Jump to content

SotirZah

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от SotirZah

  1. На мен ми бяха казвали, че този мотор е значително по-крехък от 3.0 ТДИ. Ако питаш мен ориентирай се към 3.0 ТДИ. Аз в момента си правя такава и съм много доволен. Още щом я взех смених веригите и маслото на скоростите.И до сега само от гарнитурата на масления охладител между главите ми изби масло, но и там го оправих, като се има впредвид, че колата е над 300к, си е направо чук. Като цяло на по-големите агрегати се настрой психически за по-бърза амортизация на окачването, което никък не е евтино, също така и от към труд си е по-трудничко,  но пък ако си фен на марката, не е няква драма, че ще сменяш по 8 носача, а не 4, 6 свещи не 4 и ще сипваш по 8 л масло не 4 ;). Горе доло всичко двойно.

  2. Тук все едно се дискотира тема за RSQ8 и някакъв нечуван проблем до сега.  Мап и Маф сензорите ако имат проблем ще ги запише като грешки . Ако има проблеми с центровката, ще се усети още при паленето, ако има проблем с турбото също диагностиката не е чак толкова голяма драма. Трява си механик и един кабел VCDS(china), който струва 50 лева. Най-лесния начин е да се направи един лог със стойностите(request/actual) на всички изброени датчици и ще стане ясно, какво се случва, ако проблема е в електрониката ще си проличи, ако е механичен също при правилно разчитане, ще те насочи къде да търсиш проблема. Ама само с теория няма да стане, трябва си и малко разглабяне.

  3. Свалих турбината, почистих геометрията и продадох колата. Иначе като цяло диагностиката не е кой знае колко сложна, трябва да видиш хода на "котвата" на турбината. Да проверив живи данни, какво се случва със вакумите и тн. и тн. Колега имай предвид, че това са само догадки, за конкретно решение на проблема ти трябва сервиз.

  4. Здравейте,  колата ми е личен проект, взех я много постна и до момента и направих много подобрения. Следващия ми проект е да направя таблото S-Line и да сложа цветен фис от ColourMFA. Имам две питания, някой ъпгрейдвал ли си е таблото по този начин и знаете ли, дали се продава само основата на таблото S-Line или трябва да намеря табло донор и да преправя моето. Също така видях, че от ColourMFA започват да събират поръчки от следващия понеделник, ако има желаещи можем да пуснеме поръчка заедно и да издействаме някаква допълнителна отстъпка.

  5. Колега, мултитроника е горчива бира. Трябва диагностика, но на абсолютно научкване аз бих казъл, че е мозъка. По принцип съм чувъл, че CVT кутийте подлежът на тотално обслужване/ремонт на около 300-400к километра, може и на твоята да и е дошло времето. Моят съвет е да посетиш специализиран сервиз за автоматични трансмисии. Моля, сподели какво се е случило, след като отстраниш проблема.

×
×
  • Create New...