Jump to content

krossfirebg

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от krossfirebg

  1. Здравейте, един сигурно тъп въпрос :-) Колата ми е Ауди 80, 1.6 бензин, 1987, карбуратор. Къде се намира бензиновия филтър на колата? Благодаря предварително.
  2. Темата е супер. Поздравления за изчерпателното представяне Само да добавя: На мен ми се наложи да си сменям крушките за осветление на таблото, по-точно - за часовника (нямам оборотомер) и бензиномера - бяха изгоряли. На Б3-ките крушките са с цокъл и се сменят заедно с него. Не е нужно да се сваля и разглобява цялото табло, само трябва да развиете 4 -те болта (както е показано на снимките на колегата) и след като извадите таблото (без да махате клемите - моите са две) можете да ги развиете и да ги извадите. Днес го правих това упражнение и стана много лесно. Моите крушки са 12V/1.2W - струват 1.60 ; 2.00.
  3. Готово :-) . Смених накладките и сега е 6 .....
  4. И при мен е така, когато е студено или е валяло и се оправяше, но се га постоянно взе да го прави и да не стане някоя беля :-)
  5. Здравейте, поразрових се, но не можах да намеря това което търся. Имам следния проблем: При натискане на спирачките се чува стържене отзад. Като пусна спирачката - няма проблем. Същото е положението и като натискам леко ръчната спирачка. Карах я в сервиз за накладни - не е това - казаха, че имам около 60% феродо и не са за смяна. Почистили били от боклуци и т.н. раздвижили челюстите ..... Качвам се - същото положение....... Няма биене на ляво или надясно при спиране, само стържене. Спирачките си държат перфектно. Колата е AUDI 80 1.6 бензин. Ще я карам пак на ремонт, щото не е нормално - аман от майстори , но все пак да дадете идеи. Благодаря предваритено :-)
  6. Колега, имах същия проблем преди 3 месеца. Антифриза ми изтече в краката. Решение: смяна на радиатора за парното. Беше сдал багажа. Кофти, че не разбирам от тия работи и на майстор ми струваше 180 лв всичко - Италиански радиатор + смяната (при познат човек). Работата е много - цялото табло трябва да се сваля и .... играчка е. Прочистиха се и въздухопроводите, че такова мазало беше.. ужас. Тогава прочистих отводнителния канал на пасажерското място, че събираше вода в купето. Абе.. кофти работа, но сега е ток. Успех!
  7. Не се притеснявай. Всичко е наред. Моята също вдига до около 70-80 градуса и само в градско, при големи задръстрвания (първа-втора) стига до 90. Иначе парното си работи добре.
  8. Малко късно отговарям, но по добре късно отколкото ... :-) Явно ключа за запалването е проблемен, но като го върна малко (2-3см) назад е ОК. Сега се закрепи положението - вече 5-6 месеца не е правил проблеми, та ... си работи. Много thanks за помоща,че се бях притеснил от какво може да е.
  9. Готово. От моторчето в багажника беше. Един приятел в сервиза го смени за горе-долу същите пари и сега е ОК. Така, че мерси за предложението.
  10. Thanks, но при мен алармата работи без проблем. включва и изключва. Просто като включа алармата, централното много рядко сработва. Мерси все пак за отговора :-) супер . а каква е цената?
  11. Здравейте, изчетох доста неща във форума за централното и проблеми с него на Ауди 80. Не ми стана ясно, обаче, как точно действа това нещо. Като завъртиш ключа на шофьорската врата за да отвориш, се отключват всички врати. Какво става междувременно по системата? Има вакуум помпа във вратата и моторче в багажника. Каква е ролята на едното и на другото? Проблемът ми е, че центрланото изобщо не работи. Нито с ключа, нито с алармата. Вратите се заключват по отделно без проблеми и се отварят ръчно. Моторчето в багажника не се чува изобщо. Предпазителя е здрав. Куплунга за моторчето го махнах, почистих и пак не работи. На два-три пъти проработи централното, но от 50 пъти - 1 път я хване , я не. Вероятните неща според мен са - изгоряло моторче или контактна история.
  12. Thanks на всички за отзивчивоста .. :-) .... Ще я закарам на сервиз да погледант, то и други неща има да се правят, така че ....
  13. Забравих ..... габаритите работят при това положение (когато другите светлини ги няма), касетофона работи, но тези неща не са вързани със контакта. Така, че да не би контактния ключ да трябва да се позачисти .. ОК.. Thanks за помоща ..
  14. Thanks за схемата. Ще ми е полезна.. Само,че те са някалко ръчки ... Една за фаровете, една за мигачите, и за чистачките.... те не работят ... Не знам .... не съм изобщо по колите ...
  15. Здравейте, реших и за да потърся помощ. Порових се във форума, но нещо не намерих това, което търся. Става въпрос за Audi 80 1.6 бензин. От известно време имам следния проблем: Когато запаля колата (от време на време, не винаги), няма никакви светлини - нито фарове, нито мигачи. Само светкавицата е наред. Като я загася и след малко я запаля отново - се появяват и след това няма проблем. Днес, обаче при 3-4 паления и гасения, не се появиха светлините пак. Почаках малко и пробвах - ОК. Бушоните са наред (проверих ги един по един). Според мен е контактна история, но къде И ако някои знае, кой точно бушон е за тези светлини, ще съм много благодарен....
×
×
  • Create New...