Jump to content

bnpavlov

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Нямам автомобил

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

bnpavlov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, Благодаря за мненията. По принцип не съм фен нито на бензиновите двигатели, нито на комбинацията на газ с бензин. Но това е лично мое НЕКОМПЕТЕНТНО мнение. Разгледах доста коли тези дни, като ми правеше впечатление, че на някой места едни и същи модели коли с едни и същи години на производство изглеждаха доста по-големи (раздути). Доста често за неопитното ми око беше трудно да различа А4 от А6 на пръв поглед. Това, което ми направи впечатление също беше, че А4 не е много по-тесен от А6 (от гледна точка на шофьорското място). В ауто-дата не успях да намеря снимки на различните вариации (facelifts) на А6 С6 през годините. Знаете ли някакъв сайт където да има "еволюцията" на даден модел по години, генерации, facelifts и/или други? Също така ми прави впечатление, че някой скоростни лостове изглеждат доста по-нови като дизайн от други и това не винаги е обвързано с годината на автомобила. На какво се дължи това? Едва ли е есктра към интерьора. Поздрави!
  2. Благодаря за отговора! Имах предвид, че дизеловият двигател (според това, което съм чувал аз) е по-икономичен от бензиновия. Затова казах "дизелов двигател с оглед икономия на гориво". А иначе според този сайт: http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=4643 - 2.7 TDI V6 (180 Hp) Fuel consumption (economy) - urban 9.6 l/100 km. Fuel consumption (economy) - extra urban 5.2 l/100 km. Fuel consumption (economy) - combined 6.8 l/100 km. Затова казах 7-8л. / 100км. като говорех за комбиниран разход. Около 10 градско е приемлив разход, но силно се надявам да пада до 7-8 на дълъг път. Малко съм обемен и висок за А4 иначе бих разгледал и нея. За жалост това е максимумът, който мога да отделя като бюджет. В момента съм без кола в София и знаете как е. И едно уточниние - държа автомобилът да е седан. Пропуснал съм да го напиша, за което се извинявам! Преди всичко, благодаря за отговора! По-горе съм написал консумацията, която дават от auto-data. Ето резултатите и от spritmonitor: Ако говорим за A6 серията като цяло наблюдавам доста големи амплитуди от 6.7 до 14.3. Но да кажем, среден разход 9 е доста добре. И ако разбирам правилно трябва да се избягват мултитрониците.
  3. Благодаря за отговора! Ето и отговорите на твоите въпроси към мен: 1) Досега съм карал само един Citroen. Не съм се качвал на много други автомобили и общо взето ги избирам по външен вид. 2) Освновно градско (София), но искам да мога да пътувам и на дълги разстояния (из страната). Предпочитам 4х4 и автоматична скоростна кутия. Но ако автомат не е добър вариант порадани някаква причина и/или за да сваля от цената бих карал и ръчна само с предно предаване. 3) Да не звуча смешно, но от визуална гледна точка - да. 4) 7-8л. на 100км
  4. Благодаря за отговора! Не ме мързи. Но съм много бос в тази материя и ми липсват фундаментални знания. Опитвам се да се информирам, но срещам адски много термини и абревиатура, които водят след себе си нови. Отнема ми адски много време, усилия и нерви и вкрайна сметка не съм сигурен дори дали съм интерпретирал нещата правилно. А иначе, това което успях да намеря за A6 C6 2.4i моделите е, че са се поизвеждали от 2004 до 2008. Предполагам някоя от тези години визираш. Порали лични съображения (които може би не са технически обосновани) предпочитам колата ми да не е на газ. Възможно ли е да се вземе дизелов двигател с оглед икономия на гориво (в сравниние с бензинов такъв). Често чувам от хора (чието експертно ниво не мога да определя), че старите дизели не са за предпочитане. Но какво се подразбира под стари, не ми е много ясно.
  5. Здравейте, Искам да попитам какво читаво Audi А6 (година, вид на двигателя) мога да взема, влизайки в бюджет от 15 хиляди лева? Същото така бих желал да чуя мнението ви относно вида на горивото бензин / дизел. Благодаря за разбирането и отделеното време! Очаквам вашите отговори!
×
×
  • Create New...