Jump to content

bozhidar97

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 8L 1.9 TDI 131 кс

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

bozhidar97's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. bozhidar97

    Проблем с табло VDO

    Видяхме се с колегата @bsdnikolov и проблемът беше решен за 20 минути. Оказа се, че таблото е вързано правилно, но вероятно е имало накъсан кабел, тъй като след смяната на кабела вече всичко е наред. Благодаря за помощта, колега!
  2. Здравейте, Става въпрос за Audi A3 8L 1.9 TDI 2003г. 130кс. Имах проблеми с таблото (Jaeger) - неверни показания на стрелките, внезапно угасване на цялото табло и т.н. и си намерих VDO такова (с фул фис), както и ново лостче за чистачките, за да имам функционалността за reset и превключване между менютата. Всичко беше наред, но няколко месеца след това почна да ми се появява грешка на таблото Bremslicht (проблем със стоп светлините). Пълна проверка на стопове, трети стоп, смяна на стоп машинка с оригинална такава от Порше по VIN номера на колата - пак и пак излиза, през 1 минута (с ново включване на зумера). Мъчих се така доста месеци и наскоро се реших да търся кардинално решение на проблема. Закарах колата в сервиз Яки (София), където отделиха доста време да проверят цялата инсталация, като не откриха никакви проблеми по самата инсталация на стоп светлините, включително стоп машинката. Грешка на диагностика не излиза, но реално я има на таблото. Накрая изразиха подозрения, че проблемът е от смененото табло (VDO) и тъй като си пазех старото Jaeger, решихме да го сложим отново, за да видим какво ще се случи. Еми - грешката изчезна. Според тях проблемът е, че VDO таблото, което имам не става за тази кола и търси CAN BUS комуникация, която колата няма, затова постоянно набива грешката. Чудя се какво да правя и как да намеря точното табло за моята кола. Също се чудя има ли някой, който може да препрограмира това табло, за да спре да се опитва да комуникира по CAN BUS? - Как да знам какво друго VDO табло да си купя, което ще пасне идеално на моята кола? - Има ли шанс за сегашното VDO табло да се направи нещо? Всякакъв опит по темата ще ми бъде много полезен, или препратки към специалисти, които се занимават конкретно с тези неща и са навътре в нещата. Благодаря!
  3. @evg_eni благодаря за разяснението Т.е. трябва да си купя такова табло https://www.olx.bg/ad/audi-a3-8l-vdo-full-fis-tablo-CID360-ID7GqKS.html/ Тук следва да питам колко би следвало да струва, т.е. колко е нормално да му бъде цената, има ли специфика при монтажа? Не съм запознат, а обичам да проучвам предварително нещата.
  4. Здравейте, колеги, Ще комбинирам няколко въпроса в една тема, за да не пускам 100 теми Колата е A3 8L 2003г. 1.9 TDI 131 к.с. с климатроник, 6 скорости Ето ги и въпросите ми: 1. Дисплейчето на таблото показва само външната температура. Как мога да видя и друга информация от сорта на среден разход и т.н? Мъчих с левия бутон, с който се настройва часовника, но единствено преминава през проверката на отделните системи, накрая изписва ОК и след това пак показва външната температура. 2. Маркучето, което води към пръскалката на задното стъкло е измъкнато от казанчето за чистачките. Виждам го как виси. Мога ли да го закача без да свалям казанчето и ако да - някой има ли идея къде точно трябва да се закачи, че търсих някакви схеми на връзване, но нищо не открих. 3. Някъде в България продават ли cup holder-а? Моя явно е заливан в миналото и е супер лепкав - мъчих да го чистя, но не се получава и искам направо да го сменя с нов. Търсих дори в amazon за нов, но нищо не открих. 4. Същото като 3-тия въпрос, само че за подлакътника. Счупено в копченцето, което отключва механизма, за да падне подлакътника или да се вдигне. В момента механизмът в заключен в горно положение, но успявам да го отключа с помощта на две отвертки, което означава, че ми трябва само такова копче и си решавам проблема. Някой знае ли дали въобще се продава или да търся по моргите? 5. Стрелката за нивото на горивото показва повече, отколкото има реално. При изваден контактен ключ (без да е даден контакт) стрелката стои почти на първата чертичка, а не на минимума. Когато заредя гориво догоре, стрелката стои с почти една чертичка над максимума. Има ли някакво решение на този проблем или да си карам така и да не се занимавам с дреболии? Благодаря предварително!
  5. bozhidar97

    Обслужване

    Здравейте, Тъй като вече съм собственик на A3 8L 1.9 TDI 131 к.с., тази седмица ми предстои регистрация и обслужване. Търсих в другите теми обобщен списък на нещата, които трябва да се обслужат, но не можах да намеря, затова реших да попитам. Кои неща е задължително да се сменят? Масло, горивен филтър, маслен филтър, чух за водна помпа, ролки и др., но може ли някой разбиращ да даде изчерпателен списък за всичко, което трябва да се смени? Не искам да пропусна нещо и искам да избегна по-кофти ситуации за в бъдеще. Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...