Jump to content

П.Петков

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от П.Петков

  1. Колега и аз наскоро минах по твоя път. Бях се ориентирал към 1.6 - 1.8 двигателите (турбинираните бензинови и дезелови мотори ги изключих, главно заради скъпите ремонти на турбини, помпи дюзи, съединители с демпф.маховици и т.н.) пък и поотминах "състезателната възраст", по скоро ме вълнува безпроблемното придвижване от т.А до т.Б, както и по-евтината поддръжка. След 6 месечно търсене и избиране, попаднах на един 1.6 екземпляр с газов инжекцион, който много ми допадна и го отнесох към вкъщи. :rolleyes:

    Колата беше обслужена преди 1000 км (масло, горивен, въздушен, маслен филтър), като препоръчителна бе подмяната на ангренажен ръмък (макар, че имаше още ресурс). Минах и през тази процедура ремъка ми излезна 31 лв. обтяжната ролка 80, водна помпа 60 лв. без труд, което ме изненада приятно очаквах далеч по-солени суми (бяха ме наплашили някои мои приятели каращи Audi).Разхода ми на газ градско е около 11 л. (Варна), извънградско 7-8 л. Като динамика колата ме устройва, по-големите мотори сигурно са още по-приятни за каране. Така, че оглеждай се за някоя по-запазена A3, която като я видиш и покараш пробно да си кажеш това е моята кола!

    Успех!!!

    Благодаря колега и аз ще следвам абсолютно същата логика при покупката както и ти... Може да съм на 23,но скоро ще се заженвам пък и детенце ще си имам и за състезания и гонки по улиците и мощни мотори , големите данъци , застраховки и ВСЕ... няма да мога да смогвам... Трябва да се ориентирам в друго мислене :dance: по-голямата част от парите ще се набиват в други работи, но това настрана. По отношение за консумативите и аз от колегите разбрах, че не са кой знае колко по-скъпи, разхода ме устройва напълно и те така :D Благодаря отново на отзовалите се...

    To be continued...

  2. :rotcol: Разгорещи се в тая тема... Много спам много нещо!?!? Аз само питам за общи неща!!! Давам пример: При моят пасат масови проблеми има с няколко неща и ако ме питат :

    -Абе пич гледам караш пасат...Какви проблеми мога да срещна?

    Отговарям:

    -Често се сменя тройник, Карета се чупят често (външни), Внимавай да не е влажно под шофьорското и пасажерското място ако тръгнеш да оглеждаш понеже се пука радиаторчето на парното, а ремонта не е евтин и т.н. и т.н....

    :idea: Към Ivanu6ka>>> Не е мястото тук за моята тема - съгласен съм , не е мястото и тук за спам - и ти трябва да си съгласен!!!

    Благодаря на колегите slavi267, stanlyman01, Иван Баев, NIKO, dak, martinich, fantamaniaka, Andy, vip79, werti, A.Petrov... успяха да ме разберат и да ми отговорят коректно, точно и с аргументи по отношение на нещата, които ме интересуваха :flehan:

    Надявам се ако ми потрябва още инфо да мога да разчитам за едно ЛС и едно рамо, пък като взема колата :bia: поканени са :D

    Успех пичове!!!

    Моля да се заключи темата!

  3. Благодаря на колегата Andy, че подхвана въпроса за шума, че бях забравил за това но сега разбрах...

    >>>А иначе на колегите коментирайки 1.8T, 1.6i и 1.8i двигателите каква точно е разликата с чистите 1.8 и 1.6 по отношение на консумативи и подръжка??? Щото в тези времена всичко е от значение аз затова и Газ. инж. търся или ще слагам впоследствие... Данъкът също е по-висок,на 1.8Т щото 150кс. на 1.6i видях че си е пак 125кс. така че в равнение с чистият 1.6 няма разлика, но консумативите имат ли разлика?!?! Незнам Вие ще кажете :respekt: но това отделен въпрос... Иначе съвети приемам всякакви, само да са с аргументации и в мой плюс :dance:

  4. Абе хубаво А3, ама от Пасат на двуврат автомобил тип "Голф" е разлика в класовете. Обикновено хората вземат по-големи автомобили защото вършат повече работа, стават за семейни, по-комфортни са за тия цели, просто се чудя на идеята да се мине от Пасат на А3-ка. Да не стане така, че след година-две да търсим пак пасат или някое подобно по размер возило?

    Охх Това ми е най-голямата дилема колега :) Но малко по-горе в темата обсъдих това с друг колега и той беше измервал размерите вътре в колата и не е кой знае колко голяма разликата... някакви 5-10см... не е болка :) Поне за сега пък след 2 години кой знае :D Я камилата Я камиларя :dance:

  5. Колега аз съм напълно съгласен и с теб и с други колеги от форума и както малко по-нагоре казах... Бензин му е майката :D

    Ще търся 1.8 125кс. или 1.6 101кс. двигателите като по съвет от колеги и приятели ще си слагам впоследствие газов инжекцион, а в краен случай и някоя доста запазена със сложен газов инжекцион, на място ще преценявам :)

  6. Дотук доста позитиви и скоро ще тръгвам на пазар! Реших да е 1.8 бензиновият с Газов инжекцион и се надявам скоро да се похваля! Благодаря за отговорите Ви до сега... Ако някой иска да добави нещо ще чакам :)

    :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:

  7. Нека да напише колко километра кара на година и ако са около 30 000км. си заслужава дизела.

    Оууу много ми даваш колега :) Аз на Пасата ми съм му навъртял 40000 за 3 години почти, така че доста по-малко от това ще и навъртам!

    Колеги изкоментирахте бензиновите мотори,но никой нищо не спомена за дизелите,а те също са здрави и горе долу понавървяват и разхода като пари е същия като на бензиновите.Да не говорим,че има мотори като 1.9тди 131к.с.с шест скорости и са като истребители.Тези които са 110к.с. са много здрави и също на вървене не са за изхвърляне.Няма да споменавам и че който е фен на високите скорости може да се правят какви ли не зверски промени като по голямо турбо,чипове разни и колери.Според мен дизела също не е за изхвърляне.Все пак ти си решаваш дизел или бензин. :D:zustimm:

    И аз съм чувал добри неща за Дизелите, но съм привърженик на бензина, а и няма да я карам на ръчка, а бавно, приятно и с удоволствие :) Не си падам рали шофьор :D Сигурността преди всичко :zustimm:

    ...и съм ги мерил с ролетка , оказа се че разстоянието м/у двете предни врати (без корите) на А3ката е по голямо с близо 2 сантиметра плюс това , че и покрива е по висок за сметка на това в А4ката ширината м/у предните кори е със сантиметър и нещо повече щото кори на вратите са по тънки :)...

    ...п.п. По този критерии в Мецедес Ц-класа W202 е по тясно от А3то.

    Ето това също исках да чуя... Искам да ми е широко и комфортно :) на визия ми изглежда комфортно, а и след тези МЕРКИ :dance:

    взети от колегата останах задоволен от прочетеното :respekt:

  8. Еми колега в момента съм с VW Passat B4 седан 1800куб. - ГоУем автомобил... Карам я вече 3 години и напълно съм съгласен с теб, ама съм на 23 год и малко не се чувствам като за нея... Да признавам безгрешна, не ме е оставила на пътя и колко багаж и народ съм возил само тя и аз си знаем... Огромна работа ама сякаш нещо малко ми се кара :bia: А и като гледам снимките не е много мъничка... Единственият минус са 2-те врати, ама и колко често ще возя някой?!?

    А колкото до отговора ти относно VAGCOM ще го имам в предвид и като тръгна на покупка ще попитам тук там :bia:

  9. Търсиш А3-ка със заводски монтиран газов инжекцион?Нещо бъркаш ако е така, такова животно не съществува.Ако изрично колата трябва да е с инжекцион, в мобилето знаеш къде да цъкнеш на оборудване и ще ти излязат всички газирани А3-ки.

    А VAG-COM е диагностичен софтуер, който чрез специален конектор на колата диагностицира проблеми, показва данни за различните системи в реално време, прави разни настройки по системите и възлите и други такива.Из форума има доста търговци предлагащи въпросната програмка+ кабел.

    :) Не не... Поне това съм наясно че Такова животно нема :) Не съм се уточнил в предишният пост :) Въпроса ми беше дали имат ядове тези с монтиран газов инжекцион, защото такова ще търся, а относно VAGCOM-a редно ли ще е да да си набавя такъв софтуер преди покупката или да се доверя на Продавача на автомобила ако има такъв софтуер той ?!? Има ли как да го манипулира и ако няма такъв софтуер дали по сервизите го имат и ползват или те ползват друг софтуер ( Леле как го написах само :stupid: :stupid: :stupid: ) дано ме разберете :D

    ..Единстения недостатък според мен е , че на 100 км/ч държи почти 3000 оборота което мен лично ме дразни...

    Мерси колега...

    А това с оборотите на коя скорост го прави, защото ако е на 5-та предавка ( май доколкото разбрах скоростната кутия е 5степенна) ако вдигнеш повече от 100км/ч ще влезе и в повече обороти и ще се форсира много, а ми се струват не много тежки коли с голям ( 1800куб ) двигател... Малко ми е странно :gruebel:

  10. Благодаря колеги!

    Първо да попитам относно:

    за 1,6 двигателя единствено проблеми са скоростните кутий, които понякога изискват доработка..

    Какво искаш да кажеш колега под доработка? И нещо специфично ли имаш предвид, което трябва да гледам или ако искам да е по-добре да я дообработя аз?

    и Второ:

    Вземи си някой с комп и VAGCOM с тебе да ти я закачи и тогава вече всичко е наред.

    Колега не съм запознат с тези автомобили и не ми говори нищо VAGCOM и какво трябва да закачам :D

    Дано не изглеждат тъпи въпросите ама... Толко си мога :D

    И още нещо не уточних... Мисля да търся модел с Газов инжекцион? Имате ли някакви наблюдения?

  11. Здравейте колеги,

    В момента съм собственик на VW Passat B4 1800куб. 90кс. и искам да стана собственик на Ауди А3!

    Идеята на темата ми е като повече разбиращи и срещали се с всякакви проблеми по тези автомобили да събера мнения и да мога при оглед да се пазя от Кофти автомобили!

    Въпросите са ми от сорта на кой е най-хубавият двигател, има ли някакви чести проблеми които проявярват тези автомобили и т.н.! Много моля за съдействие и Акъл :)

    Надявам се да ме разберете и съдействате и да се похваля скоро с придобивка :)

    Забравих да уточня търся автомобил в порядъка 1997 - 2000 год. Приготвил съм около 4500 гущера за покупката ( дано са достатъчно ) :)

×
×
  • Create New...