Jump to content

mishann

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от mishann

  1. Трябва да свалиш фара става за секунди...отзад в багажника при гумата имаш шестостен като вдигнеш капака на мотора ниско отляво на всеки фар има место за него даже е нарисувано на фара ...заварташ наляво и излиза фара.Няма как да свалиш капаците за крушката ,защтото на место опират до ламарината.Затова е шестостена .Успех !

  2. Не е автоматик! А по-силното бучене идващо от към филтъра и по шумната работа на двигатела,най-вече на ниските обороти, на това ли се дължи- карета! Не разбирам но нещо като да не ми се вярва много!

    Значи ходих при един майстор и той ми вика, че може да е от начина на слагане на ремъка,при мен са го сложили по варианта с белязване с лак на три места,а било по добре със специален ключ с който се центрова по-добре! А за шума от филтера,пипна един клапан,който като го задърчи до долу и колата гасне сама,а като го натисне леко и шума изчезва,но само като го е натиснал този клапан,пусне ли го и пак се появява! Каза ми че бучи от към въздушният филтър,защото дърпа повече въздух, може би слад като са почистени тръбите за турбото!

    Вероятно някой маркуч не е добре сложен оти са на бързи връзки, а е по шумен понеже са опънали доста ремъка

  3. Здравейте, от скоро притежавам Ауди 80 В4 авант 2.0, АБК мотор (няма газова уредба) и като цяло съм доволен от колата с малки забележки, които се опитвам да отстраня. Преди да пиша за проблема си , прочетох доста от информацията за сходни такива във форума, но ненамерих идентичен.

    Основният проблем е свързан с едно придърпване, което се получава между 1600 - 3000 оборота, когато газта е подадена леко, в режим на поддържнане на постоянна скорост (т.е. искам да карам с 50 км/ч), а колата от време на време сама забързва или сама забавя (забива предницата). Като краен резултат се получава неприятно лашкане (напред -назад) на целия автомобил и доста трудно управление в градски условия. Имам усещането, че колата сама измества авансаa, а каква е причината .....

    За да отстраня този досаден проблем, ходих на няколко компютърни диагностики. На всякъде показва грешка на детонационен датчик (добре, но от къде и защо прави тези детонации?). Майсторите в първия сервиз се хванаха с дебитомера, във втория с дюзите (почистване с ултразвук), а в третия ми смениха ламбдата. До тук добре, но проблема остана и сега вече търся помощ от всякъде.

    Искам да споделя още, че разходът на аудито за момента е доста приличен (около 7/100 извън града) студена и топла пали нормално, на празен ход държи околи 900-1000 оборота (но и тук се усеща едно притрисане от време на време - като на старите волги).

    Моля за коментари, съвети и евентуално помощ.

    За бравих да спомена, че живея в Плевен.

    Ами да знаеш не ти правят центровката като хората, затова има детонации и хваща като грешка детонационен датчик.На авк то е 6+1 градуса , но трябва да се зададат базови сетинги с ваг ком и да се държи на 2500 оборота.После се настройва дебитомера на 15-17% натоварване на празен ход и се успива.Успех

  4. земи го

    той мишо за 200 кинта нов слага

    SLAF, що така бъзикаш момичето??То едната крушка е само 165лв.А, на Илиянци китайските ментета са по 450лв...Ето инфо за да няма ала бала http://www.xenonbg.net/content.php?id=34 между другото аудито е направо трепач..за 5000 ще му купиш гюрука :hilezh::hilezh::hilezh:

  5. Проспийд сами си пишат чиповете, защото са единствените в България, които си имат дино стенд, на който могат да следят много точно и ясно промените, които правят. Мишо и всички останали, които продават чипове ТОЛКОВА евтино, го взимат от някъде, вече готови. Това е worse case scenario. Хора, които са поне МАЛКО открехнати колко всъщност индивидуално се прави това нещо, ще търсят фирма, която в най-лошият случай ще прочете софтуера, ще го прати на някоя тунинг фирма разбирач, те ще го променят и върнат обратно, а нашите сладури просто ще го запишат на ново, но нищо повече, камоли те самите да го пипат нещо. А не мерси.... Точно от там идва и разликата в цената, защото това пращане "някъде" е извън България и очевидно там са спрели преди доста време да се хранят с банани, за разлика от нас, и искат повече от жълти стотинки за това, което ти продават.

    Сега надявам се до някъде е станало ясно. :hilezh:

    Sega kolega Wizi kato ne si informiran ot kude i kak vzimam chipovete po tochno softa ne biva da pishesh tolkova ubedeno v tova..Znaimavam se s chipove ot 5 godini i imam mnogo opit i tova mi e gore specialnost.Neka obiasnia slednoto vzimame Bora kato tvoita rezachka i kopirame soft tuning ot druga ...znaesh li kvo stava ne pali!Prichinata e che povecheto imat opredeleno SG nomer na softa i tam e zapisano dali imat avtopilot , ESP,tiptronic...Za da napravish tova ti e nujen modul za CKS chek sumi osobenno za dizelite taka che ne samo ne mojesh da gi kopirash v redki sluchai , no ne mojesh i da gi prekodirash sam.E, togava kak she go napravia az?Prosto kupuvam softa ot firmi cheta originala prashtam go i te mi vrushtat tuning file...prosto.No poneje samo chuvash ot tuk tam ne znaesh kak stoiat neshtata ..Oshte po slojno e s novite EDC 16(Goro ot suhodol she ti kaje kak e tam)dizeli tam e pamet v procesor kaji mi samo kak gi kopiram samo.Ta mislish li che prospeed praviat softa sami?Ne polzvat dim sport v Belgia az sum v djaza chovek.Mnogo e trudno da obiasniavash na niakoi koito si misli che znae , no ne znae ...

    P.S Niamam kirilica ot toz komp ako iskash trii she pishem oshte dokato ne lusne istinata samo da ne se pishat izmislici che e tupo dori za ostanalite.Pozdravi

  6. Не знам дали можеш да ми покажеш моя кола, с ресетната краш дата и зашити АРБ-та със съпротивления, нооо... аз познавам човек на когото си разпитвал с ВагКом Б4-ката 92г. с ОБД 2 кабел и си му казал че е за Ламбда сонда :D  :(

    Браво..това показва колко си информиран :bia: да така е ,заповядаи да видиш как става. Имам адаптер за Б4 2x2 ,които се слага на OBD- то имам и VAS 1552 и 5025 и VAG COM ..на канал 001 3 група е сондата..Пак говориш глупости :D:bia:

  7. Оу, ти вече си изградил в представите си мой образ... доста е банален прояви въображение, както го правиш когато говориш глупости на клиентите си :D  :P

    Няма смисъл да мечтая за това с което си лягаш вече има много магазини за плюшени играчки.. за компютри също  :P  :(

    Ти пълниш главата на клиентите си с дивотии от сорта , че бараката, която им продаваш е на 120 000км,10 г.,обслужена с ресетнати централки на air bag и никога не е занитвана челно :bia: Сещам се и къде го правиш и после някой като не е навит да прецаква хората по този начин им говори глупости :(

  8. Мухльо - ти появи ли се мамин златен  :respekt:  :flehan: ти неграмотен ли си или запаса ти от думи е беден?! Аз с Аудито не си лягам, но на теб ти препоръчвам да прегръщаш лаптопа нощем барем нещо ти влезе в главата, че иначе кви глупости дрънкаш тук таме... мани мани  :flehan:  :flehan:

    Толкова много да ми се радваш сладур... и то .. в петък вечер...  ;)  ;)  ;)

    E...не съм ти на нивото понеже не люпя семки и не продавам кошери на хората..и не ми смърди устата на копърка ;) А, това с което си лягям вечер ти само можеш да ми завиждаш :gut:

  9. Плюл съм верно е! И пак ще плюя - ОБЕЩАВАМ!

    А относно разводняването на темата - заглавието не беше ли "Жоро прави ли дизели" - поне в него името Мишо не фигурира...

    Nasti, много ме радват постовете ти!Ей сега ги четем с приятели и направо умирам.Ма не се нервирай толкова бе.Пий една бира ...и не си лягай с АУДИ-то...После пак намери някоя тема и се скарай ама по-така да ни радваш..Аиде ти си наред да се караш

  10. Здравейте,

    Голям проблем. Смених горивен филтър и воала.... вече не пали.

    Става въпрос за Ауди А8 2000г. 2.5 TDI. Дали не мога да я обезвуздушааа, не знам. Някой има ли идея?

    Не е обезвъздушена.Най-добре става ако отвиеш малко гайките на дюзите и въртиш докато спрат да излизат мехурчета. След това стягаш и въртиш повече за да запали.Нафтовия филтър трябва да е пълен.

  11. Ми аз Пасата го палех без проблем с 4 изгорели свещи

    Е, аз да му помогна на човека, ама май без свещи ще кара...щом другите така палят нямам какво да добавя освен , че явно швабите са сбъркали много като са сложили подгревни свещи :willnicht:

  12. Та айде на проблемите на новата-стара кола. <_< До тук нищо сериозно, ама това днешното вече мяза на по-неприятен проблем. Става дума за Ауди А4, 1.9 тди, 90кс. Значи палеше си без проблеми и на топло, и на студено. Само веднъж ми зацепи при алармаджиите, но помислих, че те са го задавили нещо докато са си играли с алармата. Обаче тая вечер-нъц! Въртя, въртя, но нищо, не ще да зацепи! Сетих се, че брат ми спомена веднъж, че трудно бил запалил, но тогава не обърнах внимание. Отзад мирише на нафта, ама не пали! Давайте идеи, че съм нов при дизелите и нищо не разбирам! :wall: Само подгряващи свещи се сетих като идея и някаква гавра на алармата или нафтовия филтър.

    Помагайте :D !!! :blink:

    Edit: Преди малко пробвах пак и запали пущината! Само два пъти врътнах и тръгна! При всички случаи не е нормално туй. :steinigung:

    Ако е от главното реле се хваща много лесно, тъй като лампата за свещите не свети въобще.По вероятно е да не подгряват без значение, че лампата светва и угасва.Виж си силовия бушон на свещите- той не е при другите бушони ,а се намира близо до казанчето за антифриза на 1Z и PD,AFN и изглежда като ламаринка, защото е 40-50 ампера.Иначе по-дълго грее само когато температурата падне под -3.

  13. Всичко започна след последната смяна на маслото. Слагам едно и също масло (Castrol RS), което купувам от Unitrade заедно с филтрите. Проблем с харчене на масло не съм имал за предпоследните три смени. След последната смяна, 2000 км по късно вадя пръчката и гледам - няма никакво масло :blah:. Колата не даваше никакви признаци, че маслото е малко. Огледах за течове и установих че е спукана една тръба на отдушника за картерните газове и около нея беше доста омаслено. Купих тръбата и докато я сменях се наложи да махна дебелия маркуч от всмукателния колектор за да си направя място. За моя най-голяма (и неприятна) изненада установих, че въпросния маркуч е сериозно омаслен от вътрешната страна. Прекарах пръст по вътрешната му стена и ми се събра толкова масло по пръста, колкото ако си избърша щеката за маслото с голи пръсти. Реших, че може да се е насабрало от картерните газове, почистих го и го монтирах. Долях 1л масло и започнах да карам с повишено внимание.

    Наблюдавах маслото ежедневно - харчене не се забелязваше. Общо взето не я напъвах и карах на ниски оброти за всеки случай. Един ден се поохлабих на магистралата с над 140 и маслото намаля. Гледам за течове  - нищо. Отидох да меря компресия - 13 бара на всеки цилиндър от самото завъртане на двигателя. Извадих тръбичката за картерните газове от всмукателния колектор и забелязах, че леко подухва от там, но масло не се насъбра  в/у ръката ми. Погледнах в маркуча на всмукателния колектор и той пак беше омаслен, според мен със свежо масло. И остана най-лошото - уплътнителите на турбото да изпускат откъм компресорната страна (а може и от двете). Продължих да доливам масло и да карам, за да се убедя от къде е проблема. Между временно колата като че ли стана малко по-тромава. Пак си върви, но ми се струва, че не е както беше. Та дотук увода.

    Всичко ми сочи към турбото. Оказа се, че не можело да се ремонтира, защото нямало ремонтен комплект, но можело да ми предложат ново (1300 лв. от РЕАЛ ТУРБО или Унитех и 2600 лв. в Unitrade). ОК, примирих се - дошло време да се плаща, но не искам да прецакам и новото туробо. 

    Масло може да избие от смазването на турбото ако е запушен входа преди турбото (филтъра) и почва да "смуче" през остта си, ако е запушена изходната тръбичка на смазването (маслото идва под налягане, ама няма къде да отиде) или ако е запушена изпускателната система (гърнета, катализатор) - нялягането на изходните газове бута маслото в компресора. Другата причина е просто му дошло времето. Ако е една от първите три причини и я отстраня, това ще спре ли теча на масло през вече "пробилите" уплатнители или турбото си е категорично за смяна? И втория въпрос - нормално ли е да подухва от маркуча за картерните газове и ако да, колко е нормално да духа? Как мога да измеря налягането на картерните газове?

    Има ли сервиз, където да могат да диагностицират проблема точно? В Unitrade, на диагностиката не вярвам.

    P.S. Забравих да напиша - при последната смяна на маслото, "майстора" продухва двигателя с компресор с въздух откъм дупката за наливане на масло. Де не е размътил някакви утайки и да е запушил нещо...За пръв път видях да се прави такова "продухване".

    Мисля че проблема е в турбината и по-точно маслосъбирателя при втулките на турбото.Звуци никакви може да не издава ако перките се въртят по-трудно, само колата ще е по-мудна.Причината вероятно е запушена тръба за мазане на турбото.Това става когато не се използва дълго време подходящо масло (Vag 501.00-506.00) за тези коли.Натрупва се нагар после пада на люспи и запушва тръбата или намалява сечението и оттам мазането.После се надрат втулките и се образува нагар около маслосъбирателното сегментче на турбото и почва безумен харч на масло.Когато то се счупи става бира скара отзад. А картерните газове при турбо колите винаги са по-завишени.В понеделник мога да я погледна ако не я закарате другаде.Моят съвет е да не се кара така ако пък е наложително да не се оставя без масло.

  14. Колата е Ауди Б4 с автоматична 4 степена кутия (097) и проблема се състои в това, че след като колата стигне 80-90 км./ч. при и се опиташ да ускориш малко скоростната кутия от 4-та скорост преминава на 2-ра и не сменя повече. След като се изгаси колата пак всичко е нормално до достигане на 80-90 км./ч.

    Дава следната грешка на VAG-COM

    00652 - Gear Monitoring

            27-00 - Implausible Signal

    Има ли едея някой какво и има на тая кутия?

    Вероятно има лоша връзка между ECU и кутията.Втора причина е неработещи електрически клапани за предавките с лоша връзка.Почисти си големия куплунг към кутията може да е пълен с масло.На 12 канал в движение се вижда работата на ел.клапани те се калибрират и с задаване на базови настройки. Успех

  15. Абе закачам колата на компютър и ми изписва като грешка Manifold Press.!

    Някой има ли представа какво означава това и къде евентуално мога да го проверя и оправя!!! Благодаря ви предварително!!!!

    По VAG това е Intake Maniflold Pressure с код 00575 значи, че липсва налягяне или е малко в смукателният колектор.Обикновенно колата няма мощност все едно е без турбо.Най често проблема е в клапана на турбото на 2.5 TDI AFB,AKN понеже е близо до изпускателния колектор и прегаря.Образува се малка дупка и турбината не работи правилно тъй като е с променливо сечене - управлява се от клапана.Това се вижда и на диагностика при движение на 21 канал и 3.Друга възможна причина е спукан маркуч към кулера.Трябва да се има напредвид, че след отстраняване на повредата се тества дебитомера задължително.

  16. Май е време и аз да драсна или по-добре да покажа нещо...Аз съм прехваленият Мишо :jump: Искам да покажа няколко снимки на Б4 на Ицо, но няма да коментирам.Мързи ме да пиша и обяснявам на машинни инженери.Нека всеки сам направи заключение.Ето и адрес на снимките: http://www.bgphoto.net/photos/4264/o632498...03375625000.jpg http://www.bgphoto.net/photos/4264/o632498...03679843750.jpg

    http://www.bgphoto.net/photos/4264/o632498...04152187500.jpg

    http://www.bgphoto.net/photos/4264/o632498...04510781250.jpg

×
×
  • Create New...