и пускаш климатика(троника)на максимална сила L0 и вентилатора на Мах.,натискаш бурона за рециркулация(да върти въздуха в купето,без да вкарва от вън) .Натискаш бутона на спрея,който се чупи и повече не може да се изключи,т.е изпръсква се целия(като газова бомба),и веднага затвараш вратата(прозорците вдигнати).Чакаш до колата при работещ двг.и клима-10 минути -Пулверизираното от спрея се върти във системата през това време и дезенквицира и обезмирисява.Струва 19 лвНе го купих,щото нямам проблем с миризмите!Ако някой го пробва да пише за ефектаЕ тва ся е работа, няма дупене, гъзене, сваляне, мушене... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danvan Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Във Кауфланд видях един спрей,който се отличава от стандартните за целта по начина на използване.Имаше много подробно обяснение на български.Значи взимаш спрея,и го поставяш на пода зад шоф.седалка,която буташ мах.на пред.Палиш двг. и пускаш климатика(троника)на максимална сила L0 и вентилатора на Мах.,натискаш бурона за рециркулация(да върти въздуха в купето,без да вкарва от вън) .Натискаш бутона на спрея,който се чупи и повече не може да се изключи,т.е изпръсква се целия(като газова бомба),и веднага затвараш вратата(прозорците вдигнати).Чакаш до колата при работещ двг.и клима-10 минути -Пулверизираното от спрея се върти във системата през това време и дезенквицира и обезмирисява.Струва 19 лвНе го купих,щото нямам проблем с миризмите!Ако някой го пробва да пише за ефектаКолега на каква цена беше въпросния спрей? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Във Кауфланд видях един спрей,който се отличава от стандартните за целта по начина на използване.Имаше много подробно обяснение на български.Значи взимаш спрея,и го поставяш на пода зад шоф.седалка,която буташ мах.на пред.Палиш двг. и пускаш климатика(троника)на максимална сила L0 и вентилатора на Мах.,натискаш бурона за рециркулация(да върти въздуха в купето,без да вкарва от вън) .Натискаш бутона на спрея,който се чупи и повече не може да се изключи,т.е изпръсква се целия(като газова бомба),и веднага затвараш вратата(прозорците вдигнати).Чакаш до колата при работещ двг.и клима-10 минути -Пулверизираното от спрея се върти във системата през това време и дезенквицира и обезмирисява.Струва 19 лвНе го купих,щото нямам проблем с миризмите!Ако някой го пробва да пише за ефекта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kinjal Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 При мен нещата се оправиха така,върнах се от Сл. бряг с добре загрят двигател.Пуснах парното на макс и оставих колата така около 15мин.да си работи на място.От тогава миризма на развален оцет не ме е лъхвала.На когото и да го кажа,му се струва несериозно но проблема се реши ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Docho Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Във Кауфланд видях един спрей,който се отличава от стандартните за целта по начина на използване.Имаше много подробно обяснение на български.Значи взимаш спрея,и го поставяш на пода зад шоф.седалка,която буташ мах.на пред.Палиш двг. и пускаш климатика(троника)на максимална сила L0 и вентилатора на Мах.,натискаш бурона за рециркулация(да върти въздуха в купето,без да вкарва от вън) .Натискаш бутона на спрея,който се чупи и повече не може да се изключи,т.е изпръсква се целия(като газова бомба),и веднага затвараш вратата(прозорците вдигнати).Чакаш до колата при работещ двг.и клима-10 минути -Пулверизираното от спрея се върти във системата през това време и дезенквицира и обезмирисява.Струва 19 лвНе го купих,щото нямам проблем с миризмите!Ако някой го пробва да пише за ефектаЗаинтригувахте ме сериозно,някакъв спомен за марката на този спрей? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sashocos Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 нямам спомен,немски беше ,ама марка нъц.......иди в Кауфланд и на щанда с автоаксесоарите,ще го откриеш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Docho Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 нямам спомен,немски беше ,ама марка нъц.......иди в Кауфланд и на щанда с автоаксесоарите,ще го откриешМисля,че се сещам,там продават предимно продукти на Nigrin,които не са никак лоши...Все пак цената ще ми е ориентир. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danvan Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 Който не чете е така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 12 Август 2008 Доклад Share Публикувано 12 Август 2008 При мен нещата се оправиха така,върнах се от Сл. бряг с добре загрят двигател.Пуснах парното на макс и оставих колата така около 15мин.да си работи на място.От тогава миризма на развален оцет не ме е лъхвала.На когото и да го кажа,му се струва несериозно но проблема се реши ...Съвсем нормално, високата темперетура изсушава и убива гъбичките. Голямо значение има дали колата е била винаги с филтър. Когато свалих въздуховодите на старата кола бях изумен , чудех се как въобще минава въздуха през испарителя, беше затлачен с мъх, кал, борови иглички и всякакава гнус.Представете си като се овлажни и намокри, няма как да не мирише.Ето преди малко ползвах спрея, директно през маркуча за конденза.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4427...t=0#entry585712 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaSHiTo Публикувано 29 Август 2008 Доклад Share Публикувано 29 Август 2008 Заинтригувахте ме сериозно,някакъв спомен за марката на този спрей? Колега ако ползваш спрейчето пиши какъв е бил ефекта. Понеже мен лично ме съмнява че може да има ефек и по стъклата и по салона... знам ли?!?!?!?! Аз малко наизуст говоря но се надявам скоро да има отзиви понеже звучи доста мързеливо и удобно Дано да е и ефективно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване