Jump to content

99ufo99

Members
  • Мнения

    470
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от 99ufo99

  1. На 11/27/2017 at 9:48, MAPTO7007 написа:

    Ако всичко е заводско,извади РНС-Е то и виж буксата към чейнджъра дали всичките кабели са здрави.

    После измъкни и чейнджъра и виж неговата букса закачена ли е,ако е закачена и ако има бушонче здраво ли е ... и чак тогава ще мислиме.

    Може да е отказало да свири поради дефект и да са му дръпнали буксата.

    В менюто на РНС-Е излиза ли като опция самия чейнджър?

     

    Излиза , даже показва и дискове .. което е странното .. и аудио файлове ...  01 .. 02 .. и т.н .  но самото устройство не свети и не свири . Все си мисля , че предния собственик е правил някакви изпълнения с подкарване на дигитален чейнджър и т.н. 

    Като има развитие по темата , ще пиша :) 

  2. Здравейте колеги ,

    както се казва " старата любов - ръжда не хваща "  ;) и отново се сдобих с екземпляр (4-то по ред )  Audi , този път е A4 Avant Quattro - 3.0  204 p.s.  2005 г. 

     

    Въпросната красавица пристигна в сравнително приличен вид ,  върви  изключително добре , разхода е в нормите .. абе радост :) .. и радиото пее .. но, оркестъра по желание нещо го няма .. 

     

    Проблема се състои в това , че чейнджъра все-едно е мъртвец ?! ни лампа свети .. нито прима нито предава .. RNS-E  то е версия 0650 HW H54 , MP3  има , радио има .. дискове няма.

    Търсих за проблема  в Интернет , намерих едно клипче което показва как се минава от Ipad / CD-changer  click и си викам.. това ще оправи работата да го върна към живота .. ама не :(

    Имали ли друго което мога да пробвам , или трябва да  разглобявам всичко и да проверявам кабели и т.н. ?

     

    Благодаря предварително .

     

  3. :flipoff::magic: недей спира веса че ти ги махнеме тия процентино знаш кво осъзнавампърво тия дет плюят айфона са цифуни дето наистина немое отделят 1000 лева за да го имати второ наистина ги е страх да се сблъскат с APPLE style of liveаз съм благодарен на spunky и WIZI че ме насочиха преди време към този свят
    Тука е разковничето и философията на цялата идея ! .. Ейпъл, е нещо съсвсем различно... за съжаление всеки неможе да си го позволи защото струва повече от аналогичните продукти било то ПЦ или телефони...веднъж като се докоснеш до самата ОС ..и залепваш !Просто хората там не са на принципа на масовката..да бълваме по 3 модела на месец, затова и правят уникални неща, които си заслужават парите !!!п.п. отностно GPS-a .. аз не виждам никакъв проблем с него в БГ ..картите са повече от подробни.
    Колега никой не ти плюе Айфона , и на мен ми харесва много :wall: Дал съм таван до 600-650лв. , моля по темата някой да каже нещо стойностно освен да се дъвчете взаимно.Интересува ме главно до сега като съм бил с нормален телефон , дали този Widows mobile ще ме изнерви много или ще свикна бързо с него ?
    Колега.. WM не е нещо супер дървено, но за 150 лв разлика ?!? заслужава ли си ?Иди като бял човек.. пробвай го.... избери си варият... и ще направиш по-добрия избор.Закво ти е модерен телефон ако няма да ползваш нет през него когато и колкото ти е нужно ?На тарифата на която съм аз.. повярвай ми .. немога си израсходя трафика и минутите... и си тегля клипчета ...програми.. квот ми е кеф... и през WiFi или 3G все ми е таз... 25 лв./месец.. кво му плащаш.
  4. Кое му е дървеното точно на Асусът и какъв е проблемът със приложенията ? :flehan:

    Преди няколко месеца пак ми беше скимнало за смартфон и се бях спрял точно на Asus p320 , но се отказах заради слабият процесор :)

    Иначе лимитът е до около 600-650лв. макс , и на мен ми се иска iPhone na Apple но някак си не ми се дават 1000+ лв. за телефон :lol:

    Обеснете ми по-подробно какви са точно проблемите с Windows mobile и като цяло работата с подобен род устройства ?

    Колега къде ги видя тия 1000+ ??? отиваш в Глобул.. и за 819 лв. си вземаш чисто нов 3G , оригинален, с гаранция ! + пакета от 25 лв. на месец има толкова мнооого трафик.. че неможеш го изразходва ! отделно 150 мин.. и 250 смс-а...

    За мен това е най-добрата оферта на пазара... нет на корем.... скайп...клип4ета..мп3.. уеб ..поща...квот са сетиш !

  5. Ами имах преди HTC TyTn II .. със всичките му там кестри, GPS-а е на много добро ниво и има достатъчно програмки за него, но е малко по-големичък и не е така удобен...

    Сега ползвам Iphone 3G ... разликата е море :hilezh: програми колкото искаш... мп3 .. video, youtube директно.. аве просто е уникален като начин на работа и функционалност !

    Само тряба да си го ънлокнеш .. и си инсталираш навред квото ти е кеф.. GPS-a му върши перфектна работа комбиниран с google maps .... намира си локацията веднага.. картите са на БГ.. улиците.. всичко си пише на БГ, просто чудесен смартфон.

  6. схемата работи. само си дръж колата в изправност заради себеси и заради другите. Аз карам почти през ден с над 200 км/ч от Асеновград към Пловдив (или обратно) и не бих си позволил лукса да имам неизправни спирачки или каквото и да е друго :hilezh: така че ако покрай теб прелити сребристо audi A3 РВ 5859 ВН или ти присветне отзад - това съм аз. Не спирам на стоп палки - не и на тази отсечка.

    :hilezh: радвам се за ентусиазма ти, не съм си и помислял да си карам колите неизправни.. то данъка няма общо с тази работа.

  7. Веднага те поправям - копуваш си кола и не я рвгистрираш в данъчното както би следвал , след това не й плащаш и данъците както би следвало (защото няма смисъл да се наливат пари в една източвана хазна) не ме питай защо. Ходиш си на преглед и си ти я замерват на газанализатор и спирачки , но не показваш бележка за платен данък а някоя банкнота и след като колата ти е изправна можеш да минеш и без заветната бележка удостоверяваща платен данък. И така докато не рещиш да я продадеш, тогава отиваш в банката и внасяш една сума праи примерно 56,40 лева по сметка на данъчното и с бордерото от банката право при нотариуса и той изповядва сделката. Всичко е ок. колата не била регистрирана никъде, не дължиш нищо и те така те. Който не го е чувал - той не го е правил! Държавата това е един инструмент за насилие и Аз ще започна да си плащам данъците , тогава когато получа нещо срещу сумата заплатена от мен а не да карам по дупки да си троша колата и да плащам винетки а и данъци :hilezh: такаааа не става - Баламите ги нема вече.

    Спор няма че " схемата" не работи, въпроса е какво може да се случи после ?

    Ако в един момент ти се обадят и кажат.. така и така.. тази кола ваша ли е била в периода хх.хх.ххх ? ти кво ? неможе да кажеш Амее.. не е била моя... ?

    .. и как ще им обясниш защо не си я завел в данъчното ? .. и после ще идат и при нотариуса.. дето е изповядал "законно" сделката..... и така... за временно спестени едни смешни пари.. влизаш в некав филм с държавно участие.

    Навремето когато имаше давност и аз съм скатавал от фишове, един единствен път съм плащал 10 лв... и когато нарушението е било за фиш.. винаги съм им казвал ... " пиши" ... и те се трупат и изчезват с годините, давността беше 2 години... но и тази благинка я няма вече :hilezh: и сега се "оправяме" както дойде .. ако съм много виновен ... с г-н "кво шЪ прайм" .. и колкото-толкова .. ама туй са дребни суми в сравнение с "феномена" неплащане на данък.

  8. Доколкото знам аз данъка по банков път може да се плаща и на разсрочено плащане

    За моженето може, но на основание за плащане нали трябва да се посочи за какво е ? а при положение че те няма в регистъра..?

    за "скърпване на положението" пред продажба... сигурно става.. ама все си мисля че работата ще стане ясна на по-следващ етап, защото въпросния автомобил вече ИМА талон, като дори и след смяната му в доисето в КАТ си пише дата на първоначална регистрация, както и кой е човека , и след това всеки следващ собственник. Така че дори и да се продаде такъв автомобил, в един момент винаги може да се види кога е бил внесен,регистриран, и човека който го е регистрирал дали е направил това и в данъчното, и като стане разминаването .. едва ли ще пропуснат възможността да ти смъкнат кинтите ! ... особенно като се има в предвид колко хора го правят този номер :hilezh:

  9. Е ,то ако може така никой няма си плаща данъците на колите :hilezh: това че пътищата са кочина спор няма, но в повечето случаи " номера" не минава.. и " малкото" оскъпяване от ОЛП+10 .. се оказва не толкова малко.

    Абе аз ако я докарам до там,че да немога си платя данъка за МПС-то.. то по-добре да го продам :lol: .. то бива бива... ама и на това ще му дойде края.

    А за "метода" с вносната бележка.. какво ще пишеш на нея ?? превеждам 20-30--50 -100 лв. на местни данъци и такси по случай празника на града ??

  10. Ами то аз не съм я завел даже в данъчното. Взех я нов внос без регистрация в БГ. Преди да ида в КАТ да я региснрирам, реших да ида до данъчното да да платя данъка, защото това ми е първата "моя" кола и не бях наясно с процедурата по регистрация. В данйчното ме върнаха, защото трябвало първо да я регистрирам и после да я заведа като моя собственост в данъчното на база регистрацията (големия талон). Ами регистрирах си я и така и не отидах в данъчното повече да я завеждам. Един вид в тяхната база данни, аз не фигурирам като собственик на никакво МПС. Така поне разбрах. Ако греша някой да обясни как точно стоят нещата. А и също така за продажбата, ако я продам на чужденец, няма да имам проблем с данъка ако не се лъжа.В следващия пост съм обяснил почерпката за какво е и т.н. И аз не поддържам карането на неизправни гробници, повярвай ми.

    Радостта ти е измамна :bia: .. пак ти казвам.. открадната, на чужденец, на бРитчед, за скраб.. значение няма. При прехвърляне нотариуса иска платен данък, гражданска, преглед, малък и голям талон !

    Значи сроковете преди бяха 15 дни в КАТ / и до 30 дни в данъчното, за коли нов внос, които не фигурират в нашата данъчна система, ти издават едно малко лисче с печат от данъчното с входящ номер и с него отиваш в КАТ, след като получиш БГ табелата имаш 30 дни да я регистрираш в данъчното.

    Тука идва важния за теб момент, след този срок се налага санкция глоба в размер мин. 50 лв.. за максималния незнам.. но гледат по талон кога е регистрирана колата и смятат от нея дата до момента.. процедурата нататък преполагам ти е ясна.... всичко дължимо + лихвата + глобата за пропуснатия срок !

    Ако имаш дебела връска в данъчното може да ти се размине с малка сума за глоба за пропуснатия срок, но данъка ще си го дължиш от датата на регистрация ! бъди сигурен в тази работа !

  11. Тука става въпрос за две различни неща. Това да си затвори очите за неплатен данък е едно и то незначително нещо, но да се затвори очите за неизправен автомобил е нещо съвсем различно. Самата мисъл да управляваш неизправен автомобил е плашеща. Тука проблема е от друго естество, психическо. Аз никога не бих тръгнал на път, ако знам или предполагам че нещо не е неред по спирачки, окачване или двигател, колкото и да е скъп ремонта или да нямам пари да го ремонтирам в момента. Просто взимам на зеам кола от познат в този случай или в най-краен случай се качвам на обществен транспорт.

    Какъв е смисъла колега да не си плащаш данъка ? така или иначе колата се води на твое име, и данъка се трупа, трупат се и лихви, в един момент ако решиш да продаваш въпросното возило без документ за платен данък никой нотариус няма да ти изповяда сделката.

    Съответно отиваш и се изсипваш в данъчното, и ти взимат всичко което дължиш + лихвата, и в един момент може да се окаже че имаш да даваш повече данъци от колкото ще продадеш самата кола.

    Не минава номера с " откраднахая " ... данъка си се дължи до момента в който автомобила е твоя собственност или не се спре от движение, но за да се спре от движение искат бележка от данъчното че всичко му е платено.. мърдане няма !

    п.п. Поправете ме ако съм в грешка !

  12. те англичаните отдавна обсъждат да махнат релсите :hilezh:
    е кво общо има това изказване с темата ?
    ДА видим след последното мнение ,на човек ,работил и учил в Англия ,и въпреки това е против десния волан ,да видим какво ще отговорят 99 как беше там 99 ,хихих
    колега поне можеше да ми цитираш ника, ама явно е под достойството ти :) за теб съм нещо невзрачно... ми кво да ми е мнението, той си решава, аз не му налагам нищо, за разлика от теб.
  13. колега, в страните с ляво движение се движиш в ляво...а в страните с дясно - в дясно. Оттам идва и дирекцията на волана ...измислено е, и не е случайно.

    Е затова спор няма, че така е измислено, ама хората се учат, след като не е забранено, къв е проблема ?

    То и повечето коли са произведени да ги караш на бензин, я колко хора им слагат АГУ ! това даже е модификация по колата която сама по себеси може да доведе до експлозия.

  14. Освен дирекцията, нищо друго не ме спира. Как да ти го обясня ? И един Еволюшън 6 не струва кой знае колко. Само че аз си мисля колко ми е скъп живота , а не колко ще загубя от такава кола. Разбираш ли къде е разликата между мен и теб ?

    Ама тоз еволюшън 6 за кво го взимаш ? да одиш до супер маркета с него или да му ползваш кончетата ?

  15. Темата определено "лети" към неизвестния на мнозина раздел "Спамилня" или към заключване. :):)

    Жалко, защото някак си беше интересна и се изказаха съвсем меродавни становища и нямаше избити зъби, шамари и пр. :hilezh:

    Прав си колега, най-добре е да се заключи, от цялата работа файда няма, аз затова го давам либерал :) който какво иска и както може да кара без да нарушава закона, кой с ляв, кой с десен, волан да има :) и да не гази ората !

  16. Не не съдя по себе си ама май на теб всички са ти криви. Или поне тези които не споделят твоето мнение за колите пригодени за Англия. Повтарям за АНГЛИЯ.
    е кво за Англия, да не там да карат по релси ? :) мен другото не ми пречи, на теб кат ти пречи си купуваш с лява, просто е.
    ..според мен цяло чудо е че още не сме спрели регистрирането на коли с десен волан в БГ. Казвам "регистрирането" а не да се спрат от движение.
    Ами колкото и абсурдно да е колега, явно има обективна причина да не ги спрат да се регистрират !
  17. Не споделям мнението че трабва да се забранява вноса и регистрацията на такива, ти темата чете ли я от началото, щото аз пиша по нея от снощи :) и не съм те мяркал м/у присъстващите. Никой не ми е крив, вие сте хората с претенцйте.

  18. Прав или не, преценил съм за себе си. Имал съм възможността да седна в такъв автомобил и да си направя сметка кое е вярното решение. И при положение, че знам за няколко такива коли, които броени дни след като купувачите им седнаха в тях ставаха само за скрап, нищо не може да ме убеди , че ще постъпя правилно. А след трагичния повод, на който присъствах и след като всички казваха, че ако автомобила не е бил с дясна дирекция това е нямало да стане, просто няма човек, който да ме накара да повярвам в това, в което ти се опитваш. Утре и аз мога да срещна съдбата си на пътя, но не искам да я предизвиквам сядайки отдясно. Не, благодаря!
    Сори за твоите познати, но едва ли само местоположението на водача на тая 300+ коньова кола, е единствената причина да се скофти положението.По-скоро трудната продаваемост след като и се нарадваш и неизбежната загуба от цената която си платил са те спрели да си купиш такава.Аз лично небих си купил Q7 примерно за 50 К щото после требва да го продам на 20 :)
    да, но не ми беше удобно. Без съмнение, удоволствието от шофирането на нова,висок клас кола е огромно, но аз така и не успях да преглътна дискомфорта от десния волан. Предпочитам по-стара кола, с подходяща дирекция.
    еми колега това си е твое лично право, след като неможеш да се адаптираш, нормално е да си караш това което ти е приятно, ама това не значи че никой неможе да се адаптира и всички сме под един знаменател, и видиш ли тряя да ги спираме тия мръсни " тънкажи "
    Сигурно си любител на високият адреналин. Ходи скочи два-три пъти с въже от Витиня да ти мине :)
    За мен придвижването с автомобил не е източник на адреналин, ама щом като стигаш до такова заключение явно съдиш по себе си.
  19. Малък град голям град,село все едно. Нали ще тръгнеш някъде и няма да е магистрала и все ще ти се наложи или ще се изкушип да изпревариш без видимост. Защото в града се кара бавно а извън не. Това е проблема. Другото са празни приказки.

    ема по таз логика мой да се изкушиш да вкараш 3 големи и да седнеш зад левия волан. Всичко опира до водача, и колко е податлив на изкушенията, скорост, гъзария,безсмъртие, чичо му дет бачка в КАТ, дядо му дето е кмет на селото .. примерите са безкрайни.

  20. бтв в трафик на голям град се кара по кофти с десен волан от колкото в малък град. селянин не е обидно, селяк е гадно. последните ги има и в София и в Габрово и в Ню Йорк.
    Еми прав си колега, то колкото повече са участниците в движението, толкова повече е вероятността от ПТП, нали затова ни пращат в гората :) да не им се мешаме, и без туй са много.

    Не колега, обърната е ! и аз си мислех че е некво турско менте, но мисленно я завърти на ляво.. и си идва намястото :)

  21. има нещо обратно в цялата история :)

    000600129gk0.th.jpg

    а сега сериозно ...оставете човека на мира бре....кеф му е да си кара с дясна дирекци ..и го прави ..вий ся завидяхте ли му че неможет еси купите и вий А? :)

    опссс.. колега, тука вина нямам, така ми я докараха от Австрия, несъм бутал нищо по колата. Явно е била подпирана и боядисвана отзад, и човека е обърнал четровката .

×
×
  • Create New...