Jump to content

darknessevil

Members
  • Мнения

    1416
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от darknessevil

  1. Windows 10 прави някакъв тих хибридно гасене, като запазва част от инфото сякаш прави хибернация. Изключи опцията за хибернация и тази за fast startup и трябва да стане. 

  2. 58 minutes ago, OvivO said:

    Новият хард е с 80ГБ по-малък от HDD...ще иска shrink.

     

    Ако успееш да го "свиеш" до размер, равен или по-малък от новия диск, и успееш да запалиш машината - то тогава ще успееш да го клонираш без проблем. Но свиването има шанс да омаже партишъните. Ако имаш по-голям усб хард - закачи го и клонирай пациент 0 на него, за да можеш да го възстановиш при нужда. :)

  3. Ще имаш проблеми, ако партишъните са различни. Друго - най-добре преинсталирай и сложи програмите отново, ако имаш възможност. Уиндоуса би следвало да си разпознае ССД-то и да направи по-оптимизирана инсталация в случая ... ако е Win 10 де :)

  4. Аз не разбирам, авторът защо иска да се нашие с помпа-дюза, потенциален милионник, смазан от каране автомобил? В тоя бюджет, особено след помощ от банката - би следвало да се търси нещо с цена до 5-6 хиляди лева, за да може да се обслужи нормално след това. За 9к (и то на кредит, дори и да не са всичките), читаво Ауди няма да караш.

  5. Госпожо, от Надежда ли сте? Имам човек, който продава двуврато А3 1.9тди 90 к,с. (малкия данък), колата е много поддържана, но с няколко външни забележки. Собственикът я продава, защото има възможност да си купи нов автомобил, но не иска да притежава 2.

  6. Пичове, това е въпросната пластмаса, която съм оградил. Когато това е налично, водата влиза, защото кората под чистачките е "изметната" от годините и жегата - не случайно съм споменал, че съм купил нова кора, която легна на уплътнението и положението заспа. Ако се загледате всички, които мрънкате, че влиза вода през филтъра - или я няма пластмасата, или кората е изметната и не ляга на уплътнението ... или и двете.

     

    Spoiler

    image.png.37b5fef078aa0cd3bf0ddc1a9af80446.png

     

    П.П.: А това с плексигласа отгоре е пълен ташак и обезмисля наличието на филтър.

    П.П.2: Толкова часове съм загубил в четене на тоя проблем и решението го нямаше в нито един български форум, а в чуждестранните едвааа се споменаваха тия отводнителни пластмаси. Като в някои модели има една по-различна, продълговата, която ходи през целия филтър - тва не го намерих никъде, в никоя А3-ка, а оглеждах няколко из моргите. Един дори ми поиска 30 лева за тая х*йня, която струва 15 от Порше.

     

    Слушайте патило.

  7. Пуснете една анкета и сложете банер на заглавната страница. Попитайте хората колко от тях искат да има архив само на обявите за продадени автомобили, видим за регистрирани потребители. И оставете резултатите видими за всички след гласуване. 
     

    Нали сте демократични и разбрани, отворени към идеи?

  8. За мен това са само извинения как да НЕ си счупите хатъра и да си промените начина на работа. 
     

    Тия потребители да не са деца, че да ходите подире им? За да продават кола имат поне 18 години ... в повечето случаи. И всеки уважаващ себе си човек - ще мине и ще си обнови обявите след продажбата. 
     

    Какво пречи да бъде създаден архив, видим само за потребителите? Освен мързел и самолюбие на форумни водачи? Обявите за продажби да са със срок - 60, 90 дни ... все тая. И без ъпдейт за това време в архива.

  9. За тапите не знам - аз не съм сменял. При мен и металната рамка, и кората под чистачките си личаха къде им е “края” - точно над филтъра. Тая въпросната пластмаса веднъж си я бях закрепил с болт, защото при първата смяна на стъклото решили, че не знаят от къде е и я бяха метнали вътре. 
     

    При втората смяна на стъклото директно я бяха изхвърлили ... и си купих нова. За съжаление продадох колата и нямам какво да снимам, за да покажа. 

  10. Като се махне кората на чистачките изцяло (може да се счупи - стара е), точно над филтъра се вижда как металната рамка под прозореца буквално свършва, сякаш е изрязана. От фв там са замислили

    една отводнителна пластмаса, която се закача над филтъра (точно на края на рамката има уше) и отвежда водата към дренажния отвор, който е между купето и калника. 
     

    Имах този проблем на а3, реших го с нова кора и нова отводнителна пластмаса от Порше
     

    8L1819979 - отводнителна пластмаса, 14.35 лв с ддс (2017 година)

    8L1819415B - кора на чистачките, около 135 лв с ддс (2017 година)

     

    След тапите отдолу - това е останалото. Освен ако прозорецът не е сменян от инвалид и самите уплътнения пропускат. 

    • Like 1
  11. Сори, нищо не продавам за твое съжаление. Има и други начини, освен продажба, да познаваш различни машини. 

    А ти явно имаш прекалено много конкретни познания и доверие в лаптопи за домашна употреба. Аз за съжаление нямам тая вяра. 
     

    Но и ти също имаш доверие в съмнителни разработки на ДВГ, но това е друга тема. Не разбирам защо се вреш навсякъде, а си доста некомпетентен в стремежите си. 

  12. 1 hour ago, mitsubishi galant said:

    Никой нищо не каза за MSI ? 

    Някой да има впечатления от Dell XPS 7760 или подобен AIO с поне 2К тъч  дисплей 27" ? 

    Предложение, за 18.4 лаптоп или таблет с подобен размер ?

     

     

    От чисто любопитство - защо ти е лаптоп/таблет с такива размери?

  13. 1 hour ago, robobug said:

    Щото на никой "стар" лаптоп не е рентабилно да се ремонтира дъното хората набиват  по 100к лева за сервизно оборудване....XPS било масовка.....ебати  принца.

     

    Нали някой трябва да ремонтира гаранционно оборудване, а? Иначе XPS си е масовка в бизнес клас оборудването - личи си до къде се простира погледа ти. Не давай мнения без покритие - не го ли научи това?

  14. Виж сега, знам, че си специалист по всичко, но през ръцете ми са минали прилично количество лаптопи - бизнес клас и обикновени такива от технополис/емаг. Разлика има огромна, а за мен бизнес клас лаптоп е това, което бизнесът ползва - и имам предвид големите компании. Говорим за Lenovo T-сериите, DELL Latitude/XPS, HP Proobook/Elitebook. Това е масовката и са добри в класа си, а втора употреба и за парите си.

     

    На който и да е стар лаптоп, ако му изгори дъното - не е рентабилно да се ремонтира или заменя с ново. Купува се втора употреба - все пак тоя лаптоп е купен също втора употреба и идеята не е да набиеш хиляди левове. Ма на теб явно ти е присъщо да набиваш хиляди левове да съживяваш производствени грешки.

     

    Както и не ми отговори на въпроса каква машина ползваш, но продължаваш да се правиш на интересен.

  15. 2 hours ago, robobug said:

    Не бъркайте модните лъскачки (като carbon, xps, zen) със скъпи бизнес модели тип Т60.


    Извинявай, ти каква машина ползваш? Надявам се да кажеш нещо съвременно. На всички ни е ясно, че от старите машини има страхотни такива. 

  16. @DaGa Преди ключа, да си знаеш - това не би трябвало да причинява, описания от теб проблем. Ако е прецакана батерията -

    ще запали, ще изгрее, но със "забравени" настройки .... като например дата и час на биоса, от къде да зареди ОС и т.н.

  17. Ако не се гледа гаранцията (2г+) - няма по-добър лаптоп от втора употреба бизнес клас сравнен с масовката пластмасарници по технополис и емаг. За парите си няма особено значение дали ще е Делл, ХП или Леново.

     

    В случая се търси да се угоди на жена ... тва ви променя всичките критерии.

×
×
  • Create New...