Jump to content

Sashko95

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi a4 b7 avant

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Sashko95's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колега 100 мм е шестостена бях взел и от двата никой не заблуждавам казвам как е. Късия е в мен даже утре ще го върна защото не ми трябва. Донора беше а4 б7 2.0 тди 2008 година 170 кс. код на мотора BRD така каза момчето от което взех модула.Ако е от тази кола в което съм сигурен значи има и б7 със по-дълъг шестостен.Мисля че след 2006 са с дългия.
  2. Колеги модула вече е сменен. Не мога да си позная колата. Вече работи доста по тихо и държа да кажа че модула е от този с по дългия шестостен а донора е б7 тоест слагат и на б7 от дългия шестоснен. Стария шестостен почти нямаше следи от употреба но все пак си го смених. Доволен съм от тази инвестиция. На стария модул веригата беше разсхлабена и тракаше от зъбчатката а сега няма никакъв шум и колата стана още по приятна за каране.
  3. Да колега аз сега взех модул който е със зъбни колела както и зъбно колело. В неделя ще се монтира на колата да видим ще има ли промяна. Добре си направил колега. Аз също мислех за този вариант но се отказах и взех със зъбни колела. Може би е по добрия вариант от 1.9 но аз си викам щом инженера го е сметнал да е с балансиращи валове значи е по-добре. Но ще видим как е като я сменя.
  4. Да за това съм взел от двата. А но кои модели слагат по-дългия шестограм?
  5. Донора е 2.0 тди 170 кс. 2008 г. Мисля си че е по-дългия но ще ги сравня в неделя. Взел съм и от късия и от дългия. Ще напиша подробно с кой шестограм е и как е колата след като ги сменя. Нали има 2 варианта не помня точно милиметрите но единий се води че не превъртал. Но аз не вярвам ще си го сменям и него на определени километри.
  6. Нали има 2 варианта не помня точно милиметрите но единий се води че не превъртал. Но аз не вярвам ще си го сменям и него на определени километри.
  7. Знам че може и от там но при мен компресора работи. В неделя ще сменям модула с баланс валовете взел съм със зъбни колела и по усиления шестограм. Като го сменя ще кажа как е.
  8. Валовете са добре. Дюзите не съм ги гледал, но колата върви добре няма проблем има си мощност. Само този шум ме притеснява.
  9. Колеги колата е а4 б7 2.0 tdi код на мотора BLB. Проблемът е следния. След като я купих всичко беше наред, само че работеше малко по шумно от нормалното за този мотор. Обслужена е напълно ремъци ролки водна помпа масла и филтри. Смених и маховика опръстени на дюзите тандем помпа. Сменен е и шестограма на маслената помпа но при смяната се оказа че е сменян скоро и видяхме и че турбото е ново и предположих че е превъртял шестограма ама нали няма проблем с новия и оставих нещата така. Но като се зачетох по формите разбрах, че това е само временно решение и че ако е бил заоблен предния шестограм този ще се заобли за отрицателно време. И сега има много силен шум на празен ход като загреетрака силно ромоли.Иначе като е студена работи по тихо. Изминал съм само 6000 км. от смяната на шестограма. Може ли шума да идва от маслената помпа от веригата или от баланс валовете.
  10. Открих проблема. Беше от тандем помпата, след нейната смяна колата промени начина си на работа и изчезна шума и тресенето. Да колега.
  11. Колеги още не мога да разбера защо работи така шумно. Може ли заради опръстени на дюзите или износен вал? Ще бъда благодарен ако някой има представа или е имал подобен проблем.Иначе колата си върви добре има си мощност всичко е наред.@Sashko95
  12. Значи може и шума да е от там. Незнам ще проверя.
  13. Шестограма на помпата е сменен също и ангренажа. Шума се чува и на спрян климатик.
  14. Здравейте колеги колата е ауди а4 б7 комби 2.0 тди 140 к.с. От скоро време ме притеснявя един шум оприличавам го като тракане леко виене по силно се чува на загрял мотор. Колата е напълно обслужена. Не е от маховик в това съм сигурен.
×
×
  • Create New...