Jump to content

kvm

Members
  • Мнения

    64
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от kvm

  1. Та на въпроса, реших да спестя някой лев и си поръчах чистачки от ибей.юкей -  чисто нови, оригинални, два пъти по-евтини - супер сделка :) Но като ги слагам, както и да ги въртя все не ми идват на правилното разположение, един вид обратно застават - ще каже човек че са правени за дясна дирекция :) Въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем и дали могат или не могат да се обърнат или са направо за кофата и да си купя други от тук?

     

    Ето за какво говоря, не е линка от който съм ги купил, давам го само заради снимките:

     

    http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A4-MK2-2004-2008-SPECIFIC-FIT-WINDSCREEN-WIPER-BLADES-22-22-/190877205474

     

     

  2. Ето какво имам аз, май с това трябваше да почна:

    post-1945-0-42618600-1358774002_thumb.jp

    Вече мистерията е разгадана напълно, същото е като това от втория линк, т.е. има допълнителна картинка. Сега вече съм 100% сигурен, че е от Авант.

    Благодаря много! Значи като се купува кола, трябва да се отчита в полза на Ауди и наличието на такъв форум, не че другите нямат, ама нашият е най-добрия :flehan:

  3. При седана ги няма тези положения. Лостчето ти е от комби. Явно не е имала борд комп. и някой го е активирал и е сменил лостчето с такова от avant. Явно такова му е изпаднало на човека. :dance:/>

    Абе знаех си че има нещо съмнително! Въпреки че по ВИН ми излиза, че си има борд комп., ако не се лъжа е това:

    9Q2 Multi-function display/on-board computer with check control

    Както и да е, сменял е нещо човека, работи си, пък другото пепел :D

  4. Може да е положение, в което лоста е "заклчен" ?

    Като е на положение X, борд-а работи ли?

    Работи си всичко, все едно е на нормално положение!

    Е това са положенията за задна чистачка точно - включваш я и другото е на бутонен механизъм за миенето.

    А може да е сменяна с някаква друга ръчка ....

    И аз така си помислих ама като го няма черно на бяло написано никъде почнах да се съмнявам. Според теб е слаган лост от Авант, нали само те имат задна чистачка?

    Ако може някой колега със Седан да сподели дали при него ги има тези положения, не че ми е спешно, всичко си работи ама поне да знам дали е сменяна.

  5. Здравейте, днес случайно бутнах лоста за чистачките напред и открих две положения, които дори ги няма описани в ръководството. Лоста изглежда да е оригинален, точно както е на снимката, като червените стрелки са двете незнайни положения. Като се постави в положение X всички други функции си работят нормално, а положение Y е само при натискане и се връща обратно в X. Стана малко като математическа задача :)

    post-1945-0-45489300-1358423542_thumb.jp

    Нямам задна чистачка, нито миене на фаровете, за които би могло да служи, но чак пък да не е описано в ръководството ми е малко странно. Да не би да е бутано там и да са сложили грешен лост?

  6. Не искам да ти развалям удовлетворението, но зимата ми замина и на мен ново в Порше струва 22лв.

    По тази причина винаги първо проверяваи орг. колко струва и тогава се занимави с морги.

    Дааа, явно малко сбърках, но като за първо посещение в автоморга а и за 20 лв. няма да си развалям кефа :)

    Прав си, благодаря за съвета - пък и новото си е ново, за мен вече е късно, но и други хора питаха за този проблем, така че вече знаете от къде да си го купите :bia:

  7. Намерих го съответното моторче, не че е дефицитно ами просто вчера почнах да го търся, че бях свикнал да си отключвам резервоара ръчно :) В първата автоморга, мисля че е точно тази, която колегата nasko1978 по-горе описва ми го дадоха за 20 лв. От някакъв VW е, а на старото ми пише Ауди, но иначе са едно към едно, пробваха го на буксата и работи, така че и от друг модел ще стане ако нямат точно от Ауди. Сега остава да го монтирам, надявам се да стане тази година :)

  8. Здравей, търся ISOFIX планките за Audi A4 B6 2004г. седан, за задната седалка. Те са с номера 8E0 813 545 A и 8E0 813 546 A (соътветно лява и дясна). На снимката се виждат самите железа какво представляват. Ако ги има да ми дадеш разбира се и цена :)

    post-1945-0-73311700-1354787395_thumb.jp

  9. +1 за Техно-микс. Преди половин година купихме от тях всички кухненски уреди и дадоха доста добра цена като за Бош. За фурната не мога да разказвам понеже не съм я ползвал нито веднъж :) Но ако можеш да си увеличиш малко повечко бюджета това е котлона:

    http://www.techno-mix.com/product/2783/bosch-pkf-375-n-14-e

    Супер са удобни таймерите за автоматично изключване - ако изваряваш вода за бебе по 3 пъти на ден ще ме разбереш :) Слагаш таймера на 10 мин. и го забравяш, иначе преди колко тенджери дадоха фира... И както каза колегата по-горе добре е да има метални кантове, че това стъкло малко да го чукнеш и ще се напука. Също показва и остатъчната топлина на стъклото, та с две думи съм много доволен - за изваряване на вода е перфектен :)

  10. НЕ е вакумно. Електрическо е.

    Сваля се кичето отдясно на багажника, сменя се с друго от морга или ново. И готово.

    Мерси, значи остава само да го намеря от някоя морга и го сменям. А като казах морга, досега не съм ходил - за пръв път ще ми е :) Само съм чувал за някакъв Италианец... От къде да започна да търся, за София става въпрос?

  11. b5 е вакумно на отделен вакумен маркуч ти сигурен ли си че е електрическо

    Да ти кажа честно не се бях замислял че може да е вакумно, така че не съм сигурен дали е електрическо... Но каквото и да е изглежда лесно за смяна и щом не трябва да се обучава значи мога и сам да си го сменя. Така си мисля поне аз :)

  12. Оказа се, че моторчето което отключва и заключва капака на резервоара със сигурност е изгоряло и трябваше ръчно да го дърпам за червения шнур :) Та питането ми е, достатъчно ли е само да го сменя с някакво старо от морга или задължително трябва да се ходи в сервиз да го запознаят с колата един вид?

  13. Здравей колега! Ще сменям маслкото на мойто A4 B6 1.9TDI PD (AVF) 2004г. Можеш ли да ми дадеш цени за:

    1. Audi/VW масло 5W40 Special plus 505.01

    2. Маслен/горивен/въздушен/купе филтър - предполагам пак са с щапма на VW?

    Предпочитам да ги взема лично от теб, ако са в София всъщност - възможно ли е? Понеже имам въпрос за чистачките, че във форума се водят дискусии за едни рамена, за едни точно определени модели, които ставали и малко се обърках и не знам какво да взема.

    Едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за колегата Raino и едно порицание за мен за липсата на почерпка, която няма да се размине :)

    Това, което направи просто не вярвах, че изобщо е възможно! А сега само факти, за да не изглежда като реклама - Човека Raino след подробна консултация по телефона и съвет от него да се смени освен всичко друго и пробката за 2 лв. (за което изобщо не бях се и сетил до какви проблеми може да доведе) само няколко часа след това ми донесе лично всичко Ориджинал :) на цени като на заместителите им.

    Няма какво друго да добавя освен :respekt:

  14. Здравей колега! Ще сменям маслкото на мойто A4 B6 1.9TDI PD (AVF) 2004г. Можеш ли да ми дадеш цени за:

    1. Audi/VW масло 5W40 Special plus 505.01

    2. Маслен/горивен/въздушен/купе филтър - предполагам пак са с щапма на VW?

    Предпочитам да ги взема лично от теб, ако са в София всъщност - възможно ли е? Понеже имам въпрос за чистачките, че във форума се водят дискусии за едни рамена, за едни точно определени модели, които ставали и малко се обърках и не знам какво да взема.

  15. Купето ми с АБК двигател (бензин) го поддържах само при Сашо в "Бош" сервиза под моста "Чавдар", за София става въпрос - тел.0899988950. Питай дали се занимават с дизели и ако да, ти го препоръчвам с три ръце :) Много пари и нерви спестява с точната диагностика и ремонт по двигателя.

  16. Здравей колега, наскоро взех едно А4 B6 с 1.9TDI AVF мотор и сега искам да му сменя маслото. Видях че на последната смяна са му слагали TOTAL 5W-40 Quarz 9000, което май не най-подходящото за този двигател, понеже има само 505.00 стандарта. И затова сега се спрях на:

    Castrol EDGE TD 505.01 5W-40

    Ама ти ще кажеш дали съм прав или друго да препоръчаш :) Ако има в наличност, направо ми пиши да ти дам адрес в София за доставка?

    Поздрави

  17. Колеги, най-накрая мисля че намерих моята нова-стара кола :) След дълго търсене, разбирайте 1 ден гледане на 3 B6-ци, на една от които жабката се разпадна след като я отворих, а на другата седалката скрибуцаше като стар пружинен матрак, избрах третата по ред:

    http://www.cars.bg/u622317

    Капарирах я и понеделник отивам да я взема за 11200. Не съм много по обикалянето, а и след като на връщане от Люлин купето издаде багажа, направо реших, че това ще е колата. Продават я от шоу-рума на Хюндай, казаха че са и направили диагностика, дори посочиха какво са открили за смяна, но в сравнение с другите коли тази изглеждаше направо като нова.

    Благодаря на всички за отзивите и ще пиша за впечетленията си от А4-ката след като я взема :)

  18. Благодаря много за мненията - и на мен синята най-много ми хвана окото и затова съм я изтипосал между другите, ще я видя задължително нея.

    А тези дни ще се опитам да видя другите обяви в София, но май и до Кюстендил ще се ходи за последните две. Само дето там изобщо не ми е ясно къде да я закарам на диагностика. Както е тръгнало, май накрая ще взема една на късмет, че няма много време да мисля :)

  19. Здравейте, колеги! Дойде време да се разделям с купето и то много спешно, нещо не се съчетава много добре с бебето :) Естествено новата кола пак ще е Ауди, но този път дизелче - досега никога не съм карал дизел, та реших да се пробвам и аз. След малко теоретична подготовка, като ползвах Search-a на форума :) се спрях на А4 В6 седан с 1.9ТДИ 131 к.с. (може и с 5-те скорости) и в краен случай с 2.5ТДИ 163 к.с., притиснат от бюджет в размер на 10к лв. само за колата. Досега само на обяви съм ги гледал - избора не е много голям, в София има около 3-4 коли, които може би си заслужават да се видят, останалите са пръснати из страната. Благодарен съм на всякаква информация и мнения!!!

    А по принцип първо тези мисля да видя:

    http://www.cars.bg/u591568

    http://www.cars.bg/u529863

    http://www.cars.bg/u602423

    http://www.cars.bg/u590869

    http://www.cars.bg/u595896

  20. То е ясно че ще се ходи на диагностика, но понеже не мога логично да си обясня ситуацията се надявам да ме осветлите малко ;)

    Значи мотора е АБК и след големите студове в началото на месеца се спука едно уплътнение над масления филтър - мисля че на картинката е с номер 6. Стана на паркинга докато си чистих стъклата и изведнъж почнаха да мигат едни лампи, едни зумери - та искам да кажа че не съм я карал с тази повреда. След това с платформата направо в сервиза, там смениха уплътнението и казаха че са долели 3 л. масло, така и не разбрах точно какво.

    Но от няколко дни двигателя започна да губи мощност. От време на време, без значение дали е загрял или не, като стигне 2000 обората и натисна педала за газта и няма никой - никаква реакция, дори започва да се затормозява малко. А гледам налягането на маслото държи по-високи стойности (а какви точно трябва да са?) от преди да го доливат и стои едно супер черно на цвят. Та въпроса ми е възможно ли е от кофти масло да се е получил този проблем, че да ходя да го сменям за всеки случай и след това на диагностика?

    Ще съм благодарен на всякаква информация...

  21. И аз имах същия проблем след като ми сложиха релета на фаровете и autocheck модула показваше че има изгоряла крушка винаги като включа на къси.

    Лошото е, че писукаше и при всяко преминаване от дълги на къси, което е много изнервящо - е ти сиругно си го разбрал ;)

    Проблема се реши за 5 мин. при мен - просто се огъва един крак на контролера за мерене на предните фарове за да не дава контакт.

    Той се се намира в помощния панел (този под волана), а ето тук е описано всичко продробно - http://20v.org/light.htm#autocheck

×
×
  • Create New...