Jump to content

hurricaneevo

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 b7

Персонална информация

  • Локация
    Стара Загора

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

hurricaneevo's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. hurricaneevo

    B7 губи масло

    Свалихме маркуча към кулера и там няма масло. Според майстора проблема се крие в сегемнтите. За жалост пак влизам в един омагьосан кръг на догадки
  2. hurricaneevo

    B7 губи масло

    Засега за около 6000км съм долял 2л. Явно е, че има нещо. Ремонти не бързам да предприемам, но искам да установя поне откъде идва това.
  3. hurricaneevo

    B7 губи масло

    Не виждам течове, като ми светна лампата за минимума долях и почнах да следя нивото на маслото и винаги си е в норма, докато не завъртя 1000-1200 км. Разбрахме се днеска с майстора началото на другата седмица да му я закарам и щял да откачи маркуча към интеркулера и ще остави колата да работи да види какво има ли нещо подозрително.
  4. hurricaneevo

    B7 губи масло

    С какво масло да го сменя и защо? Колата не пуши, турбото го чистих, защото колата влизаше в авариен режим, когато дадеш повече газ. Имаше и едно придърпване, когато си на 2000 об на 2-3 предавка. Майстора свалял егр и турбото да ги чисти, имало доста сажди. Каза, че турбото пренадувало и затова влизало в авариен. Светна и лампата на двигателя. След като си я взех от сервиза нямаше проблем, до вчера, когато светна минимума. Кода BLB.
  5. hurricaneevo

    B7 губи масло

    За турбото си имах други симптоми, не съм го чистил заради маслото. Тайно се надявах с един куршум - два заека
  6. hurricaneevo

    B7 губи масло

    Здравейте! На около 1000-1200 км шофиране извънградско предимно ми светва лампата за минимум на маслото. Налага се да долея около 500 мл и след още толкова километри упражнението се повтаря. Проблемът го имам откакто съм взел колата, т.е. от 2 месеца. Ползвам castroledge за турбодизел 5w40. Миналият месец ми чистиха геометрията на турбото и си мислех, че проблемът може да се е решил, но уви, днес на магистралата отново изпаднах в същото положение. Когато доливах днес забелязах, че около капачката за маслото се е омазнило и има и малко по кората. Имате ли предположения какво може да е и откъде да почна да търся разрешение. Няма течове сутрин, следя маслото и ежедневно и нивото си е в норма. Явно, когато я напъна по магистралата и нещо се случва. Мотора е 2.0 тди, 2005 година ПД. Благодаря предварително за всяко мнение.
  7. hurricaneevo

    А4 b7 придърпва

    Работата се закучи нещо. Започнах да губя мощност. Като изгася и запаля вече нямам проблем. В сервиза ми казаха, че излиза егр клапана. Смениха го, карах 100 км извън града и нямаше проблем. Тръгвам днес и отново губя мощност. Не ми се влиза в някакви безкрайни филми
  8. hurricaneevo

    А4 b7 придърпва

    Прав си, днес като тръгнах да пътувам и колата си вървеше нормално. Ще ходя утре до сервиза и ще видя какво ще покаже компа.
  9. hurricaneevo

    А4 b7 придърпва

    Излезе турбинката май, днес като пътувах извън града и започнах да губя мощност. За първи път имам проблем с турбото и ми е странно как колата върви супер равно :))))
  10. hurricaneevo

    А4 b7 придърпва

    Привет! В крайна сметка как приключи всичко? Как е сега състоянието на колата?
  11. hurricaneevo

    А4 b7 придърпва

    Благодаря за ползотворния и изчерпателен отговор. Ще потърся надежден човек и ще опитам да изчистя проблема с турбото, паленето не ме дразни толкова.
  12. Здравейте, колеги! За много години на всички и много безаварийни километри. Ще се опитам да обясня проблема си максимално ясно, за да успея да получа някакви мнения. Ще започна с автомобила, който притежавам - Ауди а4 б7 2005 година, 2.0 тди, код на мотора - блб Появява ми се едно придърпване, когато карам предимно на 2ра или 3та предавка. Придърпването се появява,когато ускорявам на посочените предавки и съм достигнал 1900-2000 оборота. Придърпва ми за около 1-2 Сек, но си се усеща. Забива леко муцуната напред. Не се случва постоянно, но е сравнително често. Направи ми впечатление, че се случва, когато колата е загряла. Когато е студена го няма. Към въпросното дърпане и има един лек шум, който наподобява някакво леко хръскане. Не е някяква голяма болка, но си е некомфортно. Усещам, че проблема ще се задълбочи, защото вече по-често се появява. Ще отговаря на въпроси ако нещо не съм се изразил достатъчно ясно. Благодаря предварително. ПС - имам още едно оплакване, когато колата е загряла и студена - студена ли е пали от раз, загряла ли е - върти, върти и тогава пали. Благодаря
×
×
  • Create New...