Jump to content

shofera

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Хонда

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

shofera's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Не очаквам общите разходи по поддръжка да са като при Хонда, по-скоро ме интересуваше дали тези 2 двигателя имат генералните проблеми на предишните генерации и дали са надеждни до поне 150к км. Прочетох мнения в чужди форуми за отваряне на двигатели зареди проблемни дюзи и карбонови отлагания, високата компресия водеща до бензин в маслото, все плашещи неща, които при Ауди ще са болезнено скъпи. Благодаря отново! И според мен разходът не е реалистичен, но не е и толкова важен за мен. Надежността е на първо място. Колко време караш твоята и колко км е, ако не е тайна? Ще съм благодарен, ако споделиш цялостни впечетления от колата (може и на лично). Благодаря!
  2. Здравейте, Загледал съм А5 Sportsback 2017г. и моля за мнения относно 2.0 TFSI моторите 190кс и 252кс, а именно - отстранени ли са проблемите с течовете на масло, дюзите за директно впръскване и тн. Идвам от Хонда и надеждността е високо в критериите ми затова ще съм благодарен на опитно мнение, спрял съм се на бензин, тъй като имах неприятен опит с дизелови помпи, ДПФ и дюзи в минало време... За 190кс версия четох, че постига изключително нисък разход сходен на дизеловите аналози благодарение на вариация в тайминга на клапаните (https://jalopnik.com/heres-how-volkswagens-new-budack-cycle-engine-works-1818632265). Интересно е също, че компресията е по-ниска при по-мощния двигател ... (идеи?) https://www.ultimatespecs.com/car-comparator/109931,112122/Audi-A5-(F5)-Sportback-vs-Audi-A5-(F5)-Sportback.html Благодаря предварително за мнения и съвети! Поздрави!
×
×
  • Create New...