Jump to content

Audi_Superb

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Audi_Superb

  1. Коректен и точен е малко да опишат колегата. Този човек ми направи жест, който само най-близък приятел може да направи. Благодаря още веднъж!

  2. Audi_Superb

    DKW Junior

    Ето на какво се натъкнах днес в Скопие (Македония). Поне за мен това беше най-старият автомобил с емблемата на Ауди, който виждам на живо. На всички тазове, както и на волана също има емблемите на Ауди. На скоростомера 140 е максималната скорост.
  3. Току що си прибрах моя гущер. За съжаление трябваше да има и клубен, но по незнайни причини не беше в пратката. Малко скъпичко ми се видя толкова малка пратка и на толкова малка стойност от един офис на еконт в София до друг в София да струва 5лв. Поздравления за колегата kinjal за организацията и на майстора за добрата изработка!
  4. И един ключодържател с логото на АКБ. Координатите са в по-горен пост.
  5. Петър Цветанов - 0898 519 626 - 1бр. quattro; Офис на Еконт: 1003 София Бизнес Парк, ул."Д-р Атанас Москов" бл.459 - до поискване.
  6. Audi_Superb

    НЕНОРМАЛЕН РАЗХОД

    Използвам темата за да се присъединя към мнението на другите колеги и да изкажа специална благодарност към колегата RaDi b4, който не само, че диагностицира абсолютно точно проблема само по информацията, която му бях дал, а и в последствие отстрани проблема. Благодаря Ради! Продължавай в същия дух да доказваш, че не само опит, но и желание трябва, за да може човек да е добър в това което прави!
  7. Ами доволен съм. Доволен съм като качество на звука, когато слушам не много силно. Има си и бас и среди и високи. Увеличиш ли обаче на максимума им започва кривене и п....дене, което е нормално за размера и мощността им. А и това дали съм доволен е силно относително. Аз съм напълно наясно, че съм направил едно бюджетното решение, егоистично ориентирано основно за ушите на шофьора и както съм писал чудеса не очаквам. Ако ти си си купил някакъв скъп модел на Pioneer или Alpine, и не смяташ да пускаш MP3 na 96kbs през трансмитер за 12лв, това със сигурност не е твоето решение. Затова най-добре ти можеш да си прецениш къде се целиш и какво искаш. Има и нещо друго - има разлика в качеството между различните модели, та ако щеш и партиди на един и същ модел. Понякога производителя се излага с новия модел и стария се оказва по-успешен. Дано да съм помогнал!
  8. Моите са тези http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=11657 и станаха като размер. Особеностите по монтажа съм ги описал малко по-нагоре. Решетките имат малки дупчици - не са само капачки при мен.
  9. Ами, какво да Ви кажа. Преди повече от месец ходих на газ анализатор в Аргус. Резултата - 17-18 градско (разбира се пак климатика е включен), на всичкото отгоре определено не върви като преди, а е доста по мудна. Иначе хората бяха любезни, но какво от това? Решил съм да пробвам още веднъж на друго място и ако няма промяна спирам с опитите. То като гледам май повечето са така. И още нещо странно ми се случи. Смених масло преди седмица, като преди това сложих добавака за почистване на двигателя на STP (налива се и работи със старото масло). Маслото не е същата марка като предната, но е със същите параметри - полусинтетика 10W40. Сменен беше и филтър на купето (не въздушен). Резултата беше, че колата се движеше много по пъргаво от преди. Ако някой може да ми обясни причината ще съм му благодарен.
  10. И аз съм с обикновенна Landi Renzo и съм довлен от вървежа. За разхода съм писал тук и мисля, че ще ти е от полза да хвърлиш едно око http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=40798 Докато бях пред твоята дилема попаднах на няколко мнения против ГИ на АБК, а именно, че управлението на впръскване на горивото става само по един кабел за 4-те цилиндъра, което не разкрива напълно потенциала на ГИ. Нека по запознатите кажат дали е така. Другите против са коментирани много - всички скъпи датчици имащи отношение към горивната система на тази кола да са изправни, а в какво състояние са твойте, кога мислиш да сменяш колата (заслужава ли си подмяната им), колко километри ще минаваш ти си знаеш най добре. Може би най-добре могат да сравнят хора карали този мотор с обикновенно АГУ и с ГИ. За ГИ на Landi Renzo има отрицателни мнения и по конкретно проблеми с настройките им. Така че проучи хубаво ако се спреш на тази марка. Лично моето мнение е, че ГИ е по-доброто и модерно решение, но дали си заслужава точно в този случай? Абе ако те влече натам и парите не са най-важното в случая пробвай ГИ. Тъкмо ще споделиш после дали да завиждаме Успех в избора!
  11. Благодаря и на двамата за отговорите! За сега оставам така.
  12. Въпросът ми е нормална ли е тази разликата в разхода на газ при градско и извънградско шофиране: Извънградско – 9,5/100 – засечен при пробег 200км в двете посоки на един и същ път. Почти през цялото време с климатик. Градско – 17/100 - засечен на два пъти (всеки пробег по 200км) при шофиране в София: Люлин –Младост – Люлин – Младост .... през центъра. Около 2/3 от времето е карана с включен климатик. Не съм карал и не се старая да карам икономично, но определено не и състезателно. Газ е зареждана само на OMV и засичането на разхода е правен винаги от пълна до следващото пълнене на бутилката. Колата е Б4 Авант, двигател 2.0 АБК, обикновенна газова Landi Renzo, с газовата са изминати общо 2500км, преди около 1000км са и правени настройки (не са на газ анализатор), въздушен филтър на 5000км. Няма ламда контрол. Няма ТАП. Паленето е винаги на бензин. Оплаквания от вървежа нямам. Колата почти не съм я карал на бензин за някакво сравнение и нямам впечатление. Ламда сондата не работи, така че няма да е обективно и да засеча. Опитал съм се да дам достатъчно инфо, но ако съм пропуснал нещо казвайте. Моля хората, които отговорят и карат с обикновенна газова на този двигател да посочат техния разход, поне да знам какво да очаквам. Поздрави!
  13. Мда, само кората под волана ми беше достатъчна. Иначе за таблото като гледах снимковия материал за смяната на радиаторчето на парното и ми стана зле, а май ми предстой такава . Повече зор видях отдясно с монтирането на жабката обратно. Иначе монтажа на говорителите се принудих да го направя на едно единствено ухо. Оставил съм и едно изкривено нагоре, което може да се захване странично (говорителите лягат под наклон), но ще го правя само ако усетя вибрации или дрънчене. И без това чудеса и мощ от тези 10-ки не очаквам (въпреки, че съм приятно изненадан от звука!) и ако ще се прави нещо по-натам ще се ориентирам към вратите или някъде към багажника.
  14. Идеята ми е да се разясни някаква последователност на прокарването на кабелите - кое се сваля, в какъв ред ... Мога и така да тръгна на сляпо, но е по лесно да каже някой препатил. Да, мога да отида някъде да ми го направят, но това не изисква някакви специални умения (окабеляването), а по скоро старание. За буксата само за тока ще се консултирам като дойде момента.
  15. А някой може ли да сподели по-подробно как се прокарват кабелите от колоните на таблото към касетофона. Колата е Б4 Авант. Взел съм едни 10-ки на Сони. Не съм разглеждал в подробности захващането, но доколкото прочетох със сигурност ще трябва да отстраня някое ухо на говорителя. Който е монтирал може да сподели съседни или срещуположни уши на говорителя е рязал или пък само едно. Благодаря предварително!
  16. Ок, ще потърся, но тези от запалките според мен няма да станат, защото са на 4.5V (3 батерии по 1.5V).
  17. Батерията я намерих, но явно диода е заминал. Такъв въобще може ли да се намери?
  18. Да не се наговорихте Благодаря Ви!
  19. Ключът за стартиране на двигателя е с липсваща батерия. Става въпрос за батерията на диода, който осветява ключалката на таблото. Старта батерия я няма, така че ако някой е сменял скоро или просто знае кода на батерията, моля да помогне. Колата е Б4.
×
×
  • Create New...