Jump to content

richieyanevv

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A6 C7 2012

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

richieyanevv's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. @zhelyazA6 Стара загора, общо взето и днес рових каквото можах от към long coding-ите. Ако всичко е сток, реално наистина само с четене разбирам какво да пипна, за да включа или изключа екстра и т.н., но при положение, че веднъж е пипано и не знам и не мога да разбера точно какво, ме е страх да не стане още по-зле. Специално при кодировките и адаптациите на конкретния модул, нищо нередно не видях, което да е очевадно, че не е както трябва. Съгласен съм и на вариант за препоръка на майстор, който би могъл да го коригира, защото за момента и в това отношение удрям на камък в района.
  2. @zhelyazA6 Всеки един от датчиците на парктроника са пробвани отделно, като са свалени един по един и тествани с чисто нов такъв, закупен от Ауди. Новия датчик си работи, пробвахме го на друга кола също. С това започнахме. След това свалихме и двете брони, свалихме окабеляването на датчиците и го проверихме от до за прекъснат кабел и т.н. Модула също си праща сигнал по думите на "майстор". Колата е на реални 216к км закупена от Ауди в България със пълна сервизна история до 180хил км. Доработките и всичко пипано са правени от втория собственик, последните 30хил.км /година и половина/. ДПФ-а също е некадърно премахнат, поне софтуерно, защото колата изобщо няма такъв, има даунпайп на негово място. Според думите на последния "майстор", който я гледа, парктроника не работи заради липса на комуникация поради грешно кодиран CAN и единствения начин да се оправи е да се върже към Ауди онлайн и да се кодира цялата наново. Нещо, което той не можел да направи. Та идеята е възможно ли е или не. MMI, мога да си го прекодирам, със същата версия, но поне като хората. Въпроса ми по-скоро е за CAN-a, парктроника и комуникацията, дали изобщо е възможно.
  3. Здравейте колеги! Наскоро купих А6 4Г 2012г. Колата е с множество доработки, както външни и интериорни, така и силови. Взех колата с проблем в кутията, който вече е успешно ремонтиран, но остава да се заема с останалите проблемчета. Първо малко инфо за колата, а след това и проблемите - това което е правено или поне аз знам, че е правено е следното и е възможно свързано с проблемите. Софтуер на мотор и кутия, голяма турбина, генерация с клапи като клапите са вързани с режимите на шофиране, ъпдейт на MMI до К0942-4, допълнително е пипано из целия софтуер, спрени са коланите, обърнато е start-stop системата и много други. Главното с проблемите = единствения видим проблем е, че не работи парктроника. След хардуерна проверка на всички кабели, модула и датчиците и без констатация на проблеми, и след пълен ауто скан на колата, видяхме следното, две грешки в парктроника, погрешно кодиран CAN, и доста други - прикачвам ауто скана. Имам опит с ваг ком, но винаги на по-стари автомобили. Колата ходи до сега при 3ма майстори без успех, затова се надявам с ваша помощ, да се случат нещата. Благодаря предварително! Log-LOG2-WAUZZZ4G9CN083778-216851km-134744mi.txt
×
×
  • Create New...