Jump to content

Nasskoo

Members
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Nasskoo

  1. Провери като включиш климатроника дали ти тръгва вентилатора.Ако си с два вентилатора, единия се върти постоянно от виското а другия като включиш климатроника. Най вероятно нямаш добро охлаждане на радиатора отпред.

  2. Здравейте! Има ли някаква процедура която трябва да се направи след смяна на акумулатора? Вчера го смених и сега стъклата не искат да се вдигат при заключване на вратите. Дистанционното в началото не сработваше но след няколко минути си заработи нормално, отключва и заключва но има ли оставен свален прозорец не се вдига. Може и други екстри да са изчезнали но за сега само това забелязах. 

  3. Лесно се сменя, с едно винтче е, аз я поръчах от магазин 28лв. с отстъпка ми излезе. Ако не счупена най вероятно е откачено жилото, като свалиш кората под волана лесно се вижда, или напипай с ръка жилото да разбереш какво е станало.

  4. Нямам никаква идея, много съм бос с тези работи :wall: и аз мисля да слагам но не дошъл момента. Колега, от къде намери чейнджър емулатора на такава цена, и каква марка е? Изпробва ли го вече?

  5. Преди 1 час, sweetlioo написа:

     Вътрешните накрайници имат недоловима хлабина, по-скоро нормална, но не от тях тропа. 

     

    Вътрешните накрайници НЕ трябва да имат хлабина, и най вероятно от там идва поне част от тропането.

    Ако няма къде в София да ти я рециклират, мога да помогна но трябва да я свалиш и по Еконт. Втора употреба ако вземеш няма гаранция дали няма да протече и тя, а може и да е в по лошо състояние от твоята.

  6. Да, могат да се натегнат, но ако има голямо износване в зъбите на пръта или пиньона, няма как да се избегне луфта. Обикновено се износват когато рейката е в средно положение (караш направо) и ако се обере луфта когато завиваш ще започне да затяга в двата края. Регулира се до някакъв компромисен вариант. Мога да ти предложа рециклаж на рейката, но ако не е много дразнещо не бързай да си даваш парите, освен това както ти казах няма гаранция че луфта ще изчезне на 100%

    Щом усещаш тропане във волана те съветвам да свалиш кората под таблото, сваля се преди това ключа за фаровете и капачето от страни където са бушоните, развиваш няколко винта с торс и провери каретата на кормилния прът по същия начин както съм описал по горе, хващаш карето с ръка или с пръсти и клатиш волана. Успех!

  7. Махаш скобите и внимателно издърпваш маншоните на рейката, за да може да хванеш с ръка ябълката на вътрешния накрайник. Намираш някой да клати гумата наляво надясно и ще усетиш сам дали е от рейката или накрайника.

  8. Не знам от какво може да втвърдяването на педала, но като е станало дума, много внимавайте с това събиране на вода около сервото и акумулатора. Мой приятел така си изпати, наводни се там и му изгоря компютъра, само че на фолксваген файтон. При мен също бяха запушени маркучите и имах 10см. вода, единият е под сервото и не се вижда, само с напипване с ръка се отпушва, другият е под акумулатора.

  9. На 20.12.2016 г. at 8:28, ndp007 написа:

    За да не пускам новая тема да попитам тук имоята реика тече от към зегерката.Има ли вариант да се отвори на място и да се сменят само уплатненията.Виждал съм и комплекти за ремонт на рейки.Може ли да се намерят тук в българия такива комплекти. И още един въпрос на какво налягане се изпитва рейкат след ремонт?

     

    Никакъв шанс да се оправи на място, и почти никакъв да стане нещо стандартно което се продава. В 90% от случаите има корозия или язви по пръта, поради което уплътненията започват да пускат масло, следва шлайфане, хромиране и пак шлайфане, поради което размера вече не е същия като на нова рейка и всичко се прави по поръчка. То ако беше толкова лесно всеки щеше сам да си ги прави тези неща, и нямаше да струва толкова пари.

  10. Не я сменяй да не стане по зле, двете масла не са съвместими и не е добре да се смесват, а няма как да източиш всичко. В сервиза ние също слагаме червено ATF масло на рейките, при повечето производители е такова. Цвета да не те притеснява, карай спокойно ;)

  11. На две Шкоди съм слагал обикновен съединител с 1.9 TDI помпа дюза 105 коня двигатели, едната с 240мм. диск а другата с 228мм. и двете нямат никакви проблеми, вървят перфектно, без тресене, без вибрации  буксуване и т.н. По нищо не може да се разбере какъв е съединителя. За по мощните двигатели не мога да изкажа мнение, нека който е слагал да сподели. По точно ме интересува 130к.с. TDI как му понася.

  12. Много благодаря за изчерпателния отговор! Смених течността с тази която имам, (може би следващия път ще взема SL.6) и има известно подобрение, педала стана малко по мек и се усеща по добре, но проблема наистина идва от задните спирачки май. Когато купих колата по дисковете имаше ръжда, до сега съм минал около 2000км. и не може да се изчисти. Накладките хващат на съвсем малка повърхност по средата на диска, явно ще се занимавам и с тях другата седмица. Благодаря още веднъж за съветите :zustimm:

  13. Здравейте! Реших да сменя спирачната течност, и малко прибързано без да мисля купих ATE SL DOT 4 вместо SL 6.

    Въпроса ми е какво мога да очаквам от нея, ще имам ли проблеми при спиране с ABS и ESP? След като прочетох няколко мнения започвам да се колебая дали да я сменям с тази или да се охарча и за другата, понеже не мога да я върна. Колата е A4 B6 1.9TDI с ESP 5.7 

    Причина да я сменям е слаби спирачки, натиск върху педала с доста голямо усилие, и при екстремно спиране загряват предните дискове, дори посиняха леко по края. От три месеца го имам аудито, и не съм усетил да се задейства ABS-а, понеже спира доста тромаво и карам внимателно. Какво да правя? Идеи? Благодаря предварително!

  14. Ако намериш канал, свали скобите на маншоните на рейката и виж дали има масло там, или тече от горе където влиза кормилния прът. Ако рейката ти е като на снимките по горе, мисля че лесно ще намериш, те са масово монтирани. Скоро правихме на една октавия и до колкото виждам е същата.

  15. Аз не мога да си представя как може да се удари рейка и с какво, на това място на което е поставена е недостижима, освен ако някой майстор не е пипал там. Потърси второ мнение какво точно е ударено, ако имаш път към Казанлък може да я погледнем. Ако няма някакви механични повреди (външни или спуквания по корпуса) по добре рециклирай твоята. 

  16. Термостата се проверява лесно на място. При студен мотор палиш и оставяш да работи на място, най горния маркуч, който влиза в радиатора трябва да започне да се стопля а най долния който излиза от радиатора трябва да е студен когато термостата е затворен, ако и долния се затопля, значи върти и втория кръг през радиатора.

×
×
  • Create New...