Jump to content

Проблем с радиото и около него - mmi 2g


nilnull

Recommended Posts

Здравейте, от скоро притежавам B8 2009г. Купих е с дясна не работеща тонколона във вратата. Момчето, което ми е продаде каза, че или е изгоряла или е откачена тонколоната. Колата е била чукната  в дясно-калник и предна врата и предполага, че е от това. Казах си, добре ще е погледна/сменя. Обаче вече, като собственик открих че, aux входа не работи и че радиото нищо не хваща - все едно му е откачена антената. На ръка, като задам точната честото на станция, хваща-супер зле с много шум.
Най-оптимистично ми се върти в главата, че е от едно място всичките дертове. Нещо като откачена частично букса или прекъснати кабели.
Може ли да ме насочи къде да погледна точно. Къде тези три неща са на едно място. Гледам, че отзад при DVD-то на навигацията има и нещо, което силно ми прилича на крайно стъпало. Като се рових из нет-а видях, че се говори за антенни усилватели в задния капак.
 

 По снимки из нет-а стигнах до извод, че системата е mmi 2g.

DSC_1863.jpg

IMG_20171019_170126.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тази торба аз е сложиш, вътре ми е компресора. Проблема си е от преди торбата :( . Тук ли да разгледам как са връзките? Изглежда лесно за обслужване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радиото вече работи. Има прекъсната антена или кабел до нея. Закупих си fakra преходник за 7лв. и сложих буквално една тел и радиото почна да хваща. Гледам, че са две дупките за антени. По принципа "дай да пробвам" разбрах, че ми върши работа външната. Другата предполагам е за къси и дълги вълни, а може и за dab (чувал съм за такова).  Някой има ли идея къде е захванат кабела за самата антена на стъклото. Не че с телата ми пречи нещо :) ама най-малко ми се ще да погледна, ако мога да го възстановя. 

FAKRA-DIN.jpg

radio.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...