Jump to content

Niky J

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 3.0TDI

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male

Niky J's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Попаднах на видео от Science Channel за 3.0TDI - как се сглобява в завода. Вижда се добре слагането на веригите и обтегачите :)/> Иначе и аз имам типичните проблеми, EGR, колекторите и тракането на веригите при старт ... Чистих EGR - след 2 седмици пак ми светна лампата.
  2. Аз имам удари от камъчета, не по предния капак а чак горе над стъклото. То е един малко издаден ръб и явно лесно попадат камъчетата там. Не си струва пребоядисване защото не си личи много. Проблема е че с времето стават все по големи. Има ли с какво да ги обработя и боядисам така че да не ръждясват и да не се уголемяват повече? Даже мисля след това да сложа някаква лента за да не се появяват нови ударени места там.
  3. Niky J

    A6 1.8T, смяна ангренаж?

    Аз имам сервизната книжка и в нея на първите страници пише на колко км се сменят консумативите. И там за ремъка пише на 180 000км! Но! колата с годините е ходила на сервиз и вътре от сервиза хората написали - следващо ходене: 120 000 - смяна на ремъка. Но има и разминаване в термините (на англииски е книжката) - там където пише 180 000км пише camshaft belt, а там където пише 120 000км пише timing belt. Според мен и според нета са едно и също нещо. Нямам желание да сменям в оригиналния сервиз. Бихте ли ми препоръчали сервиз, където да ми свършат тази работа изпипано и да мога да ги гледам какви ги вършат. И цени за труда, ако ви е известно.
  4. Niky J

    A6 1.8T, смяна ангренаж?

    В момента колата си върви с оригиналния, не е сменян изобщо (имам сервизната книжка). Мисля че ако живота му е 180 000, по добре да си седи. Кой знае на какви ментета може да попадна, ако тръгна да го сменям...
  5. Колеги, на колко км се сменя ангренажния ремък, става дума за 1.8Т Quattro, 2003, седан. Колата е на 120 000км в момента. Продавача, който беше от сервиза на Аутотехника ми каза, че се сменя на 180 000км. Но не успях да проверя в интернет дали е така.
×
×
  • Create New...