Jump to content

penko_bg

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от penko_bg

  1. Така е но при двигателя няма как да е 30градуса лятото алтернатора и самия регулатор неможе да ги пипнеш,направо гори пръстите,а и акумулатора е вътре на същата температура
  2. Точно това бях писал преди няколко поста,това нещо го бях забелязал лятото,даже смених колекторчето,че беше свършило и като нямаше резултат смених регулатора и тогава се светнах,че топлината променя волтажа на оригиналния бош.Сега се чудя дали да не сменя четките на стария и да го сложа,като се надявам да ми дава по-голям волтаж от 14,2 в минусовите температури. п.п. тая графика дето си я намерил трябва да се запази във форума защото много хора като тебе и мене си мислят,че не е добре инсталацията или алтернатора понеже волтажа пада на 13,5-6 със боша като е загряла колата. Някой знае ли колко струват регулаторите с ръчна настройка?
  3. Е аз казвам че дава 13,6-7 със включени реотан,къси и парно на 4,и си мисля че не е добре, друго което съм забелязал че като оборотите са под 1000 се получава едно премигване във светлините,докато със боша го няма това нещо но със него има друг проблем,лятото като загрее колата или алтернатора,започва да пада напрежението,а като го охладя с компресора си вдига напрежението(то май е по-добре така,че лятото трябва с по малко волтове да се зарежда,а зимата с 14,7),даже са чудя дали немога да му сменя четките и да го ползвам,че да не мигат всички лампи.
  4. Колега Vitcig може ли да кажеш каква марка регулатор си взел,че и аз си купих един топран на който пише 14,5 ама повече от 14,1 не вдига а като го натоваря отива до 13,6-7
  5. Колега откаде си че сигорно и доставка ще трябва.И колко излиза доставката?
  6. Колеги оказа се от бронзовия винт(с гумичката) вътре,които е на лоста за тихите обороти,като се завие повече и се изкривява малко спрямо лоста,и не оплътнява развих го с полвин оборот и се оправиха работите,смених и цялото клапанче на високото,но все пак ремонтните комплекти са различни така че да го имат предвид други колеги които ще сменят,моя го взех до автогарата.
  7. Можеби защото смених само мембраната без гумичката понеже мембраната сега нее изкривена Ходих пак да видя този път направих друга проба както попринцип е описано,аз и така го направих още като го зглобявах,пробата беше следната подадох ток на клапана който пуска газ към изпарителя и завих средния винт(с контрата) докато спре да испуска оба4е самия винт остана много навътре,после реших да натисна мембраната от задната старана зада пусне газ,обаче толкова много излизаше че само дето несе втечни,явно не работи високото нялягане.Сега го свалих и ще видя да намеря някоя ос от играчка или нещо такова зада мога да сменя клапана на високото.Обаче немога да разбера какъв е тоя пълен комплект като или полвината чаркове ги няма или полвината ше останах забелязах даже че има и пружина за газов клапан на ренцоланди, а аз моя бях го сменил вече,а като питах за ремонтен комплект за клапана в магазините не знаеха,и като цяло маи тея дето ги продават тея работи не са на ясно,ама бая се отплеснах от темата,но ме е яд че зех пълен комплект. П.П. Сега ще го разглобя да видя дали ще мога да го сменя това клапанче.
  8. Сега пак ще отида да пробвам колега,обаче имам съмнения че нещо високото нее наред,макар че там няма какво да се разстрой,освен понеже там несъм сменял гумичката на клапанчето може да е нещо от него,ще пробвам да го сменя понеже в комплекта има клапанче но нее същото-няма и ос,но ще видя да сваля от някаде понеже на това което е във испарителя не му се маха оста.
  9. Да колега смених бронзовата клапа на ниското налягане смених късата пружина на клапана и пружината на оборотите както и мембраните друго не съвпадна.А и орингчето на оборотите и на щуцера на изхода към плочката.
  10. И още един въпрос във пълния комплект бронзовите клапанчета 2 ли са,или само едно,че моя беше с едно?
  11. Да колега знам за кой говориш ама реших сам да го напрая и навсякаде казват че е лесно,не че не е ама просто преди това е отварян и ме съмнява,че има липсващи части като големия пръстен за който говоря на високото налягане.
  12. Колеги който има такъв изпарител и е сменял мембраните да помага.Вчера смених мембраните и няма настройване или има празен ход и няма вискои смисал немога да изфорсирам(като се изфорсира гасне) или има високи а не държи обороти като дръпна смукача става работата(двигателя е NE) ама не трябва да е така.Мембраните кохто взех са италянски пълен комплект изпаритела е ремонтиран един път но реших да сменя мембраните защото колата небеше карана 2 години и имаше по висок разход.Като го отворих видях че голямата капачка която е като на буркан беше монтирана от вън а малката отвътре,гледах разни снимки и видях че трябва да е от вътре,другото което е че на високото клапана които е вътре се различаваше от този в ремонтния комплект,и несъмго сменял и мисля че има два модела изпарители,също там мисля че трябва да има един гумен пръстен голям,който при мен го нямаше иначе в комплекта го има и несъм го слагал.
×
×
  • Create New...