Jump to content

s.d.

Members
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно s.d.

  • Рожден ден 1.04.1979

Друго

  • Kaра
    B4 Avant Quattro ACE

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София/Плевен

s.d.'s Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, Моята кола е подобна. Копчето между седалките служи за блокиране на задния диференциал. Това означава, че двете задни колелета ще се въртят заедно, независимо дали се движиш напред или си в завой. Точно затова не е хубаво да пробваш тази екстра при висока скорост (би трябвало да се изключва сама над 30-40 км/ч, но не съм я пробвал). Не знам технически начин за пробване, но лаймърските са два: - отиваш в пункт за годишни технически прегледи. Освобождавате валовете, на които се тестват спирачките и някой минава бавно през тях с колата. Ти гледаш отстрани - ако пребоксува колата, значи не работи quattro-то. Моята поне минава доста лесно с сравнение с някоя само с предно - другото е тест с пречъртане на гуми въху пясък или нещо хлъзгаво, но нека по-разбиращите от мен се изкажат до колко е вредно това за системата. Quattro-то е постоянно включено и точно затова малко се качва разхода на гориво. Но пък с времето свикваш да не обръщаш прекалено много внимание на някои дребни препятствия ;- ))) Поздрави и успешно търсене ;- )))
  2. Благодаря за бързия отговор ;- ))) За сега съм се насочил към нещо от класа на А4 или А3 спортсбек. Тоест няма да е голяма отстъпката. Но все пак ще следя какво предлагат от "регистрираните за нуждата на компанията" ;- )))
  3. Здравейте, Може би тази година ще имам късмета да си взема по-новичка кола и започнах оглеждането, за сега само през нета. Преди малко ми попаднаха следните обяви на Порше София-запад: http://www.porsche-zapad.mobile.bg/ Първо си помислих, че това са от тестовите автомобили. Но една А5 е регистрирана през Януари 2008, което е има няма преди месец и вече се продава. Имате ли представа, защо продават коли на по няколко месеца? Ако човек си взема от тях, да не се окаже някоя ремонтирана след сериозна травма? Поздрави ;- )))
  4. Сърдечно благодаря за колегата Топалов и от мен. Седем часа преди пътуването за морето останах без лампи в купето, борд комп и радио. Оказа се бушонче номер 4 ;- ))) (Ако не беше и един от клубните майстори да ми даде кураж в късните нощни доби да ръчкам сам, най-вероятно въобще нямаше да тръгна.) В случай, че някой друг закъса без резервни бушони - люлинското ОМВ не продаваха, но ЛукОйл до мебелния салон на Айко имаха. Лека и безаварийна на всички ;- )))
  5. @littleredaudi - Като едното нищо си ме виждал, че и аз за всичко ходя при него. Б4, комби, 4х4, бордо с плевенска регистрация ;- ))) Иначе колата я карам в София. Не знам Армеец какво ще кажат ако си сменя мнението и поискам екпертна оценка, след като вече съм подал веднъж молба за сервиз... @ Иво - трябваше да си ходя към Плевен, но сега плановете се промениха... А Асконата я помня, като нова беше станала ;- )))
  6. Като подавах уведомлението вчера, брокерката ми каза да пиша сервиз. Мен малко ме усъмни, но се бях пошашкал и я послушах. Пък снощи взе да ме гризе отвътре и затова пуснах темата. Сега се чудя на акъла си , но малко след дъжд качулка...
  7. Ще трябва да се доверя на някой сервиз, защото Жоро няма да може да ми помегне с ламарините. Не че няма да му я заведа на технически преглед след това ;- ))) Имате ли представа на кой от сервизите, с които работи ЗПАД Армеец може да се има доверие?
  8. Днес трябва да дойдат оценителите. Да видим какво ще признаят за щети. Иначе колата до сега я е гледал Жоро от Суходол. Но не ми се вярва да му се занимава със застрахователи...
  9. Здравейте, За мое голямо неудоволствие претърпях ПТП. За щастие без жертви освен по прекрасната ми Б4-ка. Въпросът ми е дали да се доверя на сервизите на застрахователя ми (Армеец) или да поискам експертна оценка и да си търся сам майстори? И ако я оставя на грижите на Армеец, към кой от техните сервизи да се обърна? Повредите са предимно козметични, но са много. Три ожулени калника, протекъл радиатор, изкривено окачване на предното ляво колело, счупени мигачи. Предварително Ви благодаря за изказаните мнения. Дано по-рядко ни се налага да се занимаваме с подобни теми. Поздрави.
  10. За сега седалките са в отлично състояние за годините си (близо 13). Единствено на шофьорската е протъркана частта откъм вратата. Та затова не искам да сменям тапицерията, а да намеря калъфи за седалките както са в момента. Ако може да ги предпазя от по-нататъшни повреди. Отделно стои и въпросът за цената на цялостното претапициране, което май ще се окаже спасението ако не намеря подходчщите калъфи ;- ))) @Ivo_Dinkov няма да се разсърдя ако ме повозиш малко в Кордобата освен да видя тапицерията.
  11. Здравейте, От известно време се мъча да си намеря калъфи за седалките, но напразно. Проблема е, че предните са тип рекаро, а задните се делят 60/40 (и не са с гърбиците). Някой може ли да ме насочи към шивач на калъфки? Естествено и ако има идея за магазин също ще съм много благодарен. За сега съм обиколил магазините, които видях по Илиенци, Симеон и каквото работеше по Ботев. Моля модераторите да преместят темата в подходящата категория ако не съм я уцелил. Благодаря на всички ;- )))
  12. s.d.

    Габарити

    Здравей, На моята В4-ка има едно малко пластмасово краче, което държи т.нар. куплонг. Като го дръпнеш лееекичко настрани (все пак е пластмаса) и другото е лесно. Поздрави.
  13. s.d.

    тасове

    И аз моите съм ги оставил без свински и се чудя кога ли ще ги видя да тичат пред колата... Иначе благодаря за мненията ;- ))) @Ivo_Dinkov: имаш вкус към красивите неща - коли, жени, тасове ;- )))
  14. s.d.

    тасове

    Здравейте, Има ли някаква полза от тасовете, освен естетическата? И по-важното - пречат ли по някакъв начин било то на спирачките, било то на веригите за сняг? Извинявам за странните въпрос, но ми престои борене на Пиринските баири, та вече се чудя за какви ли не глупости. Поздрави и благодаря.
  15. s.d.

    www.motoavangard.com

    Така е. Веднъж с голяма доза авторитет каза за една кола, че има предно окачване. Предполагам, за да я отграничи от останалите, които имат задно окачване ;- ))) Но това не пречи да упътим хората насам. Ако никой не е измислил по-лесен начин, ще пиша на дизайнерите на сайта.
×
×
  • Create New...