Jump to content

pleyboi

Members
  • Мнения

    417
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от pleyboi

  1. Ти колко искаш да я кара тая кола 20 години ?

    Аз съм с 1.8 = ГИ и съм доволен и откъм вървене и откъм разход.

    Еми те и без това са по-толкова :stupid: Първата кола е като първата жена,заменима но незабравима.Друго си е на чисто нова девствена количка която ще си и направиш кефа,както си искаш и където го искаш :stupid:

  2. Ами до към 2000об е малко мудничка но после до 5500-5600 си върви екстра! а за разхода си зависи от теб :steinigung: аз почти на неотпускам газта а на далго 160-200 тай че 10-11 си пипа :respekt: Баща ми я сваляше на 7.8 преди да сложа газ :) аз немога да постигна това :D

    да ама подръжка на бензина е доста по-евтина (пример смяна на масло) ! А и газта се избива доста бързичко като вървенето е 1кам1 (бензин -газ)

    Подръжката на 20 клапана като трябва да ги сменяш? Какво за маслото еми по-бързо го сменяш зависи колко силно развърташ турбото.Гъзта всичко избива ама после ти го набива мн. яко.Запушени дюзи и куп проблеми още.Казваш от 4 години имате колата еми това е мн.малко време за да кажеш че още нямаш проблеми от гъзта.Дано и да нямаш такива :stupid: Всеки си има мнения :bia:

  3. И на 4-те колела са ми дискови спирачките.Може и да е имала но сега зная че няма и поради факта че колите които имат ABS на полуоските имат в края(Нещо като зъбно колело)А на мойте полуоски няма.Пък само отпред ABS Не съм чувал да има такива коли :flipoff:

  4. Ае времето и без това е хлъзгаво, вземи скочи на кюстеците и виж какво ще стане. Ако блокират колелетата, явно нямаш или със сигурност не бачка. Ако като скочиш яко на спирачките, и нещо вземе да ти рита крака педала, значи имаш.

    Пробвах днес и за туй се зачудих :D Натискам педала на спирачката и колата едвам спира а на едно нанадолнище едвам спрях,като шейна съм.Педала не рита при по-силно натискане :D

  5. Всеки да кара както си иска все пак ремонтите и по-големия разход са за сметка на собственика.Никой не може да кара така че колата му да е в идеалната динамика и икономия.Пък има ситуации при които трябва да спреш от 140км/h до нула или пък от 50km/h да ускориш до 130км/h за няколко секунди за да избегнеш удар или ПТП.И пак ли ще е лошо на двигателя че не е загрял.Еми тогава по добре да турим един нагревател на двигателя и да го топли до 90градуса та да го настъпваме.Двигател се износва при всички режими на работа дори и на 4 при 2000 оборота където сме имали икономия.

  6. Ауди купе 2.3:

    1.Аз съм 185см.висок и трябва максимално да опъна седалката за да ми е удобно,и отзад мн малко място остава за задните пътници особено зад мен където се намира.А и незнам при вас но при мен мн.малко е растоянието от тавана до главата ми мн.некомфортно.

    2.Твърдото окачване,което за тукашния разбит път направо ти сасипва бъбреците.Мн слаба предница бързо се разбива.

    3.Мн ниска предница дори с гуми 195/65/R15 Заради окачването дори с зимни гуми не излиза мн.добре.

    4.Доста шумна след 140км/h Двигателя е на мн.високи обороти и няма никаква икономия.Мн досадни къси 1-2-3 скорост.

    5.Задния багажник мн бързо испускат армотисьорчетата и става неприятно.

    6.Неправилното отчитане на скоростомера и на бензиномера разбира се към по-високи стойности от реалните.

    7.Мн слаби къси светлини,Клуча за светлините също се прецаква от несложени релета.

    8.Огромния разход в градски условия е голям недостатък.

    Но пък кефа от двигателя е заразителен и точно това най ми хареса въпреки недостатъците. :D

  7. Преди година я взех на 290 000км. Сега е на 305 000км. Един път смених маслото от тогава насам с 10W40 Дизелово и грам не харчи масло мн.съм доволен.Доли сега пак като го сменям да не сложа същото?Дали ще навреди на двигателя

  8. Колеги някой може ли да ми каже,как мога да разбера калата дали има ABS или няма.Иначе имам бутон на който пише ABS но как мога да съм сигорен.Колата е Audi coupe 1989г. 2.3 10V Мерси на отзовалите се :D Така не можах да запомня в крайна сметка има ли? Няма ли? :D:hilezh:

  9. zdraveite kolegi as sam s su6tiq dvigatel 2.3 kupe i imam su6tq problem koito nemoga da razre6a sam i cqloto zaklu4enie e 4e pove4eto maistori ne sa vijdali i 4uvali za toq dvigatel danegovorim izob6to da znat principa na rabota na dvigatelq te sa se u4ili edno vreme na jigulite katet si4ko stava kak doide i na sluh ...... ta iskah da pomolq nqkoi koito e dovolen ot nqkoi serviz za tezi diagnostiki i koito misli 4e si vur6at rabotata kato horata da mi go preporu4a mn 6te sum blagodaren 6toto ot poslednq maistor kolata vurvi po malko ot jigula i i T.H.

    Само на един майстор се доверявам да ми пипа по настройките на двигателя и ижексиона.Намира се в Покровник на 5km.От Благоевград Вальо се казва.Ако е само на бензин колата ще ти я напрани да работи като часовник и никога не взима пари ако не си е свършил добре работа и не останеш доволен.Единствено мрази да работи когато колата има газ.Евала на пича

    И аз съм с 2.3 NG мотор :lol:

    Разход от 10/100km. При скорост до 150к/h нормален ли е за тоя двигател :steinigung:

  10. Има само една грижа , която я има при всички механични инжекциони - олеква клапата на дебитомера.

    Сега е момента да кажеш и колко струва нов дебимер за този мотор :2gunsfiring_v1:

    Заради това че никой не разбират от тези ижексиони,ако знаех нямаше никога да карам такъв двигател.Сега се премирявам единствено че е рядък модел и си заслужава да се показва :flipoff:

    П.П Единствено Звукът ме подведе да я взема и не съжалявам :stupid:

  11. Аз само да допълня........НЕ слагайте газ,ако майстора не е квалифициран и поне няколко коли с мех.ижексион не им слагал газ.Повечето не знаят как да се свързват :stupid: Иначе двигателя е доста издражлив,но ижексиона не се слави с издражливост и двигателя умира.Заради скапания ижексион и по точно ст.моторче,потенциомер и дебитомери да не забравим и скъпите бенз.помпи :2gunsfiring_v1: Някой честно да ми каже:Карал ли е този мотор на газ и без да създаде никакви проблеми и най-вече да работи така както на бензин :flipoff:

  12. течност губи малко щот тече радиаора на двигателя

    маркучите са добре , сега мерих налягане преди 2 години ама сега не еактуално

    сутрин кат запалиш принципно ако казанчето бълбука значи гарнитура

    утре ще проверя

    а и как точно ще преебе работата с парното

    Първо намери с нов или залепи твоя радиатор.Всеки теч означава и поемане на въздух който отива в системата и в радиаторчето на парното и от там втвърдяване на маркучите при загрял двигател и слабо парно дори никакво.

    Сутрин ако балбука е или от не добър клапан на капачката на казанчето и не отваря както трябва или системата ти има мн въздух и кат развиеш се освобождава.И чак последен е варианта за гарнитура :gut: Съвет смени си капачката на разширителния съд,обездуши добре системата оправи си и радиатора да не испуска из никаде.И тогава ще разбереш от какво е :)

    Еми незнам някакви добавки ако си слагал в системата за запушване също може да износи прекалено бързо водната помпа ;) А иначе 30 000 ако има антифриз би трябвало да е добре :hilezh: Опитай да изолираш теча дори и мин.да е смени капачката на казанчето и обездуши това са първите неща които може да направиш.Успех ;)

  13. колега я опиши варианта с гарнитурата

    как се връзва с случая

    Еми само ако има въздух в системата след като е обездушена.И ако създава голямо налягане в маркучите,и течност ако се губи също,без да капе някаде също гарнитура може да е сдухана.При теб някакви симптоми от тези има ли? :hilezh:

    А водната помпа как е на колко хил.км е?

  14. Един съвет Почисти си добре Охладителната система.Обездоши я и пали да работи на место и ако проблема остане.Вариантите са или запушено радиаторче на парното или сдухана гарнитура на главата в лошия вариант.Но пробвай нищо не губиш освен антифриза :hilezh:

×
×
  • Create New...