Jump to content

Kristiyan.sd

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B6 1.8T AVJ

Персонална информация

  • Локация
    Shumen

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Kristiyan.sd's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Много Ви благодаря за грамотните мнения!@audi+ Пробвах това, което каза, но уви нищо - нито пушек през щеката, нито синкав пушек през ауспуха. Разкарах я до Бургас и обратно, но на пътя наобратно изпища ламата за маслото( Казах си нищо ново), слязох налях 250 грама, качвам се, паля пак пищи. Помислих и стигнах до заключението, че маслото още не се е свлякло до датчика и реших да изчакам 2-3 минути на място. Лампата не угасна, слязох, налях още 250 мл и тръгнах, лампата продължи да свети, предположих, че датчика нещо се е*ава. Стигнах до вкъщи, където почна да се чува тракащ звук от мотора. Вече си нямам и на идея какво да правя. Моля който знае да изкаже мнение, най-вероятно в следващите дни ще извикам майстор пред нас да я чуе, за да не я мъча, като не знам какво ѝ има. Изчаках 2-3 часа да се свлече цялото масло в картера, проверих щеката, беше между средата и макс-а.
  2. Здравейте колеги, Преди месец се сдобих с А4 Б6 1.8Т AVJ с АГУ и съм минал около 2 хиляди километра като 50/50 са магистрала/ градско. Докато бях на магистралата към Бургас му светна жълтата лампичка за маслото, старият собственик грижливо беше оставил една тубичка в багажника castrol magnatec dual lock 10w40 semi-syntenic. И оттогава съм налял още поне 1-1.5 литър масло. Знам, че това не е правилното масло за този двигател, но не смятам, че харча ще спре, ако го сменя сега със синтетично такова. Та, въпросът ми е, откъде може да идва теча при условие, че: 1. Долните две кори не са прясно омазнени 2. Турбото изглежда да е сменено в последните години и няма масло в маркучите към кулера 3. Има следи от теч по лявата страна на картера(като се погледне отдолу), но не е толкова много, че да изчезва по литър на 1000 километра. Знам, че има и други подобни въпроси, но смятам, че е по-добре да пусна нов, затова моля без коментари от типа "Тази тема вече е засягана, отиди да прочетеш малко", чел съм. Ще бъда благодарен на всеки, който може да даде полезно мнение.
×
×
  • Create New...