Jump to content

BobyG

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 B8 2.0TDI, 2012

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

BobyG's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Сърдечно благодаря и на двама ви!!! Ще пробвам от алиекспрес, щом има възможност да се спести някой лев. Като пристигне и го пробвам ще пиша обратна връзка дали всичко е ок - може да е полезно за други колеги в бъдеще. Пак благодаря и всичко най-добро!
  2. Здравейте! Моля, може ли някой да каже какъв кабел трябва да се закупи, за да може да се свърже колата към лаптоп? На лаптопа ще се инсталира VCDS софтуера ( намирам версии 17.1 и по-нови - но май ще пробвам със 17.1). Колата е A4 B8 Technik, 2012 година, 2.0 TDI, 100 kW (136 конски сили). Напълно бос съм в тази сфера, и разчитам изцяло на вашите съвети. Очакванията ми бяха софтуер + някакъв стандартен кабел и работата е готова. Търсех основно в ebay , но всичко което намирам като кабели е за по-стари audi-та и изобщо не съм сигурен какво да купя. Цялото начинание го правя за познат в чужбина, който има желанието да си бърника по колата. Благодаря предварително за времето и съдействието!
  3. Проблема е решен. Причината за този бъг е че, активатора, който е необходим да се стартират новите карти, в моя случай го бях "инсталирал" преди да инсталирам новите карти. Мисля, че по този начин активатора не позволява на навигацията да създаде файла "acios_db.ini" . Съответно тя не намира този файл, и заради това имах проблема от горната снимка след като натисна бутона NAV Тъпа грешка, но във форума ме подведоха явно грешни коментари + използвах патч/крак, който не е този, който е даден от congo. Затова съвета ми е да се следва 1 към 1 последователността на PDF файла, който е даден от автора на темата (congo в случая). Как оправих проблема: 1) Преинсталирах наново firmware-a. От (първия ъпдейт) К942 го свалих на К900. По този начин зачистих патча, който НЕ се съхранява на HDD, а е в самия flashable ROM (извинявам се ако бъркам терминологията.) 2) Инсталирах наново същите карти дадени от Конго Тоест върху карите 6.36.0 2023 презаписах пак същите карти. По време на инсталацията излизаше прозорец с грешка 140 няколко пъти, но в прозореца имаше опция Retry. Винаги пробвайте Retry няколко пъти, преди да се окаже, че е невъзможно да продължи инсталацията и да трябва да излезете с Cancel. Мисля, че колеги с HNav също могат ползват картите от линка без проблем, НО първо трябва да ъпдейтнат версията на firmware-a до възможно най-новата, за да няма изненади. В линка който съм дал по-горе има firmware само за HN+ навигации, а не за HNav! 3) Приложих активатора, СЛЕД КАТО при натискане на бутона NAV, MMI се опита да зареди новите карти, но не успя и в крайна сметка ми изписа Navigation Database is blocked. Мисля картите работят без проблем, засега! : ) Съвет: Цъкайте инсталациите през User Defined mode - така ще сте сигурни, че всичко ( което трябва) е избрано с Yes. User Defined mode се активира от Зеленето Меню ИЛИ за всяка нова инсталция правите малка корекция във файла metainfo2.txt, както е написано в Q/A Section частта в горния линк от congo. Аз избрах начина с корекцията. Забележка : Не съм сменял регион ( примерно от US - > EU или Japan - > EU ), тъй-като автомобила си е от EU. Успех, дано е полезно на някой!
  4. @lyubomirkolarski аз се боря с HN+ . Виждам коментари на колеги с HN+ (от целия свят), които се опитват да минават на Ервопейски версии - има играчка. Предполагам няма да е по-различно и при HNav. Дано някой от БГ колегите тук ти помогне. Аз мога само да ти дам темата от форума, която е за твоята HNav навигация https://www.a5oc.com/threads/mmi-3g-navigation-6-30-1-europe-currently-2020.175434/page-23#nested_reply_top_post Всъщност ако погледнеш коментари #20 и #21 на 1-ва и 2-ра страници може и те да са ти полезни -----> тук https://www.a5oc.com/threads/mmi-3g-3gp-navigation-6-36-0-and-firmware-updates-currently-2023-europe.176144/#nested_reply_top_post Това е темата в която аз се ровя. Надявам се да имаш успех! Една друга тема от бг форума -- > цък Към остналите колеги, ако Ви е възможно, моля за съдействие! Знаете ли как да преборя този проблем? Като натисна NAV бутона, не виждам никакви карти - стой на прозорец "Initialising database" , рестартира се, почва да зарежда от 0%-100% и пак същия прозорец. За радост, имам достъп до другите менюта - тоест MMI не е умрял на 100% - само навигацията не може да се стартира.... Накратко, направих ъпдейт до почти най-новия firmware, после уж инсталирах картите за 2023 година и ударих тази греда.... Втората снимка показва какво системата отчита за firmware версията , НО явно не отчита нищо за каква версия е навигацията... Благодаря предварително за отделеното време!
  5. @reborn благодаря ти! Ще опиша подробно как, какво е станало - само да стане успешен ъпдейт. Ако има нещо неясно ще драсна.
  6. Здравейте! Наскоро купих A4 B8 Avant. За съжаление картите на навигацията са мноого стари. Имам желание да пробвам да ги обновя с най-новите, които можете да предоставите. Предполагам желателно е и самия firmware също да се обнови? Ето снимка на версийте при мен. Ако не бъркам, май съм с MMI 3G + ? За съжаление, във форума не успях да намеря тема конкретно за MMI 3G+. Но се надявам инструкциите в сегашната тема да са приложими и при мен? В тази тема, виждам че е колегата @Galin е пуснал коментар ( 14 Ноември 2022) и е подал линк, в който има файлове и за HN+ (евалата, сърдечно благодаря за което! ). Надявам се, би трябвало тези файлове да ми свършат работа и да следвам инструкциите, които автора е дал в самото начало на темата? Всякакви съвети и коментари са добре дошли! Благодаря предварително за вниманието и времето! Лека седмица!
×
×
  • Create New...