Jump to content

Nikolov19_93

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Nikolov19_93

  1. Здравейте колеги, 

    Предстои ми смяна на задните амортесьори и пружини, това е нещото с което ще се занимавам за първи и път и не съм достатъчно добре запознат с материята. Автомобила е А4 Комби 1,9 ТДИ. 

    Няма да ги подменям аз ще ми ги сменят в сервиз но искам да знам какво да очаквам като марка на пружините и амортесьорите и ако е възможно аз да ги купя за да сигурен.

    Моля тези от вас който са запознати с марки и качество нека споделят коя е най хубавата марка за пружини и амортесьори, не търся спортно окачване а стандартно такова, в момента колата вози повече от прекрасно но при смяната на гумите забелязах че има омасляване по амортесьорите и пръта има доста големи язви по него което е признак за смяна. Искам да предприема мерки преди да се скапят напълно а и идва летния сезон 

     

    Благодаря ви! 

  2. Колега, щом нещата са оригинални и теглича е заводски по добре потърси помощ от хора който знаят какво правят. След като всичко е работело до определено време а сега вече не, отиваш при наистина компетенти хора, правят добра диагностика, поръчват нов модул, слагат настройват и си караш колата и си харчиш парите и си питаш... там каквото се пита в такива случай. 

    При мен нещата бяха различни, аз нямах теглич и съвсем случайно попаднах на обява за свален оригинален от блъснато Ауди и го купих, вървеше си със всичко, модул, букса, ключове за куката абе както си трябва. Прежалих една събота, влязох в гаража на едно приятелче да ползвам канала и до обяд го бях монтирал. След това започнаха мъките, как точно и къде се свързва тоя скапан модул. След като изслушах и изчетох един вагон приказки и статий по темата реших че все пка не е ядрена физика, прекръстих се, хванах големите клещи и от тогава си имам теглич без модул със всички светлини на буксата. 

    Отивай в грамотен сервиз и не експериментирай за да не прецакаш нещо друго.  

  3. Колега, махаш корите в багажника, намираш снопа с кабели, заголваш всичките, прозвъняваш ги един по един за да намериш кой кой е, (намери си някой да ти натиска педалите и да ти включва светлините + хубав мултиметър) отбелязваш кой кабел за какво е и според схемата на буксата присъединяваш всеки кабел на мястото му. Мигачи, стопове, габарит, задна светлина, и светлините за мъгла (ако имаш такива в буксата).

    Предварително си прекарваш кабелите от теглича в багажника (при мен има технологичен отвор за снопа с кабели и не се наложи да дупча.) 

    прозвъняваш ги според схемата на буксата и си ги бележиш. След това само трябва да ги навържеш на правилните места. Чалъма е че изрязваш всички кабели който са за модула. Аз така направих и всичко е топ, няма грешки по таблото няма нищо и ремаркето си свети като коледна елха! 

    Питай ако имаш въпроси, макар че ако си направиш всичко добре не би следвало да имаш проблеми! 

     

     

    161942820558659.jpg

    image0.png

  4. Привет на всички. Проблем, помагайте споделяйте всичко ще е от полза. Купих си ново CD на Sony и до тук добре проблема е в монтирането и по точно в свързването на захранването и колоните. Как да се случи като има три букси а CD-то има 2. Какво да правя? Благодаря!

  5. Привет на всички! От известно време следя нивото на хидравлично масло в казанчето и остановявам че намалява по-малко. Няма петна по земята но кората на двигателя в областа на казанчето (отпред отляво) е омазана. Няма принзаци на течове от помпата нито от хидравличните маркучи и все пак нивото на маслото намалява, та въпроса ми е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели преди да съм предприел каквито и да е мерки или поне ме насочете какъв може да е проблема. Благодаря Ви!

  6. Колеги предстои ми смяна на моторното масло и искам да Ви попитам за съвет какво масло да си взема? 
    След като изчетох доста материали по темата и разгледах доста масла се спрях на едно което отговаря на спецификациите на пройзводителя Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40. 
    Моля за мнение дали съм се насочил правилно.

    Благодаря Ви!
     

     

  7. Колеги, тази вечер ми светна лампата за контрол на емисиите. Не съм имам подобен проблем до сега и не знам какво, как, къде и кога да направя. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели и да ме посъветва как най-добре да постъпя  колата е Audi A4 Avant 1.9TDI  96kW (131hp) 2004 година. Благодаря Ви 

    4.jpg

×
×
  • Create New...