Jump to content

Furniture Clinic

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Furniture Clinic

  1. Кожата изсъхва, не защото влагата се е изпарила от нея, а защото естествените мазнини са се изпарили. Процеса на омекотяване означава, че се вкарват естествени мазнини, а не водни пари. Но в България сме свикнали да проявяваме творчество и за това всеки сам решава как да си възстановява и поддържа кожата. Всеки ден се сблъскваме с народното творчество. Най-любопитното е, че при нас предлагаме обучение за възстановяване на кожа, за което хората си плащат, и въпреки обучението след това започват да работят, като професионални сервизи за кожа и не спазват половината от технологичният процес, за да спестят едни стотинки, а не се сещат, че клиента ще се върне с рекламация и ще трябва отново да си загубят време и пари за да го направят.
  2. Здравейте, Процедурата за омекотяване е следната: - 2 варианта - използваме Leather Revive 1. Вариант 1 Ако искаме само да омекотим кожата - почистваме с Leather Ultra Clean, след това нанасяме омекотителя с интензивно втриване в кожата и оставяме да действа за следващите 24 часа. След 24 часа проверяваме резултата, ако не ни е достатъчен повтаряме процедурата. Ако сме доволи от резултата, почистваме остатъците от препарата и нанасяме защитен крем Leather Protection Cream. 2.Вариант 2 Омекотяване преди реставрация - сваляме старият лак и боя с Leather Prep, след това нанасяме омекотителя и го оставяме да действа 2-3 часа. След като сме омекотили почистваме със спирт. Така подготвената кожа вече е подходяща за заздравяване. Използваме Leather Binder - заздравител за кожа. Заздравителя стяга кожата, затваря също така и микропукнатини и общо взето създава една основа, върху която ако е необходимо може да се използва филър за кожа Heavy Filler, за запълване на пукнатини. Абсолютно всички продукти и материали може да закупите от нас и сами да си възстановите седалките. Задължително, дори и да не желатете даваме безплатна консултация!
  3. Здравейте, може да се оправи и боядиса кожата, за да се оправят хлътванията трябва да се съблече седалката - можем да го оправим. Относно почистването на алкантарата (за уточнение това е текстил) не е гаранция, че може да се изчисти до положение ново. Тук искам да вметна, че имаме препарат, който инпрегнира алкантара и текстил, така че да не се задържа мръсотията. Относно цена - за възстановяване на кожена седалка цената ни е 130-150 лв Точна цена мога да кажа след оглед на място. Поздрави Защитният крем значително удължава живота на покритието
  4. Здравейте, Първо да отговоря на колегата manoleo: относно това , че се губи матовият ефект от лака -излъсква се - просто почистете кожата с подходящ препарат за кожа и тя ще върне матовият си ефект. Препоръчително е да използвате защитен крем за кожа - който работи по следният начин - Бариерният слой, който образува крема защитава кожата, а също така при употреба се изтърква слоят на крема , а не лака и боята. Редовната му употреба ще запази покритието на кожата за по-дълъг период от време. Относно въпроса на Raino - Да това е добро решение за матиране и освежаване на кожата. Ние работим с много автокъщи и доста често се налага само почистване и матиране с лак на салона - и той придобива заводски вид без боядисване. Относно процедурата: 1. Почистваме с препарат за кожа - ние използваме Leather Ultra Clean 2. Забърсваме повърхноста с Leather Prep - той ще свали част от старият лак и боя, които в общият случай са компрометирани малко или много - идеята е че подготвяме една идеална повърхност върху която да нанесем лака. Също така тази процедура я правим, защото ние няма как да знаем тази кожа с какви мазила и кремове е мазана и има шанс лакът да не залепне добре за повърхността. 3. Нанасяме грунд - Leather Adhesion Promoter, който ползваме и преди боя, пак по същата причини - не знаем кожата в миналият си живот с какво е третирана и мазана. 4. Нанасяне на лака - може с гъбка, но най-добре е да се пръска с пистолет или аерограф. Достатъчни са 3-4 слоя лак. След тази процедура 7 дни не трябва да се мокри кожата. След това можем да си нанесем защитен крем за кожа - Leather Protection Cream. Има вариант особенно за черни салони - може да се добави до 20% боя в лака. Така и да има някъде леки захабявания лака ще ги оцвети и скрие. Надявам се да съм помогнал с отговора си.
  5. Искам да внеса малко яснота относно боядисването на кожа. На всеки е ясно, че в България автопарка е доста амортизиран и това на практика усложнява възстановяването и боядисването на кожените салони и волани. За да може един стар салон да се боядиса и резултатът да е добър трябва малко по-сериозен подход. Няма да стане само с едно намазване с боя. Когато кожата на салона е напукана, първото и най-важно нещо е да спрем процеса на напукване и да върнем еластичността на кожата, защото ако боядисаме кожата преди да спрем този процес на напукване, кожата под боята ще продължава да се пука и цепи и на практика много скоро салона пак ще изглежда ужасно. Процедурата е следната. 1. Премахване на старият лак и боя - повече от 70% от пукнатините са в слоя на боята, при този процес напрактика премахваме много голяма часта от пукнатините. 2. Омекотяване на кожата, което на практика спира процеса на напукване в бъдеще и няма да компрометира покритието- боята и лака. 3. Заздравяване на кожата - всички напукани участъци е необходимо да се заздравят със специален заздравител за кожа, който напрактика може да затвори и микропукнатин 4. Нанасяне на филър за кожа - Всички наранени, напукани участъци могат да се запълнят, така че да се върне гладкият вид на кожата. Тези четири стъпки са особенно важни, за да се получи един добър краен и дълготраен резултат. 5. Боядисване - с боя за кожа. Защо подчертавам боя за кожа - в България масово се предлагат някакви спрейове, които уж са за боядисване на кожа - напрактика тези спрейове съдържат боя на солвентна основа, което означава, че боята е бързо съхнеща и покритието става не еластично и чупливо, което много бързо се напуква и компрометира. Специализираната боя за кожа е полиуретанова на водна основа и не се пълни в спрейове, а се пръска с пистолет за боядисване или еърбръш. Може да се нанася и с тампон-гъба, но резултатът при пръскане е в пъти по-добър. 6. Лакиране - това е финалният износоустойчив слой, с който се защитава боята. Той също е полиуретанов на водна основа. Може да се избере между - мат, гланц, полумат, полугланц, сатен. Лакът също се пръска, достатъчни са 4-5 слоя.
  6. За всички проблеми с поддръжката и възстановяване на кожа - как, защо и по какъв начин мога да ви бъда полезен
×
×
  • Create New...