Jump to content

liolio

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от liolio

  1. liolio

    Схема за ел. фарове

    Здравейте, за 80 б3, от 80 б3 - свалих цялата инсталация за ел фарове - машинките с кабелите до една цилиндрична букса под волана, другата половина от цилиндричната букса до буксата за копчето (сива) + самото копче за регулиране. Имаше само 3 кабела за свързване - една маса и една малка двойна букса (син-черен и жълт кабел, които отиваха на някъде но не погледнах до къде на колата донор). Сега сложих машинките на фаровете, пуснах кабелите и наместих и копчето до другите. Свързах масата, а по схемата синьо-черния кабел отива по верига 133 а жълтия към верига 127, които от схема (но от б4) отиват до пин C15a и F56b съответно (диаграми тук) . Тези пинове ги намерих на бушониерата, а буксите бяха празни на местата - викам си "тъкмо това трябва да е" - свързах но нищо не стана, изобщо не светва и копчето, нито мърдат машинките. Колегите минали по пътя с тези ел регулирани фарове могат ли да споделят опит? Дали тези пинове са грешни или има още нещо за правене(свързване) на друго място освен масата и тези два (синьо-черен и жълт) кабели?
  2. liolio

    Б3 кабел на ЕРН

    Здравейте на всички! Автомобила е Б3 седан със Ке-джетроник. От време на време прави магарии, а самодиагностиката е само с мигания на лампата за двигателя - на практика почти никога не върши работа. На ЕРН му приготвих две амперметърчета с идеята да си го гледам какво прави докато карам. Идеята хубаво, машинките ги сложих на мястото на едната духалка на парното - ама греда, от къде да му хвана сигнала - някой да знае от къде му минава кабела на това ЕРН в купето? Помислих и за прекарване на кабел от самото ЕРН през кутията на бушоните, но така не знам дали няма да му вдигна много съпротивлението. Благодаря на отзовалите се и хубав ден!
  3. Имаш и датчик на радиатора(отговорен за включване на перката), засили я някъде и виж дали няма да падне показанието... на мен от тоя датчик в трафик държи 95, иначе си пада на 90
×
×
  • Create New...