Jump to content

Itso K

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди 80 Б3

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Itso K's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Itso K

    Придърпва на бензин

    Не съм пробвал, нали ти казвам, не я карам въобще на бензин, просто се чудех каква може да е причината. Ще пробвам, благодаря.
  2. Каква може да е причината да ми придърпва на бензин. Най-вече като тръгвам и/или като превключвам на по-ниска скорост. Само на бензин го прави тоя номер, на газ нямам никакъв проблем. По принцип я карам само на газ и много рядко превключвам на бензин. Дори зимата я паля на газ, защото я държа в гараж. Освен това трудно пали на бензин.
  3. Свалих долната помпа, видя ми се здрава, почистих я, снених гумичката и засега даяни.
  4. Пичове, а горната помпа отвътре ли се сваля?
  5. Качих я. По-горе писах. Капе точно отдолу под двигателя (не мога да видя хубаво), но и около помпата има. Явно подлива. Ще сменя помпата, дано е от нея. Някакви идеи каква да купя?
  6. Сега ми падна съединителят (а има течност, долях). Помпата?
  7. Там, където влиза тази медната тръбичка (която след това прераствса в маркуче), за която говоря, ли е долната помпа?
  8. Значи, не е от спирачките. Сега я качих пак, гледах, нямам кантарче, няма течове по гумите и маркучите. Видях къде е течът, но не мога да преценя от какво точно е. Ясно е, че от съединителната система, не от спирачната. Капе точно отпред, под двигателя, леко в дясно и назад. Помпата на съединителя знам, че се намира при педалите. Там няма теч. От резервоарчето, освен за спирачките, излиза един маркуч, който отива точно навътре, към педалите. От там после излиза една медна тръбичка, която отива към двигателя и там вече не мога да проследя. От там някъде е течът. Какво се намира там? Скоростна кутия? Диск? P. S. Интересното е, че сутринта нямаше петно. Сега, като я мръднах за канала, и почна да капе.
  9. Да, сега видях и в тази тема. Почти съм сигурен, че нямам такова нещо, но следобед пак ще я кача да огледам. Горе долу къде би трябвало да се намира? В средата, по към някоя гума? Трябва да влизат и медни тръбички към него, нали? Б3, 89г.,1.6 бензин.
  10. Не съм сигурен дали имам. То би трябвало да е на задния мост някъде, доколкото чета? Там не откривам нищо "необичайно", така да се каже. Как изглежда?
  11. Отнякъде губя спирачна течност и не мога да разбера откъде. Отначало намаляваше по малко, но мислех, че е от износването на накладките, защото и преди ми го беше правила този номер. Тогава долях и няколко месеца след това, нямаше спад. Сега изведнъж, за няма и седмица (карам я редовно и на дълго) падна около 200-300 гр. (още не съм доливал да видя колко точно). Качвах я на канал, не виждам нищо по гумите отвътре, нито по маркучите. Долу в краката при педалите също няма нищо. Петна под нея също не намирам. Възможно ли е през сервото да го вкарва в двигателя и ако да как да разбера?
  12. Itso K

    Качи разхода

    Абе зимата си е зима, ама разходът си е разход. Не карам за първа взима, все пак. Говорим за над литър на 100 и то извънградско (сравнено с миналата зима, не с лятото). Синият датчик какво общо има с термостата и с разхода?
  13. Itso K

    Качи разхода

    Преди около месец смених газовата бутилка и чувствително ми се повиши разхода на гориво. Предполагам, че няма връзка, просто съвпадение. Имам няколко хипотези: Хипотеза 1: Термостатът е сдал багажа, върти на големия кръг, не загрява достстъчно и от там все вдига разходът. Проблемът е, че индикаторът ми е преебан ( ) и не мога да преценя. Но всякаш стрелката е една идея по-надолу от преди. Не забелязвам някаква разлика във времето за загряване на парното, както и на неговия капацитет и мощност. Хипотеза 2: Да изтича газ отнякъде. Това ми звучи абсурдно, тъй като минах преглед и т.н... Макар че, от друга страна, тоя преглед си е бошлаф работа, знаете. Хипотеза 3: Изпарителят е сдал багажа. На 3 години е, за смяна е. Ама пък така рязко... Знам ли... Хипотеза 4: Индикаторът за температурата да ми се е допреебал и да не мога да засека точно разхода на газ, защото тая новата бутилка ту събере 22-3-4-5 литра, ту 33-4-5-6. Не знам защо така. 🤷‍♂️ Всякаш като е по-празна и я напълня (защото аз пълня винаги до горе) събира повече, а като е по-пълна - по-малко. Хипотеза 5: Карбораторът.
  14. На мен ми заяжда само единият, така че едва ли е помпата. Мисля, че спирачната течност ги скапва, не съм я сменял отдавна. И тук изникват нови два въпроса: 1. Ако е от нея, няма ли да имам проблеми и с другите? 2. Как по дяволите се сменя спирачната течност?
×
×
  • Create New...