Jump to content

Проблем с оборотомера при 8N с двигател AJQ


teteodor

Recommended Posts

Здравейте , оборотомера или работи нормално или иобщо не помръдва! Незнам откъде взима импулсите  за да отчита( казаха ми че може да е от генератора или от датчика на коляновия вал)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Днес се сдобих със същата кола.. и със същия проблем. Имам чувството, че не отчита правилно и температурата(не стига 90) и нивото на горивото в резервоара. Майсторът ми каза, че таблото били френско=>не много качествено, по думите му.) и моторчето за задвижването на стрелките е започнало да сдава багажа. Пиши ако имаш развитие по твоето табло..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

 

За сега си я карам така. При мен също има разминаване в показанията на температура и гориво! Но вече и свикнах и засега не мисля да я вкарвам в бокса заради този проблем :)))

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги  нека се присъединя  :hilezh: и аз съм същия слагам 20 лв стрелката стига до половината бях много щастлив ако беше истина но уви , стрелката на температура си прави каквото иска 70,90,120 аз реших проблема като си купих диагностика и си следя реалните данни на колата :) да ви кажа на празни обороти и аз усещам едно леко колебание и притрисване като че ли ....  идеи ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Намерих временно решение за следене на температурата. Виж ето това клипче и ще ти стане ясно --->

.

В момента се боря точно с този проблем - ,,притрисането", вибрациите на двигателя при свободен ход и колебанието в оборотите. Понеже сменях въздушен филтър и сложих друг модел си помислих да не би да не му достига въздух. Демонтирах и монтирах - същата работа. Рестартирах компютъра за да се ресетнат данните на дебитомера.. стана дори по-зле.. още малко ще угасне. Днес смених свещите, не беше и от тях. Утре може би ще търся да купувам VAG-COM кабел да видя какви грешки дава и да се ориентирам по-лесно. Аз си направих един експеримент - ако искаш изключи дебитомера и виж как се държи, при мен се постабилизира работата, но не бих карал без дебитомера. Успех и лека вечер!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен оборотите се менят много малко ,никога не е искала да гасне на диагностика не ми дава никакви грешки освен една която е оправихме колата нв вървеше кат 180 кончета и се оказа прекъснат кабел който не дава налягане на турбото и сега мисля ,че е добре ако си от сф може да ти дам кабела да си  е погледнеш :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за съжаление съм във Варна, но благодаря все пак :) Утре ще я пусна на компютъра за грешки и ще видим.. съмнява ме да не се е прекъснал някой кабел и при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...