Jump to content

vip79

Members
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    1,8Т

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Пловдив,Асеновград

Последни посетители

1177 профилни разглеждания
  • DIDOV

vip79's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Честита 2013г.Много безаварийни километри с нашата любима марка. И сега да питам някой стигна ли до резултат с препрограмирането на Климатроника през ВАГКОМ или щес е борим и тази година. "Сумиста" със сигурност го е правил и знае как става(елементарно е),но едва ли ще пише тук как точно става.Пък доста хора от форума са мнооого далеч от неговото сервизче и няма как да идат лично той да им отстрани проблемчето.А вече съм сигурен,че повече от половината А4,А3 до 2001 год. са с включена AUTO ON Функция на климатроника,която се явява малко дразнеща за нашия климатичен пояс.
  2. Е то по тая логика да си кара стария Пасат колегата и да няма разходи потдръжка.Всичко е късмет и здрава кола се разваля(машина е).Аз на старата ми Б3-ка сменях 3 пъти скоростна кутия и 1 път съединител за 50 000км(отделно дребните ремонти).На А4 1.8Т за пробега до сега (към 35000км) не съм имал такива проблеми със скоростната и Турбото си е ОК.Късмет каква кола ще намериш това е.Все пак говорим за стари коли от миналия век на много хиляди километри.
  3. Естествено ,че 1,8Т доставя повече удоволствие от 1,8 атмосферка.И като се има предвид възраста на собственика по-добре да забрави за 1,6 и 1,8 без Т.Колега търси си читав Т мотор и скачай смелo.Миналата седмица си правих експеримент с Ваг ком и разхода на гориво на 1,8Т и 1,8атмосферен във А4.И двете коли са 1998г.При 100км/ч. по ваг ком 1,8Т гори с 0,7-0,8л.по-малко от обикновения 1,8i.Незнам колко е вярно,но Ваг кома показва така.Ако някой около Пловдив,Асеновград с А3, А4 или А6 иска да засече разхода може да пробваме и с неговата кола.
  4. Това което забелязвам за момента е,че всички с Controller: 8L0 820 043 B се включват автоматично след старт.Тези които са накрая с букви "D" или "H" нямат ядове. Как мислите вие?
  5. vip79

    Комфорт модул на А4 В5

    Почисти или смени с нова устер клемата на изхода на алармата в двигателния отсег.В Италия навремето са ги правили така.С времето корозира или прекъсва връзката(клемата не е херметично затворена).Провери там. Втория вариянт да е трябва настройка на алармата с джъмперите,които са на тялото и.По модела си изтегли мануал и там виж кой джъмпер за какво е.
  6. "hellix"каза: "Здрасти, не се бъркаш. Един път случайно споменах на "Сумиста", че все се включва и той ми смени някакви стойности през ваг-км-а и от теретия опит се оправи, но незнам какво е пипал. Сега пък всеки път го пускам като искам, но това е по-добрия вариант" На прав път сме колеги който успее първи да оправи проблемчето да пише тук ще има почерпка от мен.Ясно е, че става през Ваг-Кома въпроса е някой да даде жокер откъде се променя настройка за този досаден авто старт. Благодаря на колегата "hellix" за информацията бях почнал да се съмнявам,че може да се оправи с Ваг-ком.
  7. Прав си ,но е доста досадно и е добре поне да знаем как да се спре/пусне функцийката.
  8. Няма значение дали колата е А3 или А4.Има значение дали компресора е Zexel или NipponDenso.Има значение колко цилиндъра е мотора дали е дизел/бензин и дали има наличие на датчик G111.Преди и след 1996-та е колата.И да ИМА такава опция с кодирането.Въпрос на време е да разбера как става точно и ще пиша тука за да може всички колеги да си оправят досадното проблемче.
  9. На J_O_R_O климатроника е 8D0 820 043 H моя и твоя са - 8D0 820 043 B Може тая буквичка да оказва влияние и затова да не става МОля някой колега с климатроник: 8D0 820 043 B да каже какви са му кодовете за да пробваме и ние. (разбира се 8D0 820 043 B ,на които му е изключена Ауто Он)
  10. Влизаш тук: натискаш: "Coding-07' и влизаш в подменю където можеш вече да променяш стойностите. Натискаш бутон:"do it" и си готов с промяната(при мен прекодирането не оправи Ауто Вкл. на климатроник) WSC 06335 незнам какво значи. Има доста хора тук във форума,които са наясно как става изключването на досадната "AUTO ON" функцията на Климатроника,ама не ми е ясно защо си мълчът и не помогнат тука.
  11. И според мен спирачната помпа ти е за смяна(макар че си я сменял веднъж)Ама то няма кой знае какво за смяна.Продухай с компресор всички спирачни тръбички.Огледай маркучите към спирачните цилиндри дали не са протрите спукани(най-добре ги смени). Свали спирачните цилиндри и ги раздвижи и почисти(ако се налага-смяна)Със спирачките компромиси не трябва и над 1000лв да ти струва цената е нищо в сравнение със сигурноста на хората в колата.
  12. Направих експеримента.Моята кодировка е: Controller: 8L0 820 043 B Component: A4 KLIMAVOLLAUTOMAT_D72 Coding: 04140 Shop #: WSC 06335 Промених кодировката както е при колегата "коко76" Coding: 03140 Shop #: WSC 06313 Няма промяна.Климатроника пак се включва сам при всяко даване на контакт. Със сигурност чрез ВагКом може да се оправи това досадно Авто Включване на всяко палене,но незнам как става.Има колега от форума,който беше с такъв проблем и му беше отстранен в сервиз ,чрез промяна кодовете с ВагКом.Ама не се сещам нито за ника му нито за сервиза. Знам само,че колата му е сребристо А4 1,8Т към 98-ма год.Ако някой го оправи това да пише, че половината Аудита в тия години са така.
  13. Късметлия си.При мен се включва сам при подаване контакт.Моля които е програмирал "ауто старт" на климатроника през Ваг Ком или знае как се изключва да помогне.
  14. Здравейте колеги.Става въпрос за А4 АЕБ 98год.От както съм купил колата климатроника ми се включва сам при всяко палене на колата.Дори и да го изгася ръчно -завъртя ли ключа да паля той пак си се включва сам(явно не помни ,че е бил изключен преди това).Разбрах,че със ВАГ-КОМ мога да настроя да не се включва на всяко палене(даване на контакт).Иначе на 08.Auto HVAC не намира никави грешки когато го тествам.Някой от вас може ли да ми помогне с кодовете,които трябва да въведа във ВАГ-а за да оправя този досаден проблем.Някаква AUTO ON функция явно е включена от предишния собственик.
×
×
  • Create New...