Jump to content

MakMakoB

Members
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно MakMakoB

  • Рожден ден 14.03.1986

Друго

  • Kaра
    '99 A4 kombinizon

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Rousse
  • Интереси
    Motorsport

MakMakoB's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей колега, под "пакет светлини" съм имал предвид, че има осветление в нишите за краката, в сенниците и мисля във вратите. Снимки на забележките ще кача при първа възможност - става въпрос за драскотини на предна/задна броня и задна лява врата. Поздрави!
  2. Здравейте колеги, продавам си колата. Моля само за сериозни обаждания. Поздрави! Технически данни: Марка: Audi Модел: A4 Пробег: 260000 Дата производство: 07.1998 Дата първа регистрация: 1998 Тип двигател: дизел AFN Кубатура: 1900 Коне: 110 Скоростна кутия: ръчна Дирекция: лява Категория: комби Цвят: сребрист Особености: *Airbag - 4 *Борд компютър - да *Автопилот - да *ABS - да *Ел. стъкла - да *Ел. огледала - да *Климатик - да *Климатроник - да *Спортен салон - да *Спортен волан - да *Преден и заден подлакътник - да *Лети джанти - да *Пакет светлина - да *Централно заключване - да Допълнителна информация: Колата е внесена от Швейцария преди 3 години. Последно пълно обслужване преди 8000 км. Сменени са всички филтри, ремъци, ролки и обтегачи, водна помпа и масло на двигателя. Винаги е карана само с масло Mobil Peak Life Rally Formula (30лв/л), отговарящо на VW нормата. Колата е с фабричен спортен салон и спортен волан и пакет светлина. От момента на закупуването на автомобила до сега е описано всичко, което е подменяно. По окачването и техническата част няма проблеми. Има забележки по боята. Линк със снимки: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11322576458840307&f1=details Телефон за връзка: 0878775817 email: makmakob@yahoo.co.uk Цена: 5500 лв.
  3. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    14 на 100 колега, ама нали знаеш, не може да храниш лъва със слама.....
  4. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Хм...не знаех, мерси за стойностния отговор.
  5. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Колега, сигурен ли си, че на ALH мотора турбината е същата като на AFN? Защото примерно на AFN е с променлива геометрия, докато на 1Z не е....
  6. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Според уреда на таблото, маслото загравя доста по-бавно, както вече бях писал. Когато температурата на водата достигне 90 градуса, температурата на маслото едва е започнала да се вдига и е на около 70 градуса най-много, което значи, че маслото още не е достигнало своите максимални смазващи качества, следователно ръчкане на колата при студено масло = по-голямо износване на всички двигателни части. При нормално каране темепературата на маслото е 90 - 100 градуса. Лятото на магистралата при скорости близки до максималната температурата е 120 градуса. И найстина, колеги, мислете като натискате най-десния педал. Ако се грижите добре за колите си, те няма да ви създават проблеми, следователно няма да е скъпо! Поздрави
  7. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Колегата е напълно прав. Ето ти едно клипче да видиш моята как ускорява на 3-та. http://vbox7.com/play:b1d333e7
  8. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Е пълненето не е проблем, проблема е, че в БГ няма много пътища за това. Иначе мойта на 5-та точно преди да влезе стрелката в червеното е на 210км/ч по скоростомер, което предполагам реална скорост е около 190 и няколко, което си е заводската максимална скорост на А4 AFN, която е написана в книжката.
  9. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Явно има някакъв проблем, колега. Мойта си пълни оборотомера на всички скорости, само на 4-та и е малко по-зор. Ходи на диагностика, да видиш дали е записал някакви грешки компа.
  10. MakMakoB

    Как се кара TDI?

    Моят AFN го карам по следния начин. Сутрин като я запаля изчаквам около минута да поработи на място. След като потегля не вдигам повече от 2000 оборота докато не загрее маслото (с таблото с многото уреди съм и си я следя там температурата на маслото). Колеги обърнете внимание, че когато е студено охладителната течност е достигнала работна температура, съответно стрелката на таблото е на 90 градуса, но маслото е още студено. Докато не загрее маслото не и давам газ. Няма такъв филм, че TDI не са като старите дизели и че могат да се юркат на студен двигател. Това може би е най-вредното и по този начин скъсявате живота на двигателя. Иначе след като водата и маслото са си достигнали оптимални температури си я карам здраво, 2-3 редовно си ги изцепвам до червено, особено когато изпреварвам. На магистралата също не я жаля, под 160 не падам и в продължителни периоди от време си я карам с 180-200. За 1 година и 30000 км не съм имал абсолютно никакви проблеми, за 4 смяни на маслото съм долял 200 грама. Дано съм бил полезен.
  11. На мен по дата стикера не ми излизат някои неща които ги имам като например, борд компютър, темпомат и т.н.?!?!?!? Възможно ли е да не са отбелязани на този стикер?
  12. Колеги, как да разбера какъв е индексът на скоростната ми кутия? Колата ми е А4 В5 края на 98-ма AFN ръчна ск. кутия.
  13. MakMakoB

    NAVI PLUS за В5

    Никой ли не може да ми помогне с някаква информация....?
  14. MakMakoB

    NAVI PLUS за В5

    daks, аз колата си я държа в гараж, но въпроса е дали някаде има някой герой който може да извърши тази манипулация? Или най-добре да сменя колата с някоя друга.
  15. MakMakoB

    NAVI PLUS за В5

    Колега, имаш предвид, че колата която съм да за пример не е излязла от завода с такава навигация? Само В5-те след феиса ли са с тази КАН-шина?
×
×
  • Create New...