Jump to content

pravidobro

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Олимпиец В4

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

pravidobro's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. За да те засекат по номера на колата е необходимо камерите да снимат всички преминаващи коли. Изключвам подобна възможност предвид капацитета от 5 000 снимки на сегашните камери. Щом се слага стикер, явно идеята е камерите да снимат само нарушителите. Като не може да ти прочете RFID чипа системата ще изведе съобщение за грешка и камерата няма да снима. Може и да греша, но че поставени един до друг /или един зад друг/ RFID чиповете взаимно си пречат и четците не могат да разпознаят кой е техният, е безспорен факт. Разбира се, необходимо е разстоянието между чиповете да не надхвърля определен максимум /ако не греша - беше 1 см./.
  2. Идеята е да не могат да го прочетат "рамките" докато сте в движение. Служителите от ГМ следят само дали сте си платили за паркирането. Естествено, когато паркирате, махате картата с чипа и остава само чипът на стикера. Когато тръгвате, слагате отново картата. Стартов номер от "Витоша 100" също върши работа.
  3. Работата е там, че RFID чиповете, за разлика от другите видове чипове, нямат собствено захранване. Ако два RFID чипа са достатъчно близо един до друг, четецът не може да ги прочете. Пробвайте, например, да валидиране картата си за градски транспорт с долепена до него банкова карта.
  4. Благодаря на колегите за отговорите. Значи, щом ще бъдат с RFID чип, то защитата е лесна. Карта за градски транспорт или банкова карта, сложени върху стикера, и проблемът е решен.
  5. Здравейте, олимпийци!!! Чест и почитания!!! Отварям тази тема, защото не намерих такава във форума и я пускам тук, защото въпросът си е технически от всякаква гледна точка. Еко стикерите, които ще бъдат слагани при техническите прегледи от 12.07.2021 г. нататък с RFID чип ли ще бъдат? Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...