Jump to content

juli76

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от juli76

  1. Карай си колата и не се занимавай с глупости ! Това с омасляването на кулера го има при подчти всички TDI.Не ти ли харчи масло колата въобще не се занимавай и не мисли за ремонти.
  2. juli76

    Проблем с турбото !?!?!

    Провери си дебитомера това е устройството което измерва количеството въздух преминаващо през въздушния филтър и общо взето ако този датчик не ти е в ред колата ти ще е като "куц кон" от него се подава информация към компа а той от своя страна командва помпата и турбото сгреши ли се информацията на входа на веригата знаеш какво ства нататъка. имал съм проблем с този датчик само че на 2,5TDI без него двигателя просто умира и турбината въобще не функционира при мен не можеше да се развият повече от 2500-3000об.м. при това много трудно. За различните модели тази джаджа струва от 160-350лв. Отиди в някой специализиран сервиз да ти замерят стойностите на този датчик или направи компютърна диагностика това ще хване лесно проблема.
  3. Има няколко прости правила при каране и обслужване на турбо мотори.Първото е никога след дълак път и юркане да не се изключва мотора веднага а да се изчака няколко минути да се охлади турбината.Това удължава значително живота и.Второто е сутрин при потегляне да не се тръгва веднага а да се изчака известно време докато се подкачи достатъчно масло в турбото особенно зимата когато то се сгъстява.Третото е да се ползват само масла за турбодвигатели и да се сменят по често както и въздушния филтър при всяка смяна на масло и масления филтър.Можеби последното е да не си "изрязва" рязко колата а да се ускорява по плавно това не натоварва извънредно турбината. Ако се спазват тези правила няма да имате ядове с турбините.
  4. Преготви 1000лв. за ремонт на турбото и си готов.Иначе и така можеш да караш докато не почне да ти харчи по 1л. на 1000км. та и повече и нети прокапе масло през ауспуха както беше с мен. Можеш да минеш и с 350-500лв. но ако нямаш хлабина в оста на турбината само с частичен ремонт почистване на лопатките смяна на комплект лагери (втулки) семеринг и уплътнения и евентуално баланс на турбината това ще ти кажат в сервиза за ремонт на турбини след като е дефектират.
  5. juli76

    Покупка на AUDI A3 1,8T

    Нпоследък се запалих по този модел на AUDI виждам че и цената му вече е достъпна за мен.Принципно ми трябва малко и спортно купе с достатъчно екстри смятам че това AUDI покрива до голяма степен критериите ми.Спрях се на 1,8Т мотора защото е сравнително мощен и има възможност да се чипне като това значително би подобрило характиристиките му.Имам опит с турбо мотори само че на TDI правил съм и турбина знам че си е разход запознат съм с особенностите в експлоатацията и поддръжката на турбините.Какви са специфичните моменти в поддръжката на този модел кои са най честите проблеми,говоря за кола произведена 98-99г. за каво най вече трябва да внимавам при евентуална покупка ? Благодаря за евентуални отговори !
×
×
  • Create New...