Jump to content

Cunami19

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Cunami19

  1. На 12.12.2018 г. at 22:31, kapitango написа:

    Съжалявам, че късно виждам публикацията, щях да ти подаря цял комплект перфектен скоростен лост с всичко по него. Миналия месец сложих 6-степенна кутия.

     Колега започна да ми изхвърля втора  брутално от нищото какво да правя или каква кутия да търся 5или6 степенната или цяло куатро ? Някаква насока?

    Имам кутия от 2.0 16в куатро става ли?

  2. Just now, Ив.Николов написа:

    Колега това ,го намирам  , но долната част тампона с втулката  е доста износена и ме интересува дали може да ремонтира или да се намери ново

     

    1541615980583821674323.jpg

  3. На 14.09.2018 г. at 21:24, AUDI100 написа:

    Благодаря на всички за търпението към мен .Ще се радвам да съм част от този форум и да споделям това което ми е известно.Ще е супер някога да си направим екскурзия само с ц4

    Много съм навит за идеята за събор C4 но нека е догодина поне да я донаправя с всички замислени идей както и да а я боядисам, че статата чанта колкото и да е влачена, да е лачена ,?

    На 14.09.2018 г. at 21:48, stanis написа:

    значи съм с 4,1кг под стандартния - за мен е добре. Чакам само стандартния да сдаде багажа и да го мятам.

    Ако чакаш стандартния  демпферен маховик да сдаде багажа няма да стане     вече е на 20+ години и със сигурност не е мръднал. Не е някой от ново поколение боклук който на 100000 да е за смяна даже и по малко. Това са коли правени с материал и качество щом ги караме и тормозим още и имат оригинални части по тях значи са си машини.

  4. Преди 20 часа, kapitango написа:

     

    Почти, но електрониката на 2,6 се управлява освен по ламбда контрол и ТПС, и по МАП сензор- няма МАФ (дебитомер).

    Също липсва системата за променлива дължина на смукателните рънове, която я има при 2,8.

    Иначе освен при 2,6 е Хела а при 2,8 мисля, че беше Хитачи.

     

    Коя кофигурация е по добра?

     

    Елетроника и двигател 2.8

     

    Или

     

    Конфигурация 2.6 с карантия от 2.8  и електроника от 2.6

  5. Макс 230 на спортното и права генетация  съм правил, но с мъка със стандартното и генерациа от АСЕ , но до 200  важи.

     

    И съм се сблъсквал и с НЕДОЗАВИВАНЕ в по лоша настилка, но с игра с газта и волана всичко се оправя, и много често с ПРЕЗАВИВАНЕ по кръстовищата и то разбирасе умишлено де, както и НЕЗАЦЕПВАНЕ пак по светофарите подскача на масто и задницата се чуди на къде да хване и след това като тапа от шампанско пиуууу.....  ,а сега съм с гуми 215/60/17  и е по тегаво за келешлъшки изпълнения но пак стават.

    А зимното носене по заснежени участъци е неописуемо преживяване КЕФ докато не писне за гориво и после пак .

     

    Но колата е доста маневрена за такъв кораб и 4*4 .

  6. Преди 23 часа, AUDI100 написа:

    Нещо го раздразних тоя с великата идея да буди  мъртвец,ще гледам да не се пречкам с моите дългогодишни наблюдения .Все си мислех че тук е форум за споделяне на информация а не за загорели майстори със плакати на Сиси кеч на стените си.

    И не съм тоя и не е велика идеята ...

    Провокираш нещата до словесен конфликт не е нужно.

  7. Kapitango

    Сменях го този датчик с друг от 100ца 2.0 16v ace която ми беше донор за окачване и други работи.

    И  все същата работа няма как и двата да са леш. За това се допитвам до форума. Къде се намира разтоватващия клапан за маслото и как може да се поправи или подмени ако се предлага ?????

     

  8. На мен ми е ясно, че няма да е бегачка но колата ще се усеща и представя по-добре, но махнах спортното което е оригинално s4 окачване защото опираше навсякъде и не е проходимо. Та кофтито е че се разклопа всичко и се вкарах в голям филм с окачването но майната му кеф цена няма.

     

    А пича с аце-то жив и здрав и kapitango ти го каза:

    Не струват тия отживелици и изобщо не си ме ядосал и няма за к'во. Просто се обосновавам на факти от опит.

    Преди 2 часа, kapitango написа:

    Маховика си го олекотяваш при всеки стругар, после го пращаш в АРЗ-Първомай да ти го балансират. Някъде из форума имам тема с олекотения маховик монтиран на 2,6 с насадени карантии от 2,8 и портнати глави и дросел. Сгъстяването го направих с тънки гарнитури от Г.Оряховица а от главите бях махнал 0,3.

    Мойте глави ги резнаха с 0.3 а гарнитурите си бяха стандартни но понатегнахме с един майтор болтовете повечко (нови разбирасе)  защото ключът издаде багажа.Всичко е портнато тялото на дебитомера до изпъскателите включитено и колата си възвърна поумрялите кончета .

    И имам малък проблем с маслото държи 2 бара студена дори и при форсаж, а когато загрее пада на 1.5 на място и при форсаж се вдига до 2 бара

    Дали е фирясал разтовареащия клапан на маслената помпа .

  9. преди 9 минути, AUDI100 написа:

    Моето наблюдение от 2003г.на сам относно ц4 е ,че ACE е най пъргавия мотор.ДЪЛГИ завои с ц4 особенно с тежък мотор пред предната ос се получава свърх завиване.КЪСИ завои с неподходяща скорост на влизане е сигурен начин за продължаване на пред ,става като камикадзе.4х4 на ц4 НЕ помага на никакви завои.В преспи до мигачите съм влизал на нива само с ПРЕДНО и пак излязох с назад напред.Ускорение от 180 към 220 е с невероятна лекота.2,8 4х4 тежи над 1600кг.ACE празно с 15л.бензин и 4литра течност за чистачки тежи 1340кг.2,8 е добър двигател но не колкото свърх модерния за времето си ACE.За жалост моето ACE умря на 700к след смяна на 4 глави ,но видях А6 ц4 италианка на 900к.само със смяна на колектори.(пукнатини вдига разхода на гориво до към 20/100км)НЕ СЪМ С ПРЕТЕНЦИИ НА РАЗБИРКО просто винаги имам по едно черно ц4 на паркинга за всеки случай.Пространството вътре  е по голямо от БМВ или Мерцедес.Само друса повечко:)

    Свръх модерното не би да е механичният инжекцион с 5а дюза за студен старт.

    При наличие по същото време ел.инжекцион и ел.дебитомер.

    Не разбрах кое е свръх модерното освен ,че е по агресивен твойте думи .

     

     

    преди 4 минути, SpeedyMan написа:

    Купи му хубави гуми на това АЦЕ. Ти го изкара шейна.

    Е значи върви горе-долу, щом си по-бърз от 2.0 ТДИ, което явно е било без чип.

    Друг вариант е да го направиш със спортни карбуратори.. Из нета гледах разни преработки на времето, 

    Един фен на хонда ме надъхва за 6 карбуратор но не ме кефи идеята за елиминиране на безотказната инжекция за момента е ред е двойна генерация и стърган маховик от 2.3

    Все пак благодаря за идеята ще помисля пак за това.

     

    П.П.

    Или по-добре ще му насадя едно

     

    СВРЪХ МОДЕРНО 

     

    АСЕ Н@ 950001 мили от италия с 3пръста нагар в картера и главата

     

    СЪС СПУКАНИ КОЛЕКТОРИ ,ЧЕ ДА ГОРИ И ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ВЪРВИ МНОГО ЗАРАДИ РАЗХОДА и ще махна куатрото и му слагам 4 летни галоша за зимата че да го рова до мигачите в сняг и да е като танка руди .

    Ко че кажеш за таз яка идея?

     

  10. Преди 22 часа, AUDI100 написа:

    Би било разумно ако търси жив мотор да си купи  ACE .Само с предно предаване и добра бензинова система.Много по лека предница.По е възможно да я вкараш в завой а и спокойно без ограничител стига 230км/ч.140коня на тези килограми са като 200 на някой по нов автомобил тежащ 1800кг.

    Мотор е ЖИВ и е ревизиран напълно вече има поне още 200 000  живот ,но търся начин да пооправя мудността зададена му от завода.

     

    АСЕ на 20г.

    спукана глава с износена верига на валовете ,стара и непоправима механична бензинова система, без опция за газов инжекцион много по морално остаряла конфигурация от AAH2.812V като разход с 2/3 литра разлика и много по куцо при quattro.

     

    Хайде моля ти се колега   преди 20 години като ти е било мечта е изглеждало по друг начин ,но сега сме 2018  погледни  на нещата РЕАЛНО и не казвай на черното / бяло.

     

    По-добрата алтернатива на ауди АСЕ е VW ABF премахната механична инжекция заместена от електрическа и възможности за барникане.

     

    П.П.

     

    И ако е ауди ще е quattro иначе  всяка друга марка може да ти предложи екстри, вървеж и др. ,НО не и QUATTRO.

     

    Това е чарът на тази марка!

     

  11. Карам  я от година близо и да си кажа честно има недозавиване усеща се и при маневриране на пълен завит волан как задницата избутва предницата.

    Карам и рено сценик и е по устойчиво в завой от 100ка със скорост(пример на слизане от магистрала хемус посока плевен с реното хвърча с 120 на долу, а със аудито немога да го направя щото че откъсне няколко мантинели преди да достигне 120 ///макс 90 .

    А 100ка ц4 с тази подвижна предница за комфорт и фабрично няма стабилизираща  щанга отзад и от това също колата не е толкова устойчива, НО 

    ГОЛЯМО НО

    Аудито е прекрасен автомобил за извън градско не е за пистови историй макар, че си правя всякакви щуротий  и го натягам доста. Става и за грасдко ако издържаш на разхода му ,страхотен звук ,приятна возия и много простор отвътре и изчистена стилна форма на купето при седана ,А ЗИМАТА и не само кара много хора да се намразят  и да намразят своите "джипове"

    просто

                       QUATTRO 

     

  12. Преди 2 часа, SpeedyMan написа:

    Нямам идея, а и няма голям смисъл, ще трябва да я държиш в обороти за да ускорява. То за да не върви му липсва компресия предполагам. Аз така пробвах на времето едно 2.8 с куатро и вървеше като голф 75 коня все едно. Поне в града. Просто  газовите уредби с времето прецакват клапаните. 

    С гаранция не върви като 75коня,  клапаните са наред главите съм ги ревизирал и портнал лично  и колата върви от порядъка на около 120+/-коня пробата е на направена с пасат 2.0тдй  летящ старт и му бягам с малко при това съм на  17ки от а8 д3 плочите. 

    Благодаря за мнението колега.

    Преди 1 час, kapitango написа:

    Валовете на всички V6 12 клапанови мотори (АВС, ААН, ACZ,  AFC) са еднакви 220 градусови.

    Разликата е, че някои са кухи (по-леки) и са комплектовани с клапани с по-тънки стебла.

    Има автърмаркет валове, като например CAT CAMS, но за да постигнеш някакви резултати и да накараш този двигател да тръгне трябва да сложиш валове над 280 градуса и да сгъстиш мотора до към 12/1. Намаляваш горивната камера с около 0.9 - 1 мм.

    Ето тези биха ти свършили работа:

    http://www.catcams.com/products/camshafts/datasheet.aspx?ENGINE_id=79&CAMSETUP_id=14

    Ако искаш още по-остри валове от горните, вече отиваш и на други пружини и други компенсатори на хлабините.

    С горните валове, сгъстяване, портване, генерация, инжектори и ремап ще извадиш малко над 210 коня на около 7500 об/мин.

    Забравяш за бензин по-малко от 100 октана.

    Дали си струва, не знам, но колата става приятна ежедневка с тази интервенция.

    В никакъв случай не си мисли че ще стане някаква бегачка.

    За добри коне ти трябва чарджър и доста познания и сръчност за да се монтира както трябва.

    Колега гледах чарджър кит-ове който се монтират на колектора отгоре но нямат намиране мисля че бяха японски специално за такива шестаци.

     

    И да попитам знаеш ли кой може да ми олекоти маховик от петак ,че да стане за шестака, че опира в блока?

     

     

  13. Преди 15 часа, SpeedyMan написа:

    1. Диагностика на горивната система.

    2. "По-остри" валове ще вдигнат по-високо в оборотите макс. въртящ момент, но няма да я направят повече коне мисля.

    3. Слагаш чип, по-големи дюзи и т.н. абе хвърлящ някоя хилядарка и докато се наиграеш... кой знае какво ще се получи. Тук май е най-разумно да й сложиш хубав ГИ и там да си играеш с настройките, отколкото да пипаш оригиналната бензинова горивна система. Ама не очаквай някакви чудеса от вървеж. 

     

     

    Със газ е ловато .

    От какъв мотор да взема по-остри валове?

  14. Здравейте колеги!

    Преди близо година си взех 100ца на сляпо и се почна от до  вдигнах я че беше на земята с окачваме от S4  сменях гарнитури на блок картера на картера след това свалях главите, че и те течаха шлаиф, напасване на клапани, гумички,  разпилих ги максимално входове, изходи, всмукателния колектор също (жабата) , дросела  и изпускателите, но това някакси не ми е достатъчно все пак куатрото яде част от мощноста около 40%. Сега съм се захванал с двойна генерация на 55мм, но и това няма да е достатъчно така, че съм се ориентирал и към маховик от 2.3.

    Та въпроса е какво още да се направи, че да тръгне за v6 ???

×
×
  • Create New...