Jump to content

ianiovski

Members
  • Мнения

    216
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ianiovski

  1. Вече нямам обяснение какво се случва с колата , купих за отзад рециклирани супорти , сложих нови дискове и накладки и след 1000 км  колата изкриви пак и двата задни дискова . Другото ,което ми прави впечатление е че дисковете не седят лъскави както са на всички коли ......

  2. Свалих бушона и нещата се подобриха ,пак го има леко наемане ,но колата спира по-добре  и като цяло нещата са по-добре . Проблема е че като свалих бушона освен ,че светна лампата за ABS започна да премига и удивителният знак . Въпроса ми е какво може да се е случило на ABS за да прави тези мизерии , все едно не спира равномерно и с по-малко сила при положение ,че всичко е сменено по спирачната система на въпросното колело ? Другият ми въпрос е може ли тaзи лампа с  удивителен да я изключа през диагностиката  за да не премигва до като отстраня проблема с ABS ? 

  3. Намерих това мнение на колега от форума

     

    Цитат

    Над акумулатора имаш 3 предпазителя по 30 ампера. Първия е за перките, а втория ти е за абс. Вадиш го и няма да имаш нито абс, нито EDB/EDL.

     

  4. Искам да изключа ABS да не работи изобщо за да видя без него как са нещата ,на схемата която я имам трябва да изключа  7,16 и 41 предпазител . Изключих ги ,обаче ABS лампата не ми свети . Да не би да трябва и нещо друго да се изключи ? 

     

    arx1664385275e.jpg

  5. Предавам се смених всичко . Няколко диска като последния дори го носих на стругар да го види и каза ,че е имал мн леко изкривяване над допустимото и го изправи . Смених лагер главина, оста ,нов супорт, сложих, тръбички нови също и  вече не остана какво да се прави . След  има няма 100 км пак започна да мята задният ляв диск .Усещам го на самата кола и на педала . С всичките 3 диска които сменявах 2 от тях 2-ра ръка и един нов симтомите са едни и същи .Вече не знам от къде може да идва проблема ....... ако имате някви идеи и някой се е сблъсквал с подобно нещо да помага :(  

  6. Последното ,което остана е да сменя лагер главината и оста  ,защото проблема продължава . Направо залуднах с това колело . Да попитам от ABS модула освен в грешките ,нали има и стойности ,които ти измерва и показва . Мога ли по някоя стойност да се ориентирам дали този ABS не ми прави проблеми на въпросното задно ляво колело ? 

  7. Добра идея , никога до сега не съм правил реглаж на задния мост ,винаги на предния . В какво се състои реглажа като цяло при задният мост ? Ако се окаже леко крива задната лява гума ,как се процедира ? Трябва да се смени лагер главината ли  за да застане гумата както трябва? 

  8. Аз смених задният ляв спирачен апарат с нов при ,което диска пак не се търка отдолу и спира на пресекулки  , при положение ,че диска и накладките са нови . Вече 1000 км минах и няма никакъв резултат . Съмнява ме ,че лявата ми гума е леко на една страна ,но лагер главината  е добре, колелото няма луфтове . На вас как ви се струва стойката ? 

     

    jdv1659282301z.jpg

  9. Колеги залуднах с тази задна лява спирачка , сменявахме маркучи, тръбички и накрая и друг супорт сложих  и имаше някакъв минимален ефект ,но пак нещо не е като хората . Вижте в какво състояние ми е диска и не иска да прилепне хубаво накладката явно , може ли нещо ABS да ми прави мизерии  ? Иначе нямам грешки на ABS по таблото ,а скоро на компютър не съм я връзвал да видя нещо по-обстойно . 

     

     

    opt1655641862i.jpg

  10. Проблема след 100 км започна на ново и с новите дискове , хванах го на техническия преглед ,че задната лява гума не  спира както трябва -1200 единици ,а на  дясната 1700 . Сменявахме всички видове маркучета и тръбички от към лявото гума  и нямаше ефект. Остава нещо от супорта да е ,но при смяната на новите дискове и накладки нямаше нищо ,което да алармира ,че нещо не е наред . Към кое точно да се ориентираме да се сменява и гледа ? Наистина като спирам ,от към лявата гума започва да насецва и да бие на педала и левия диск е много по-студен от десния  при спиране . 

  11. Точно това мислех да ви питам с какви накладки да ги взема ? 

     

    А ето какво е положението на сегашните криваци АТЕ , не знам какви са тия останали отпечатъци от феродо и защо не са се изчистили . И на двата диска са ми така ,а и при теб ли са били криваци предишните и какви са били . Аз от когато я имам тази кола не съм имал никога предни или задни прави дискове ,а изобщо не съм някакъв състезател да натискам газ ,спирачка . 

     

    jdv1648230263y.jpg

     

     

    А тези Брембо не са ли по-добри ? 

     

    https://www.autodoc.bg/brembo/1656479

     

  12. Здравейте ,препоръчайте ми хубави задни  дискове ,които не се кривят . В момента  съм с АТЕ и на 2000-3000 км се изкривиха на осмици , в момента не мога да спирам  нормално в ниските км/ч . Предните й те са ми АТЕ и са леко криви ,но се търпи ,докато задните направо колата спира на пресекулки . Говорих още с няколко човека и ми каза, че АТЕ не са вече това ,което са били и те са имали проблеми с тях. Спирачните ми апарати не задържат и дисковете не са прегрявани . Ако трябва и малко по-скъпи да са ,но поне да си заслужват . 

     

    А3 8l 1.9 TDI *97  

  13. И задните ми дискове пак са криви на осмици , вече ми писна от боклуци ,като спирам с под 50 км/ч направо го усещам доста на педала и усещам задницата как "сее"  . Уж ATE с накладки ATE  всичко е боклучак . И предните ми и те имат леко криво ама се търпи и пак са ATE от тези с вълнообразните линии . Просто не ми се наливат пари вече в колата, защото не се знае до кога ще я карам ,това вече са ми 3-4 дискове за 7-8 години и от когато я карам тази кола постоянно имам проблеми с криви дискове и предни и задни . На апаратите са направени профилактики през годините , няма да задържат няма нищо ,нито дисковете са прегрявани .От какво се получава така не знам . 

  14. Здравейте ,след смяната на предна дясна врата (колата е двуврата) като натисна газта турбината се чува (фучи) в купето . Чувам я отпряд в дясно в краката на пасажера . Интересното е че вратата си прилепва плътно и се затваря като предишната .,имам си мощност  . Къде може да е проблема ? Колата е Ауди А3 1.9TDI 90 кс 1997 година . 

  15. Здравейте ,колата я имам от 2013 и още от тогава има едно тупане в предницата от дясно . Като минавам през спящи полицай се чува едно "туп"  не е на желязо ,но не мога да определя от къде е . Като ,че ли се чува по-към средата на колата в дясно .  Когато я е нагряло слънцето хубаво  го няма , а в студа е доста осезаемо . Сменявал съм амортисьори (газови) ,пружини , биялетки , макферсони , шарнири , тампоните на носача и стабилизиращата щанга и си го има това  . Возил съм се в голфове 4-ка и изобщо го няма това нещо . 

     

    *97 1.9TDI 

  16. Сменят се бързо ,но и бързо се разместват при вибрации .  С обикновените крушки няма проблеми с разместването ,но горят бързо и светлината не е плътно червена, а бие към оранжево ,иначе купувах и диодни крушки (светещи в червено) за стопа е няма такава простотия , разместваха се на всяко изкарване на колата . Играл съм си 5-6 пъти да свалям стопа и да намествам крушките , до следващия път когато пак изгаснат 2-3 броя . Накрая се ядосах и направих това нещо като сложих червена LED лента , ефекта е много по-хубав от оригиналният трети стоп , червеният цвят е по-плътен и наситен . Иначе задното ми стъкло е затъмнено и пак се вижда ярко през него . 

  17. Ето го и резултата , това което се вижда при вече закачен  стопа на колата в дясно има като сянка, това е от болта, който минава през стопа за да се закачи към багажника . При положение ,че стъклата са ми затъмнени и пак си свети ярко . Доволен съм от резултата . 

     

    rgh1612111284d.jpg

     

    bfi1612111298g.jpg

     

    arx1612111311j.jpg

     

    jdv1612111324v.jpg

     

    bwy1612111343k.jpg

     

    jdv1612111359p.jpg

  18. Здравейте ,обмислям монтирането на LED лента - Червена в третия стоп ,някой пробвал ли е тази "гъзария" и какъв е ефекта ,ако може снимки . Мисля да изкарам цялата карантия от третия стоп и сложа една LED лента , За сега съм се спрял на тази : https://www.aliexpress.com/item/4000849789447.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6f132560qip5Ju&algo_pvid=8f6fdd3a-85be-4d42-a6b7-cf33f28f9251&algo_expid=8f6fdd3a-85be-4d42-a6b7-cf33f28f9251-0&btsid=0bb0623916079569069097260e6dd8&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

     

    Какво мислите дали ще стане номера ? 

×
×
  • Create New...