Jump to content

glavunin

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4 Avant ACE

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

glavunin's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. glavunin

    ъпгрейд ACE->1.8t

    Благодаря, за съвета! Разбира се, сте прав. Към момента нямам никакви амбиции за някаква бегачка. Иска ми се Б4-ката да е стокова, просто да сложа по-нов и с добра репутация мотор като 1.8т. Кефя се на дъртия двигател, ама мисля че вместо основен ремонт и всеки да вдига ръце от тая механична инжекция, по-добре да забуча някой по-млад и такъв от който майсторите няма да бягат в ужас. Взех я преди година, от тогава съм сменил амортисьори, пружини, рециклаж на спирачни апарати, нови дискове, нови накладки, но без ъпгрейди, всичко стандартно, просто да си е в час колата. Доволен съм как спира и няма да ходя да се състезавам, искам просто да стане Б4 за пример 😎 Със сигурност ще обърна внимание на темата която ми посъветвахте и евентуалните подобрения занапред. Никой няма да се убива! Тук сме за съвети и разумни действия Безаварийно на всички! Благодаря Ще задавам въпроси и занапред, благодаря за топлия прием 🥰 във форума. А да, и момента с подрастващия юнак големия град и т.н. вече го минахме
  2. glavunin

    ъпгрейд ACE->1.8t

    Много благодаря за помощта, съветите, изчерпателния и моментален отговор на въпросите ми! Извинявам се, че не благодарих веднага. Много колегиално отношение, благодаря! Всичко добо и успех и на Вас с проектите. Ще пиша и занапред Имам още въпросчета, ама да му дойде времето.
  3. glavunin

    ъпгрейд ACE->1.8t

    Здравейте, колеги! Нов съм във форума, благодаря за разбирането. Сигурен съм че има много теми по въпроса, но тия търсачки по форумите работят много неудобно (по мое мнение) или не знам как да ги ползвам. Моля да ми постнете линкове към темите които са свързани с това, което ме интересува. Карам Б4 авант куатро с АЦЕ мотор. Чувал съм че сравнително лесно може да се замени моторът с 1.8т. Няколко неща ми се въртят в главата на първо четене: 1. Скоростна кутия мога ли да запазя тази с която карам? 2. Трябва ли 1.8т да е от куатро (надлъжно разположен двигател) или може и от кола с предно да се вземе? 3. 1.8т с какъв код на двигателя да търся? 4. Какво се случва с всичките красиви датчици/уреди ВДО на 80-ката, сложно ли е да се направи така че да продължат да работят с новия двигател? 5. Какво ми трябва от колата донор, освен двигател турбо и компютър? 6. Какво се случва с останалата електроника? Таблото е с борд компютър (моментен разход, среден разход и т.н.). Ще продължи ли да работи както трябва? Май това е на първо четене. Ако има колеги, които са го правили, моля за съвет. Не на последно място, колко би струвала тази операция (като труд имам предвид) и ако можете да ме посъветвате за механик/сервиз в централна България или другаде, където могат да свършат работата качествено. Каква е ситуацията с технотест, предвид че мощността на двигателя е с разлика по-малка от 10%? Някъде бях чел че АЦЕ е легалния ключ към 1.8т заради малката разлика в мощността. Благодаря за отделеното време! Леки и безаварийни километри!
×
×
  • Create New...